Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Covid 19

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Covid 19

des 27 2020 - 12:35
Så da startes det.Kommer dere til å ta vaksine mot covid 19 når dere får beskjed om det?Er dere skeptikere el villige til å gjøre alt dere blir fortalt.Denne vaksinen kom jo ganske fort egentlig og får man alvorlige bivirkninger ingen som tar ansvar.Man er alene da.Som mye annet så kommer vaksinen til å ha bivirkninger og det vet man allerede verst blir det med de sjeldne bivirkningene og det har vært eksperter i verden som også har advart mot vaksine.Alt dette siden mars har ført til så mye ensomhet hos folk,mange er blitt uten jobb el permittert.Flere har blitt mer psykisk syke som ikke var det før og som tilslut også havner hos helsevesen som har allerede mange psykiatriske pasienter.Mange familier sliter små barn.Mange har fått operasjoner utsatt også.Det blir nok flere og flere selvmord.Resultatet av nedstengningen og alt er det en stund til vi ser sammen med de døde av covid 19 har det nok påvirket mange menneskers helse.Dette er langt større enn vi tror selv men altså hva tenker dere ja el nei til vaksine?
Avatar

Enkelt og greit

des 27 2020 - 13:49
Jeg tar den så fort friske blir prioritert. Jeg orker ikke mere nedstenging. Trenger at livet blir lettere å leve.
Tenker det er like mange konsekvenser av å få selve sykdommen som å ta en vaksine. En vet ikke hva senvirkningene av corona er heller. Bare noen sjappe tanker.
Avatar

Hei

des 27 2020 - 19:41
Hmm men selv om man tar vaksine man er ikke beskyttet mot corona men at det blir mildere forløp.Vi kommer nok til å ha det lenge slik som nå selv etter vaksine.Det er riktig å være skeptisk også og tenke for husker du hvordan det var med svineinfluensa hvor mange fikk narkolepsi.De skal tross alt putte i kroppene noe som ble laget i løpet av halvt år.bare halvt år og får man alvorlige bivirkninger tar ingen ansvar.Da er man alene i det.
Avatar

Godt poeng!

des 27 2020 - 20:07
Jeg jobber med mennesker så jeg tar ofte influensa vaksinen i hensyn til andre. Men er nok mer skeptisk til denne vaksinen da den er ny. Men jeg er også litt redd for å få covid19. Det er en sykdom med mange uvisse konsekvenser. Så jeg vil fortsette med gode tiltak og vurdere vaksinen når den er tilgjengelig for "friske". Men det viktigste nå er å fortsette de tiltakene vi har. Men er igrunn spennende å diskutere det. Ikke noe særlig med bivirkningene heller. Vanskelig, vanskelig!
Avatar

Oi

des 27 2020 - 21:09
Ja blir litt vanskelig når du jobber med mennesker og at du er redd for covid 19 men man må nok være like bekymret med alt de putter i vaksinen.Jeg syns det er greit å diskutere slike ting for det er jo hver enkelts valg samtidig vet vi ikke hva som kan skje.Syns jeg hørte at i Frankrike så kommer man å måtte være vaksinert for å ta bussen.De kommer til slutt til å få oss alle vaksinert selv om folk skulle være imot ved å holde oss sosialt vekk fra ting.Det er viktig å være skeptisk og tenke selv også.
Avatar

Ja til vaksine

des 27 2020 - 21:44
For meg er det helt uaktuelt å ikke ta vaksine. Noe annet enn det vil være å bidra til at dette trekker ut, og ikke minst at man kan smitte andre. Og ikke minst kunne i værste fall forårsake dødsfall med å ha spredt smitte. Å ta vaksine vil bringe dette under kontroll og forhåpentligvis få det helt unna.

Jeg tipper at det vil kunne bli krav fra f.eks. flyselskap (og nasjoner for den del) om å måtte legge frem bevis eller ta vaksine før man går ombord. Noe som selvsagt minimerer samlet risiko for smitte/spredning.

Vaksinen sies å beskytte 90-95 % i x-antall dager, så er det vel revaksinering etter en stund (som med de fleste vaksiner). Hurtigheten i arbeidet med vaksinen er jo også en funksjon av hvor viktig dette har vært.

Alle vaksiner har bivirkninger, og i et testforløp så testet det rimelig mange for bl.a. bivirkninger. Jeg skulle gjerne hatt vaksinen 12. mars 2020, så det er jo bra at hele verden har forsket frem flere vaksiner nå som kan bidra. Etter svineinfluensaen så er det 70-80 som enda hevder det gav narkolepsi. Men hvor mange reddet man som følge av vaksiner mot SARS, polio, meslinger, TBE, kikhoste, difteri osv.
Det er bivirkninger ved penicilin også, men hva er evt noe diare mot å stryke med av lungebetennelse.

