Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dere med svimmelhet/uro og angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dere med svimmelhet/uro og angst

sep 6 2019 - 12:49
Hvordan føles svimmelheten?

Jeg går hele tiden og kjenner på følelser i kroppen. Er da selvfølgelig konstant urolig og klarer ikke slappe av. Vet det ikke feiler meg noe, og er ikke redd for alvorlig sykdom. Har vært sjekket hos flere leger, så på papiret et jeg frisk. Likevel skanner jeg kroppen min og kjenner på enhver følelse. Det er utrolig slitsomt. Har derfor også en nesten kronisk følelse av at jeg er i ubalanse. Når jeg ligger i senga føles det ut som jeg gynger. Når jeg går føler jeg mer ør i hodet. Når jeg sitter i sofaen føler jeg som at hodet mitt svaier. Andre med lignende følelser? Jeg synes det er rart å tenke på dette er angst. Det føles jo så fysisk!

Jeg har ofte hørt at folk med angst er mye svimmel. Men hvordan føles deres svimmelhet ut?
Avatar

Re: Dere med svimmelhet/uro og angst

sep 6 2019 - 14:22
Det er angst, og angstens fysiske fornemmelser klarer å lure oss til å tro at det er noe galt. Selv om det ikke er det. Svimmelhet er subjektivt. Ofte er årsaken at man er så anspent i kroppen, og/eller at man kanskje puster "dårlig". Her betyr det sånn angstpusting, vet du, den overfladiske og hektiske pustinga. Men man puster fullverdig likevel fordi det går automatisk.

Du forteller at du likevel, etter å ha vært hos legen(e), skanner kroppen. Hvorfor? Hva leter du etter i så fall?
Avatar

Re: Dere med svimmelhet/uro og angst

sep 7 2019 - 15:26
Det er ganske vanlig at man i angstens grep får et veldig innadvent fokus på kroppslige sensasjoner. Man feiltolker den minste sensasjon og ender opp med å overdrive alvorligheten av den. Dette fører igjen til at angsten øker, adrenalinet pumpes inn i kroppen og forsterker de kroppslige sensasjonene. Noe som har hjulpet meg, er å puste dypt med magen, samtidig som jeg fokuserer på at sensasjonene man føler på i kroppen ikke er farlige. De er ubehagelige, men helt harmløse.

Selv har jeg ikke opplevd svimmelhet slik du beskriver det, men jeg får en veldig uro i kroppen og kjenner meg anspent. Hjertebank etterfulgt av høy puls har jeg kjent på ofte. Man blir litt ekstra urolig når det føles ut som at hjertet romsterer i brystet og hopper over slag eller slår for tidlig, og man etterpå får ekstra harde slag som faktisk gir litt fysisk smerte. Jeg har hatt utallige EKG-er og blitt lyttet på av lege, og de har aldri funnet noe galt. Jeg har gått med døgn-EKG (Holtertest) uten at de har funnet noe abnormalt. Konklusjonen er at det ikke er noe galt med hjertet mitt, men allikevel blir jeg urolig når hjertet slår litt rart eller jeg kjenner pulsen i kroppen.

Så jeg fokuserer på å puste riktig og tviholde på det legene sier, nemlig at det ikke er noe galt med verken hjerte eller kropp generelt. Når jeg opplever svimmelhet en sjelden gang, gjør jeg akkurat det samme. Og jeg vet at svimmelhet av varierende grad er noe mange kjenner på, og som oftest utløses det av angst. Det finnes selvfølgelig mange sykdommer som skaper svimmelhet, men om legene ikke har funnet noen fysisk forklaring på den, så er den nok utløst av angst.
Til forsiden