Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon på grunn av stamming

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon på grunn av stamming

des 7 2015 - 04:44
Hei! Vil gjerne fortelle litt om mine problemer og kanskje få høre andre sine erfaringer.

Første gangen jeg stammet var i en engelsktime i 7.klasse når jeg skulle si ordet "pretty" høyt og fikk det ikke ut, prøvde og presse det ut men måtte kjempe lenge. Jeg begynte ikke og legge merke til stammingen ordentlig før i 8.klasse, da ble den forverret. Jeg merket at jeg ikke fikk ut lyder og ord jeg ville si. Alltid vært en populær gutt med masse venner og derfor begynte jeg å skjule stammingen, byttet ut ord og lot være å si ting. Snakket aldri høyt i timene, hadde aldri fremføringer eller noe. Fortalte ingen om det, noe som gjorde at lærerene bare trodde jeg dret i skolen. I 10.klasse fortalte jeg om stammingen min og begynte hos logoped, noe som hjalp betraktelig. Jeg var ikke på skolen i hele andre termin i 10.klasse pga andre psykiske problemer. Nå går jeg på 1 året VGS på en yrkeslinje. Problemet mitt er at jeg er så deprimert pga stammingen min. Skolesituasjonen har blitt bedre, slipper alt muntlig men allikevel gruer jeg meg til å gå på skolen selv om jeg slipper å prate høyt. Føler jeg ikke kommer til å komme meg gjennom VGS og universitet pga stammingen min. Jeg fungerer fint med familie og nære venner men utenom det er jeg veldig stille. Klarer å si veldig få ting og gruer meg til og for eksempel presentere meg selv for nye folk fordi jeg sliter med å si navnet mitt, handle i butikken, hilse på folk osv.. Og jeg er så lei av stammingen min, den har hindrer meg i mye, den følelsen at du ikke klarer og kommunisere med mennesker er ikke god å ha. Jeg har for eksempel ikke bestilt mat ute eller over telefon siden barneskolen. er det noen andre som stammer? Noen som har blitt helt kvitt det?
Avatar

Facebookgruppe

des 7 2015 - 14:52
Heihei

Kjipt å høre at du har det sånn:/ Tenkte bare jeg skulle nevne gruppen: "Stamming - Norsk interesseforening for stamme" , som du finner på Facebook, kanskje er du allerede medlem der. Der er det ihvertfall mange "likemennesker" som kan relatere godt til det du forklarer som du kanskje kan utveksle erfaringer med.
Avatar

Hei

des 17 2015 - 20:30
Veit korleis du har det. Stammer eg også. Blei mobbet for det på ungdomskolen og var mye borte. Sjølv om eg stammer mindre i dag har eg fortsatt den vonde tiden med meg. Sluttet å stamme en stund, men så kom den tilbake.
Avatar

Hei

des 18 2015 - 10:53
Jeg har stammet helt siden jeg var fem år. Sånn helt plutselig, kanskje fordi jeg allerede da kjente på presset rundt meg. Fant ut i år at jeg har ADD som nok har påvirket meg hele tiden. Jeg stammet mye, på vokaler og konsonanter. Vokalene er verst.
jeg husker skolen som helt forferdelig på grunn av framføringer. Fikk alltid 2 i karakter. Jeg turte aldri å skulke så jeg utsatte meg vær dag for skole.
Så ja jeg har hatt dett vanskelig. Etter videregående begynte jeg å reise. Stammingen forsvant mye, men kommer når jeg blir nervøs. Det hjelper å få tips om hvordan en kan hindre stammingen når en føler at den kommer.
Øv deg masse.
Avatar

Re: Depresjon på grunn av stamming

aug 8 2017 - 17:50
Jeg kan varmt anbefale NIFS - norsk interesseforening for stamming og løpsk tale! De arrangerer sosiale samlinger for folk som stammer og skal nå starte med ungdomscamp! Nestlederen er superengasjert, stammer selv og utdanner seg til logoped. Send de en Mail og skriv litt om problemene dine, det er mange som deg der ute :) i tillegg har de noe som hetrrr likepersoner som man kan ringe/treffe osv for å ha en person å snakke med som cer hva du går igjennom
Til forsiden