Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depersonalisering/Derealisering/Uvirkelighetsfølelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depersonalisering/Derealisering/Uvirkelighetsfølelse

jan 28 2017 - 11:49
Hei.

Jeg opprettet profil her kun for å skrive dette innlegget.

Jeg er en mann på 28 år fra Hedmark, som har slitt med helseangst i flere år, og siden 2013, en følelse av at verden rundt meg oppleves annerledes enn den er. Jeg har hatt mye vonde tanker og følelser rundt dette og vært veldig plaget.

Jeg har lest omtrent alt som er av artikler og foruminnlegg om dette, både norske og utendandske. Ulempen er at det står svært mye negativt, at folk har slitt med dette i mange år og føler at dette aldri kommer til å gå over. Du ser ytterst sjeldent noen fortelle om at det gikk over. Vel, det er derfor jeg skriver dette innlegget, for å gi et håp til dere som sliter med dette, sånn som jeg gjorde for et par mnd tilbake.

Jeg var bombesikker på at jeg måtte gå med dette resten av livet, og leve som en "zombie" følelsesmessig. Jeg har som sagt hatt dette siden 2013, sammen med helseangst, og i høst toppet det seg med flere panikkanfall. Da bestemte jeg meg for å søke hjelp.

Første steg var å fortelle de rundt meg at jeg hadde problemer. Så jeg fortalte både samboer, foreldre og arbeidsgiver. Dette gjorde ting litt lettere med en gang. Fikk deretter time hos fastlege og fortalte han om mine problemer. Han fortalte om noe som het "raskt tilbake" som var at du fikk 10-12 timer hos en psykolog også rett tilbake i jobb. Jeg tenkte imidlertid at jeg ikke ønsket noen quick fix, dette skulle gjøres skikkelig så jeg var helt sikker på å bli kvitt plagene.

Kom tilfeldigvis over en side, og begynte å lese anmeldelser av psykologer. Til min store lettelse, fant jeg en psykolog, som hadde et par kommentarer fra folk med DR/DP som hadde blitt kvitt sin lidelse (jeg har kommentert nederst) Jeg tok kontakt med en gang og fikk etter et par dager et beroligende svar om at dette hadde han behandlet før, og ville gjerne hjelpe meg.

Etter to uker var jeg på plass hos ham. Vi startet timen med at jeg fortalte hva som plaget meg, hvorpå han fulgte opp med informasjon om hvorfor jeg hadde det slik og hvordan vi skulle jobbe for å løse mine problemer. Jeg skal ikke gå inn på hvordan vi har jobbet, for det blir mye å skrive.. Men jeg fikk masse informasjon om hvordan kroppen og hjernen fungerer, og ulike teknikker som jeg skulle trene på. Jeg hadde også hjemmelekser mellom timene. Jeg hadde i alt 10 timer hos ham, omtrent annenhver uke, hvorav noen uker med dobbelttime.

Og nå sitter jeg her, Lørdag 28 Januar (jeg kan fortsatt ikke tro at jeg noen gang skulle skrive dette) og kan med hånden på hjertet si at jeg ikke er plaget av hverken angst eller uvirkelighetsfølelse:) Dette kan kanskje tolkes som reklame, men det var nettopp et slikt innlegg jeg savnet når jeg slet som verst. Håper dette kan være til hjelp for dere som sliter med dette, og om du lurer på noe så legg det ut her eller send meg en PM.


Redigert av Administrator: Fjernet navn og nettadresse.

Til forsiden