Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig samvittighet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig samvittighet

mai 17 2018 - 07:00
Det er så vondt å leve med angst. Ikke fordi det gjør vondt inni meg, men fordi det går utover kjæresten min. Det gjør så ufattelig vondt at jeg utsetter han for dette. Er skikkelig redd for at jeg skal miste han pga dette. Det gikk godt over et halvt år før jeg turte å fortelle det, og nå føler jeg at jeg har «lurt» han på en måte? At han trodde så lenge at jeg er frisk, men så er jeg egentlig ikke det... får så utrolig dårlig samvittighet.

Det er ofte jeg avlyser ting eller ombestemmer meg. I dag var det ekstra vanskelig fordi vi hadde planlagt å feire 17.mai sammen, men jeg ombestemte meg i går og velger heller å reise hjem og ferie med familien min. Uansett hva jeg hadde valgt, så hadde det blitt vondt for meg, og jeg har lært de siste årene at jeg trenger å sette meg selv først. Men at den jeg elsker mest i verden må sitte igjen og ha det kjipt, det er vondt, veldig vondt.

Nok er nok. Har slitt med angst i mange år og er drittlei. Har prøvd nesten alt føler jeg, bortsett fra å snakke med en psykolog. Kjæresten ønsker at jeg skal gjøre det, så det blir neste steg. Jeg vil heller utsette meg for den smerten enn smerten over å miste han....

Trengte å få det ut. Rop ut om noen har noen gode råd eller har/har hatt det likt, det er godt å høre at man ikke er alene.
Avatar

Re: Dårlig samvittighet

mai 17 2018 - 08:41
Hei! Jeg har slitt med angst hele livet. Det vil si i bølger, men det kan bli veldig sterkt og overveldende til tider. Det har gått utover et par eks-kjærester og utallige venner.

Så bare for å ha sagt det, ikke hør på meg. Jeg er ikke ekspert i det hele tatt. Men prøv (og dette er vanskelig) å ikke ha så mye dårlig samvittighet. Så mye smerte kan oppstå av å ikke vite, for så å anta hva den andre tenker. JEG kan selvfølgelig ikke vite, men jeg vil anta at kjæresten din er veldig glad i deg. Ikke nødvendigvis i angsten, men i DEG.

Åpenhet er så veldig viktig. Jeg vet ikke hvor lett det er for seg å snakke med han om dette, men jeg tror han kanskje bør få høre en variant av det du har skrevet her. Igjen, jeg kan ikke vite noe om detaljene her, du vet nok best selv, men jeg tror uansett det er viktig å kunne snakke veldig åpent og ikke-dømmende om angst, spesielt i et forhold.

Håper ikke dette var dumme råd og håper du klarer å få noe ut av det. Send meg gjerne en venneforespørsel om du ønsker å snakke mer om det :)
Til forsiden