Vaksine er frivillig, men det finnes hjemmel til tvang også. Problemet hvis ikke alle bidrar med vaksine, er vel at det kan bli gler og fler muterte varianter av viruset - og mulig da vi svært store problemer. Ikke minst om korona gir f.eks. endrede lungefunksjoner (som 1 av 4 sies å ha registrert). Og selvsagt andre uante , ennå ikke oppdagede effekter av korona.

Avatar

Hmm

des 27 2020 - 22:26
Nidelven skjønner du ikke er like skeptisk.Det er nok mye større ting som foregår enn vi er klar over.Tenk mange andre liv det har gått utover ved å stenge samfunnet ned.En vaksine pleier vanligvis å ta flere år å komme med men dette kommer i hui og hast.Tror nok ikke bivirkningene blir akkurat så uskyldige som diaré og en dag kan man sitte der med bivirkningene som er mer sjeldne og da er man alene og hvem bryr seg da.Man kan bli smittet selv om man har tatt vaksine men det blir i mildere grad og ingen vet hvor lenge man i såfall er immun.Det er mye man ikke vet fortsatt.Alt har sine bivirkninger men med medisiner kan man slutte for eks Ibux el Paracet.men når man først har fått i seg vaksine er det ingen vei tilbake.Jeg hørte på en virulog fra Tyskland som var spesialist på dette med virus han var klar og tydelig at man bør ikke ta vaksine og kom med noe forklaringer hvorfor.Men det er vanskelig å si hva som er riktig el galt og det er bra noen ganger å være skeptisk.Det å kunne tenke selv ikke hva alle forteller en.Det er tross alt ens egen kropp det er snakk om.Hvor går grensen da?Skal noen tvinge mennesker til å ta noe fremmed i kroppen man ikke vil ha for alle andre så blir man en sv de uheldige og får bivirkninger som er sjeldne og hvor er alle de andre menneskene da som man tok vaksine for nei da er man alene.Det er ikke for ingenting ingen kommer til å ta ansvar for bivirkninger.Alt har bivirkninger og at bivirkninger ksn være smått som diaré tror jeg ikke noe på.Selv Ibux kan føre til leverskader hvis man bruker det over mange år og da tror jeg ihvertfall ikke på at en vaksine som dette gir små bivirkninger.Vi må alle tenke selv.Det er lov å være skeptisk når det er noe som ingen vet hvordan vi kommer til å reagere på.
Avatar

Logisk brist ?

des 27 2020 - 22:58
Poenget med vaksine er jo å få åpnet samfunnet raskest mulig igjen, slik at nedetid ikke skader mange/samfunnet. Ikke bruk av vaksine vil jo gi flere døde og store økonomiske konsekvenser ved vedvarende nedstenging av samfunnet. Det at man har skapt en vaksine på denne tiden er jo fantastisk bra.

Det er Norges Lover som angir at tvang kan benyttes hvis det er svært ille. F.eks. ville ebola-utbrudd i Norge trolig gitt tvangsvaksinering pga stor dødlighetssannsynlighet.

Mer om vaksiner på FHI, offisiell informasjon er bedre enn spekulasjoner her: https://www.fhi.no/nettpub/vaksinasjonsveilederen-for-helsepersonell/vaksiner-mot-de-enkelte-sykdommene/koronavaksine/ og WHO - https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/covid-19-vaccines

Avatar

Hei

des 27 2020 - 23:53
Det er lov å være skeptisk.Selv om man åpner opp samfunnet og folk får vaksine så beskytter det ikke imot at man likevel får corona.men da får man mildere forløp.det kommer fortsatt til p gjelde at man må holde avstand.Selv forskere sier det er mye usikkerhet.Vi vet for lite i dag.Tiden får vise hvordan dette blir på lang sikt.
Avatar

Re: Covid 19

des 28 2020 - 00:03
Det er ingen som sier du ikke kan være skeptisk.

Det er direkte feil som du skriver at man likevel får korona men i mildere forløp. Dette er jo offisiell informasjon fra både stat/produsent.

Vaksinen beskytter 90-95 % av de som tar vaksinen mot symptomatisk korona.....altså vil 5-10 % fortsatt korona selv med vaksinen. Det er dog ikke bevist enda om vaksinen kan stoppesmittespredning. Men, er det færre som får korona pga vaksinen, så blir smittetallet redusert kraftig. Pfizer/Biontech Dette står også på FHI sine sider. Varighet av beskyttelse etter vaksinasjon er foreløpig ikke klarlagt, men det er sannsynligvis flere måneder. 21000 testpersoner i Pfizer/Biontechforløpet. Slapphet, øm rundt stikksted, hodepine og muskelsmerter er kjente bivirkninger. Det rapporterte 84,1 prosent av de testede om.
Avatar

