Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dere med mageplager...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dere med mageplager...

des 13 2020 - 09:38
Hvordan arter det seg for dere?

Jeg får høre fra legen at dette må jeg bare leve med...

Jeg har refluks og går på medisiner for det. Siden i sommer har jeg slitt med smerter i mellomgulvet og mye sug i magen. Smertene stråler ut i ryggen. Midt i ryggen i nærheten av skulderbladene. Jeg har periodevis endel luft i magen. På høyre side nederst i.magen samles det mye luft og der gjør vondt. Jeg mistenker irritabel tarm.
Tok prøver hos legen i sommer. De viste litt lavt på jern og noe forhøyet verdier knyttet til betennelse i tarmen. Det var ikke veldig forhøyet så ingen grunn til bekymring tydeligvis. Har vært hos legen to ganger nå og kommer ingen vei. Jeg har så mye plager knyttet til dette at må begynner jeg å bli desperat.

Kan legge til at jeg har helseangst og ofte bekymring. Er en veldig stresset person.
For all del...mulig jeg har ødelagt meg selv med bekymring og stress. Men føler likevel en uro rundt at det kan være noe galt med meg. Hadde vært godt å finne svar og kanskje en løsning som fikk mageproblemene til å forsvinne.

Avatar

altså

des 13 2020 - 20:06
jeg slet mye
mange år tilbake
all slags magesmerter
dette hang sammen
med ekstrem
helse- og dødsangst
når den forsvant
sommer 2006
forsvant også
magesmertene ;)
Avatar

Kjenner meg igjen

des 13 2020 - 21:32
Har nettopp hatt tarmbetennelse .....mye vond på venstre side. Mye luft og helt stinn og mye luft oppunder ribbeina. Tatt to antibiotikakurer og er nå mye bedre. Er i en stressende periode med mye stress , angst og uro. Oppstart på zoloft gjorde ikke saken bedre ...fikk mere angst og panikk. Har akkurat økt zoloft og sliter enda med bivirkninger . Kjedelige greier når man har helseangst ..... helseangst på den måten at jeg ikke vil ha svar. Jeg hadde noen leverprøver som var forhøyet og skal nå ta nye for oppfølging ......dette ødelegger dagene mine .....får vondt i kroppen , katastrofetanker og rett og slett livredd.
Avatar

Aliengang72

des 13 2020 - 21:35
Kan jeg spørre deg hva som gjorde at du ble frisk fra helseangst ? Jeg har lest Wilhelmsen , prøvd kognitiv terapi og metakognitiv terapi ......selv om jeg har alle redskap så blir jeg i en angsttilstand som gjør at jeg ikke klarer å ta de i bruk.
Avatar

Bittemor og aliengang72

des 15 2020 - 09:33
Jeg er også nysgjerrig på hvordan du ble kvitt helseangst.
Jeg gikk til gestaltterapi før og ble så og si bra. Men fikk angsten tilbake da jeg ble mor. Huff og huff.... Har lyst på terapi igjen men det er så på dyrt. Det offentlige har jeg ikke troa på. Har forsøkt det to ganger. Det er håpløst.

Bittemor: føler med deg! Er så jævlig å få funn på prøver når man er redd. Man vil jo at alt skal være normalt. Hvordan fikk du påvist betennelse i tarmen? Avf.prøver?
Avatar

Sillydilly

des 15 2020 - 15:31
Fikk konstanter det pga veldig sterke magesmerter en natt.....endte med blod og slim på morran. Høy crp , feber ......antibiotika tok det. De mener det er diverikulitt (?) ....altså utposninger. Skal til koloscopi over jul. Tok Nye leverprøver i dag.....så nå er jeg på tuppa. Tar fram alt det som kan ha ført til forhøyde verdier ...betennelse , zoloft ......men ender opp m katastrofetanker .

Leser på Wilhelmsen sin bok « livet er et usikkert prosjekt i dag « ........ å skjønner jeg må ha hjelp til h.angsten.
Avatar

Bittemor

des 15 2020 - 22:01
Aha skjønner.... skikkelig kraftige symptomer da. Høres ille ut....
Herregud de katastroftankene altså.... Jeg har kreft i alt fra lunger til kjertler og tarm.... Helt sjukt. Bruker timesvis hver dag på å google og lese. Styrer unna det som handler om kreft. Likevel så redd!

Kan man få forhøyet leververdier av zoloft?
Avatar

Sillydilly.

des 15 2020 - 22:39
Ja zoloft kan gi forhøyede verdier.
Jeg har aldri googla ......jeg er der at jeg ikke vil ha svar. Er glad jeg ikke googler.....det er jo noen symptom som sikkert passer inn overalt .
Les litt og hør på Wilhelmsen :)
Avatar

Bittemor

des 16 2020 - 11:17
Wilhelmsen er fin. Har både lest og hørt ham live ????
Avatar

Bittemor

des 16 2020 - 11:18
Wilhelmsen er fin. Har både lest og hørt ham live
Avatar

Redsel ——> lettelse

des 16 2020 - 18:47
Ja da fikk jeg svaret på de fryktede leverprøvene og et par andre .......de var gått tilbake til normale verdier . Jeg har nå brukt ei uke på redsel og katastrofetanker ....mye energi på tenkte problem enn på reelle ..... når skal man lære ?
Avatar

Bittemor

des 27 2020 - 11:41
Jippi.....glad på dine vegne!!!
Håper du føler en lettelse.
Når lærer man?
Jeg lærer.nok ikke før jeg har funnet en dritgod terapeut. Må ha hjelp.
Fikk ultralyd av hele overkroppen. I følge legen var alt tipp topp. Men jeg har selvsagt problemer med å tro det.
Til forsiden