Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dere som har ekstraslag/høy puls

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dere som har ekstraslag/høy puls

sep 30 2021 - 07:07
Hei,

Jeg må bare spørre. Dere som har ekstraslag, er det noe som trigger de og får dere høy puls rett etter ekstraslagene?

Nå er jeg tydeligvis i en periode hvor jeg får mange ekstraslag som trigges av bevgelse eller endring av posisjon. Snur jeg meg i senga så kommer det 2-3 på rappen. Reiser jeg meg opp fra senga, sofa eller stol, så kommer det 2-5 stk på rappen (med noen få normalslag i mellom). I tillegg blir pulsen mye raskere rett etter ekstraslagene før den går tilbake til vanlig rytme. F.eks. slik som dette:

! = ekstraslag
, = vanlig slag

, , , ! , , , ! , , ! , , , !,,,,,, , , , ,

Ser dere der de vanlige slagene plutselig blir veldig tette? Der blir pulsen plutselig høy før den stabiliserer seg. Akkurat som hjertefrekvensen påvirkes av at det kommer ekstraslag. Det må fler enn ett ekstaslag til før dette skjer altså. Har jeg bare et ekstraslag så øker ikke pulsen i etterkant.

Blir sprø. Slitsomt og ikke kunne bevege seg uten at de kommer.
Avatar

Re: Dere som har ekstraslag/høy puls

okt 1 2021 - 00:48
Hei. Jeg ville ha snakket med lege om dette. For all del så kan dette være angst men dette må du nesten ta opp med lege. Høres litt ut som prematur ventriklær tachycardia men jeg er ikke lege. Snakk med dem og spør om en langtids ekg :)
Avatar

Re: Dere som har ekstraslag/høy puls

okt 2 2021 - 15:31
Jeg har vært utredet to ganger tidligere hos kardiolog med både holter, ekg, arbeids-ekg og ultralyd. Sist gang var i 2019. Men nå trigges ekstraslagene av bevegelse og synes det er kjipt at det kommer drøssvis hver gang jeg går meg en tur, reiser meg opp, snur meg i senga etc. Ligger jeg helt i ro går det bra. Så noe rart er det. Men idag kunne jeg bevege meg fritt rundt hjemme uten at de kom, helt til jeg gikk meg en tur. Da kommer de i fleng (mange i minuttet) både underveis og etterpå når pulsen er på vei ned. Men jeg har jo dette periodevis så at jeg nå, siden 2019, plutselig skulle ha fått noe hjertegreier, er jo litt merkelig. De har også fått fanget opp anfallet på ekg og det var visst atrietachykardi med ekstraslag. Ikke farlig visstnok. Men likevel kjipt. Føler det veldig invalidiserende og ikke kunne være aktiv. Trene tør jeg hvertfall ikke. Skal snakke med kardiologen igjen neste uke, så da får jeg forhåpentligvis noen svar og får roa ned bekymringene.
Avatar

Re: Dere som har ekstraslag/høy puls

okt 2 2021 - 18:32
Har hatt det en 4-5 ganger, så det er et ganske sjeldent fenomen for min del. Ville ha bedt om en R-test var jeg deg - da kan du notere ned tidspunktet det skjer og så kan legen gå inn og sjekke ekg'et ditt for å vurdere om det du opplever representerer noe farlig.
Til forsiden