Hmm

des 28 2020 - 00:31
Det er likevel ikke nok testet.De bivirkningene du prater om er de man kjenner til nå.Men sier seg selv når en medisin som Ibux kan gi bivirkninger på lang sikt som leverproblemer tviler jeg sterkt at en vaksine kan gi kun de symptommene oppe.Fakta er det er ikke godt nok testet fortsatt til å vite eksakt.De bivirkningene du ramset opp er de vi vet om nå per i dag.Hvordan ting blir i forhold til bivirkninger ser vi først etter lengre tid.Alt er for tidlig å si i dag.21000 personer er fortsatt ikke nok til at vi vet alt.hva pfizer sier er en annen sak.Det er de samme som ikke vil ta ansvar for bivirkninger folk får.Det er for tidlig å si noe som helst om dette og bivirkninger får vi først vite alt om etter lang tid akkurat som med svineinfluensa.Alt som skjer i hui og hast skal man være skeptisk til.I dag har vaksinering startet så får vi se hvordan ting blir på sikt,
Avatar

Re: Covid 19

des 28 2020 - 01:00
Spør de 80 millionene smittede og pårørende til 1,8 mill døde om de ville ha tatt en vaksine.

En statistisk utvalg på 21000 er nok til å kunne predikere sannsynligheter/utfall for en mye større befolkning/populasjon.

PS! De aller fleste legemidler og naturmedisiner kan gi leverskade hvis de tas i tilstrekkelig høy dose. Altså: kjent info FØR Ibux og annet hadde vært testet ut i mange år.
Avatar

Hei

des 28 2020 - 01:28
Det er lenge til denne pandemien her er over.og når det er over så får vi se hvor mange selvmord som kommer etterhvert for ikke å prate om andre veldig alvorlige sykdommer som ikke ble oppdaget da alt stengte ned egentlig.Det er i ettertid vi kommer til å se prisen på epidemien.Tenk hvor mange som dør av hjerteinfarkt hver dag hvis vi skal tenke den veien.hvor mange andre alvorlige sykdommer folk dør av for livsforlengende medisiner det er for dyrt det men når noe skjer som påvirker alle da har man råd til det.Smerte kan aldri måles.Mennesker dør hele tida av alvorlige sykdommer men det telles ikke en etter en.Dette kommer til å gjøre alle til forsøkskaniner kun i fremtiden kommer vi til å se resultater.Og ingen i verden vet hvordan dette blir.Selv Fhi som du henviser så ofte til er usikre på hvordan det blir og om vaksinerte kan smitte videre.stod jo på nettet nå.Corona er forferdelig sykdom og mange mennesker verden over har dødd og det er forferdelig men det fins også andre farlige sykdommer som tar langt flere liv hver dag sykdommer der hvor livsforlengende er for dyrt selvfølgelig.Jeg tenker selvfølgelig på de menneskene også.Etter at covid 19 kom så er det som om ingenting annet fins enn covid 19.
Avatar

Hei

des 28 2020 - 01:42
Det er lov å være skeptisk og det er lov å tenke litt selv også.Selv om covid 19 er forferdelig sykdom fins det faktisk andre forferdelige sykdommer som folk dør av og har dødd av hver dag over hele verden.Man må tenke på alle faktisk.Fhi som du henviser så mye til er også usikre på alt for de har ikke 100 prosent svar de heller.Det er ingen som har svaret nå.Vaksinene har startet i gang så får vi se resultatet og hvordan det blir i fremtiden.Folk skal kunne bestemme selv den dagen de får tilbud hva de ønsker.
Avatar

Re: Covid 19

des 28 2020 - 02:40
Det ble litt mye rør her nå. Holder meg til fakta jeg. Jeg tar vaksinen, og 95 av 100 får ikke ukjente bivirkninger. 90 av 100 beskytter seg mot korona, mens 5-10 likevel får korona av de som tar vaksinen. Det er da 9 ganger bedre for befolkningen totalt at man tar vaksinen enn ikke. 900 % bedre. Og tar du ikke vaksinen, så er det greit om du ikke besøker alle i Norge umiddelbart :-) Synes det er greit å holde seg til sak og fakta i slike tilfeller som dette, og bl.a. ikke spre frykt som f.eks. at man får mildere forløp med vaksine. Det stemmer ikke, og fint om slikt unngås mener nå jeg da.

Over og ut om dette.
Avatar

Re: Covid 19

des 28 2020 - 02:40
Det ble litt mye rør her nå. Holder meg til fakta jeg. Jeg tar vaksinen, og 95 av 100 får ikke ukjente bivirkninger. 90 av 100 beskytter seg mot korona, mens 5-10 likevel får korona av de som tar vaksinen. Det er da 9 ganger bedre for befolkningen totalt at man tar vaksinen enn ikke. 900 % bedre. Og tar du ikke vaksinen, så er det greit om du ikke besøker alle i Norge umiddelbart :-)

Fellesskapet er vel viktigst nå, dvs. å kunne bidra hver og en til at vi alle får en bedre hverdag ved å få kontroll på viruset.

Over og ut om dette.
Avatar

Hei

des 28 2020 - 03:02
Det er jo bra det at vi alle kan ta egne valg.Noen er mer skeptiske andre er mindre skeptiske.Noen har bestemt seg andre har ikke bestemt seg.Det som er bra med ytringsfrihet er nettopp dette alle kan ytre sine egne meninger og respektere hverandre for det.
Til forsiden