Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig helsevesen eller ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig helsevesen eller ?

jan 15 2013 - 10:35
Jeg ville komme meg inn til psykolog så bestemte meg for å ringe til sykhuset , der fikk jeg svar at jeg måtte gå via fastlege" leste på nette jeg burde ringe direkte til psykolog for raskere time eneste risken var å må betale full sum" så ringte jeg fastlege der var ikke legetime før 5 februar... Blir litt frustrert og synest dette er for dårlig , tenker på dem andre som har større behov enn meg som ikke får den hjelpen dei burde få med !! dette var en psykolog jeg hadde hatt for noen år siden med ,hjalp ikke mye at jeg låg i arkivet demmes heller.. argh
Avatar

Det norske helsevesen..

jan 15 2013 - 11:39
Det er jo synd at man står i fare for å havne langt uti kølandskapet når en strever litt. Mye er avhengig av hvor man bor og hva slags tilbud som er tilgjengelig. Også hvem man har som fastlege og hvordan deres systemer fungerer.

Det er en del variabler som skal klaffe for å kunne få den hjelpen man trenger der og da. I de fleste tilfeller skjer ikke dette. Det gjøres en innsats for å bedre dette da, og det er en del steder der det skjer utvilinger. Det tar dog veldig lang tid å utforme et universelt helsevesen som kan ivareta alle.

Jeg har tro på at en må ta tak i ting så tidlig som mulig for å forebygge fremfor å skulle ha mest fokus på symptombehandling. Altså bør man ha en veldig lav terskel for å kunne komme frem med at en har problemer. Dette vil også ta en del tid å få på plass. Ikke minst må en omstrukturere innbarkede normer.

I ditt tilfelle er det jo helt klart veldig frustrerende å måtte vente så lenge før du i det hele tatt kan komme til en som kan gi en henvisning videre. Det vil jeg jo si er for dårlig siden ventetiden er ganske lang videre også.

Selv har jeg rigget meg med en avtale med legen min slik at jeg kan ta direkte kontakt når det er noe. Det er ganske befriende på mange måter da det ikke kreves noe time eller tid for å komme frem med det jeg trenger hjelp til. Dog gjelder dette den psykiske biten da. Har bedt om henvisning videre igjen for å se om jeg kan få jobbet litt videre med en del ting som begynner å komme frem fra under overflaten. Ventetiden på DPS er vel maks 60 dager om jeg ikke tar feil i hht deres informasjon. Forrige gang tok det vel 5 mnd tror jeg. Nå kan det hende det skjer ting da, men det gjelder nok å holde seg fast og ikke stresse for mye fremover for min del også.

TTT
Avatar

Bra eller dårlig

jan 15 2013 - 12:27
kommer mye ann på tilfeldighetene underveis og om du møter på noen som er gode til å hjelpe deg på veien.

Jeg sier også TTT
Avatar

best helsevesen - lange køer!

jan 15 2013 - 12:33
Det norske helsevesen er noen av de beste på verdensbasis. Likevel har det store mangler på visse områder! Systemet er så firkanta og vanskelig å navigere seg gjennom, spesielt når en sliter og TRENGER hjelpen!
Kanskje en burde kutta ut å gå via fastlegen? Kanskje det kunne spart oss "brukere" litt tid? Først må en jo vente på legetimen, som kan ta lang nok tid i seg selv. Og etterpå DET må en jo vente på dps.. Nettopp i tilfeller hvor man sliter psykisk er det nok for en stakkar til å gi opp.

Selv sliter jeg med søvnen og sover maks 4 t om nattan, i perioder kjennes det ut som hjernen skrumper inn. Nå har jeg tenkt å få litt hjelp, men legekontoret kunne ikke ta meg inn før 10. Februar! Prosessen med å endre fastlege er tydeligvis lang...

Systemet er utbygd for å bedre tjenestene- men biter seg selv i halen.
Avatar

leit å høre

jan 15 2013 - 13:57
at det tar så lang tid å skaffe seg hjelp. du kan jo gå via privat psykolog, da trenger du ikke henvisning, og ventelistene er ikke så lange, men dette er dyrt, og du må betale alt selv, ingen frikort her.

eller du kan søke på internett. og finne en psykiatrisk sykepleier i din kommune, de fleste kommuner har en slik en, det er et lavterskeltilbud, hvor alle kan ta kontakt, du kan gjøre det selv, pårørende/familie, eller legen din. og de har ikke milelange ventelister. så det tar ofte kortere tid.

om det er akutt, kan du kontakte et akutteam, og fortelle. og de vil hjelpe deg videre.

og du som kommenterte sist her. det med å skifte fastlege. det tar i max en måned. det kan du gjøre enkelt ved å gå inn på ei internettside (husker ikke helt vilken, men søk "bytte fastlege" på google,og du finner det enkelt. og du bytter bare til en som er ledig, som du kunne tenkt deg, også er har du den nye fastlegen fra den 1. i neste måned. så det tar ikke så lang tid, og er veldig enkelt. har gjort det et par ganger selv.

jeg synes det er synn at det er så mange som står i så lange køer for å få hjelp. det gjør bare at de som sliter, får enda mer problemer, og de sliter enda mer. og blir sykere. og behandlingen tar enda lengre tid. det er desverre slika t helsenorge er alt for dårlig når det kommer til slikt. og ressursene er alt for få iforhold til behovet. selv var jeg veldig heldig og kom igang med en gang, der jeg først var til psyk. sykepleier, også rådgiver på skolen, før jeg kom inn på et behandlingsopplegg på dps'en, så min erfaring er at det er best å fikse ting selv, og ikke gå via fastlegen, for det tar tid. men du an jo også gå via fastlegen, og sette deg på venteliste til en psykolog, men gå til en psyk. sykepleier i ventetiden, så du får kommet i gang. :)

lykke til til trådstarter, og lykke til til alle andre som prøver å komme inn i helsevesenet. ikke gi dere :)
Til forsiden