Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depersonalisering/diossiasjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depersonalisering/diossiasjon

mars 13 2023 - 16:05
Hei! I januar og februar hadde jeg en veldig stressende periode i livet mitt med mye angst og nesten daglig panikkanfall. Nå går det mye bedre! Men jeg merker at jeg har en helt annen oppfatning av verden enn tidligere.

Det er som om jeg har mistet tid helt. En time kan føles ut som 5 timer, jeg kan glemme hva som har skjedd for to minutter siden. Klarer ikke huske hva som skjedde i går eller hvordan jeg kom meg til et sted.

Lurer på om jeg har en slags form for depersonalisering eller disossiasjon? Har hatt en lengre periode hvor ingenting har føltes ekte, som om noen styrer kroppen min, men det hsr også blitt bedre! Det eneste er det med tid.. noen som har tips?
Avatar

Re: Depersonalisering/diossiasjon

mars 13 2023 - 19:10
Hei.

Jeg vet om en bok/manual som jeg tror kan hjelpe uansett hva det er som har forårsaket dette. Den heter "Traumerelatert dissosiasjon" av Boon, Steele og van der Hart. Den inneholder mange ulike øvelser. Kanskje ikke alt passer, men det er veldig mye som er bra for alle, uansett om man har slike problemer eller ikke. Mindfulness er en av teknikkene de bruker, og det er iallfall en hjelp til å være her og nå, hvis du sliter med det.
Avatar

Re: Depersonalisering/diossiasjon

mars 16 2023 - 16:35
Dissosiasjon opptrer gjerne ved høyt stress, så det du opplever der kan nok være ganske vanlig. Enda mer vanlig er det hvis du har en noe trøblete fortid også, sånn at det har vært traumatiske hendelser der som har fått satt igang dette forsvaret ditt.

Om du ikke er spesielt vant til å ha det slik, så tenker jeg at du vil komme mer til deg selv igjen når du får funnet balanse og ro i livet ditt. Det kan være skikkelig ubehagelig å ha det sånn, men det finnes ikke farlig. Faktisk så er det en ganske kjekk egenskap å ha, sånn at angst og stress ikke skal ta fullstendig kontroll sånn at livet blir helt uoverkommelig.
Til forsiden