Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dere som er bekymret for hjertet!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dere som er bekymret for hjertet!

mars 28 2021 - 19:09
Dere som er bekymret for hjertet, hvilke symptomer har dere? Jeg føler at jeg har en del ekstraslag, og kjenner de helt opp i halsen. Har også en «følelse» på at hjertet ikkje er friskt da jeg har en rar følelse i hjerteregionen og solar plexus. Av og til kjenner jeg hjerteslagene mine veldig godt, og andre tider føler jeg det går uregelmessig. Sjekker pulsen min hele tida for å sjekke om det går regelmessig. Pulsen kan av og til være høyere enn normalt når jeg sitter, og banker hardt selv om jeg ikke har gjort noe fysisk. Kjenner selv at jeg er veldig anspent i området
Avatar

hmmmmm

mars 28 2021 - 20:34
jeg tror mye av dette
er klassisk angst
er du redd for alvorlig sykdom?
er du redd for det å dø?
jeg hadde dødsangst
og mange av dine symptomer
helt til få måneder i løpet av 2006
året jeg mistet absolutt alt
da forsvant samtidig trykk i bryst osv
ja da fikk jeg i stedet dødslengsel.....
Avatar

Ang: Dere som er bekymret for hjertet!

mars 29 2021 - 12:33
Har vært plaget med helseangst i mange år. Etter et hjerteinfarkt for et par år siden har denne angsten virkelig fått fart på seg. Har mye symptomer som er sammenfallende med hjerteinfarkt. Vondt i brystet, skuldre (spesielt venstre), øverste del av ryggen og underkjeven (mer sjeldent). Har vært på sykehuset et par ganger fordi jeg har vært overbevist om at det er et nytt hjerteinfarkt, men ingen funn. Har vært hos spesialister og tatt EKG, arbeids-EKG og ultralyd av hjertet. Alt ok. Skulle jeg fulgt rådene jeg fikk på sykehuset burde jeg ringt 113 flere ganger i uken. Fastlegen min sier jeg har veldig stram musklatur i overkroppen og er overbevist om at dette er årsaken. Står nå på venteliste for fysioterapi. Synes dette er veldig slitsomt. Innimellom føler jeg også at hjertet "hopper" over slag. Legen min sier dette er helt normalt og at alle har det, men enkelte merker det bedre enn andre.
Avatar

Noen er også født med høy hvilepuls

mars 29 2021 - 13:56
Har flere ganger lagt meg med hamrende hjerte, jeg har en hvilepuls på 85 på det jevne ( og jeg trener og har relativt bra kosthold)

Har merket et par ganger at hjertet har banket i 120- 130 selv om jeg satt i ro på kvelden.

Den ene gangen var det koffein/ medisinene jeg tok..og det har også skjedd under panikkanfall.

Jeg tenker at hjertet tåler ganske mye . Fra steinalderen lærte menneskene å være på frykt/ frys modus ( av faktiske årsaker)

Angsthjernen tror jo man er i fare både titt og ofte - og setter igang adrenalinet.
Avatar

Kjenner meg godt igjen.

april 4 2021 - 01:15
Jeg har ofte hjertebank ( hjertet slår fort og hardt slik at man kjenner det godt). I tillegg til det har jeg slitt med ekstraslag i nesten ett år snart. De kommer i tide og utide , også når jeg er glad og har det fint, så de blir ikke utløst av angst eller andre psykiske årsaker.
For å få bedre livskvalitet med disse plagene har jeg måttet gjøre følgende:
- slutte å sjekke pulsen! Dette er det viktigste for at hver gang jeg sjekket den , fikk jeg hjertebank. Det å sjekke pulsen eller bare det å tenke på det, kan utløse hjertebank...
- avlede meg selv med en hobby slik at jeg fokuserer på noe annet enn hjertet! Det hjelper
- prøvd å akseprere situasjonen, men det er vanskelig
Avatar

Kjenner meg igjen

april 8 2021 - 19:36
Jeg har hvilepuls stort sett på 90. Aldri vært spesielt plaget før nå i det siste. Har brystsmerter som kommer og går , kjenner hjertet dunker hardt. De gangene jeg har tatt ekg har pulsen vært alt fra 113-120. Det skal sies at jeg er nervøs fra før. Jeg har sliti med kroppen i flere uker nå, de har enda ikke funnet noe fysisk. Begynte med leamus på venstre øyet for 2,5 mnd siden. Har det nesten konstant - etter det fikk jeg helseangst og fått flere symptomer. Men de er reelle for det er smerter her og der og leamus andre steder også. Skal til hjertespesialist i slutten av mnd og ta mr av hodet det samme. Hvis de ikke finner noe der så håper jeg at jeg kan slå meg til ro med at angsten herjer.
Til forsiden