Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Corona

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei fernando

mars 16 2020 - 13:57
Enig at de bevisst har valgt det å spre smitte men reagerer litt på det du skriver om prioritering.Alle burde hjelpes så langt det er mulig vi skal ikke ha noe sortering her at noen er mer verdt enn andre.el fortjener mer hjelp enn andre.
Avatar

.x

mars 16 2020 - 14:12
Det er realiteten. En 80 åring med underliggende sykdom vil bli nedprioritert fremfor en ung advokat i 20årene. Slik er det bare.
Da bør også disse som bevisst bryter råd og forbud prioriteres bak de som prøver å hjelpe flertallet.

Man kan ikke hjelpe alle i den farten denne epidemien vokser nå.
Avatar

Fernando

mars 16 2020 - 15:44
Herregud da.slapp av.det skal ikke være noe sortering.og hvem skulle du være til å mene hvem som skal prioriteres eller ikke.vi er ingen Gud.kun han bestemmer.
Avatar

Re: Corona

mars 16 2020 - 17:28
Altså, det er allerede en slags sortering som foregår på sykehus når det kommer til hvem som har best odds for å overleve, men det går egentlig ikke an å sortere etter noe annet enn alder (som gjerne sammenfaller med oddsen) fordi det ikke er mulig å bevise at noen har unngått å prioritere god hygiene, og fordi vi allerede har et helsesystem som baserer seg på å hjelpe alle uansett hva årsaken til sykdom er, som f.eks folk som får kreft pga. røyking.

Utdrag fra intervju av en italiensk lege, i en sak fra nrk:

– Vi hører dramatiske historier fra leger, at dere må velge hvilke pasienter dere vil behandle fordi dere mangler utstyr. Er dette riktig og hvordan fungerer det i så fall?

- Disse spørsmålene er fryktelig irriterende! Alle leger som jobber på sykehus og med intensivpasienter må ta slike valg hver dag, ikke bare under pandemier, sier Grasselli.

Han beskriver situasjonen i hjemlandet som dramatisk, men ønsker å utdype bildet knyttet til rangering av pasienter.

- En leges jobb er nettopp å evaluere hva slags behandling som er den riktige. Hvis en pasient er svak, bør den ikke intuberes. Min far er 85 år og jeg ville aldri lagt ham i en pustemaskin, sier han.

– Nå må vi ta disse valgene oftere og under mer press, men jeg må si at alle pasientene som til nå har trengt intensivplass og som har blitt evaluert som at de har sjanse til å overleve, har fått dette.
Avatar

...

mars 16 2020 - 18:26
Jøss, da er det rart dødstallene i Italia er skyhøye hvis alle får hjelp.
Avatar

Hmm fernardo

mars 16 2020 - 20:17
Du ser vel at det er over 24000 smittede i Italia.Jeg tror at situasjonen i Norge blir st det ikke blir mange dødsfall.det blir ingen Italia.Du må huske en ting media er med på å farge alt.Bare han oppe vet hva som skjer.og hvem som blir prioritert el ikke er ikke vårt å dømme.vi skal uansett stå foran han.
Avatar

,.,

mars 16 2020 - 22:05
Vi blir som et nytt Italia. Det må man bare regne med når man ser hvordan det norske folk oppfører seg.

Man stapper bussene fulle av skiglade nordmenn på vei til marka som tror det er påskeferie. Hvor mye gjennomtrekk er det mulig å ha oppe i toppetasjen egentlig?

Det er bare å be til gud om at vi ikke sprenger kapasiteten på sykehusene.

Vi må regne med å avlyse russetiden og 17.mai.

Man kan spørre seg hvorfor ikke kjøpesentrene er stengt ennå. Det må innføres portforbud snart. Full stengning av alle grenser for å få bukt med pesten.

De som er strandet på hyttene sine kan bare bli der. Slik at de ikke kommer ned og smitter folk i byene.
Avatar

Fernando

mars 16 2020 - 23:22
Vi blir ikke Italia.jeg tror ikke sykehus blir sprengt men skremselspropaganda.derfor vi alle får panikk.kun han der oppe bestemmer hva som skjer med oss videre og ikke menneskeheten.
Avatar

Fernando

mars 17 2020 - 01:49
Fakta er at vi ikke vet hva som kommer til å skje.det er kun Gud som vet hva som skjer.og når dommedagen kommer.Vi har alle vår skjebne og hva som skjer 8 våre liv.så det at det blir Italia tilstander.Det vet faktisk ingen av oss.Det vet faktisk ikke norske leger.slik var det med svineinfluensa.det var panikk da også hvor mange son dør men døde langt føre mennesker.De kom med vaksin som ga narkolepsi til folk.så vi vet ingenting hva som kommer til å skje.men hvor opptatt de er med å gni det inn Forbered dere Norge.Dette er alvorlig det blir dødsfall.Det er ikke måte på det som skjer det skjer uansett.når dommedagen kommer så kommer den men vi kan ikke vite at det blir Italia tilstander.
Avatar

Re: Corona

mars 17 2020 - 02:54
Dødstallene er nok høye fordi det er mange eldre/svake som har blitt smittet, som det ikke er mulig å redde.

Hyttefolket kan ikke bli der de er, nei. Da har ikke nærområdet god nok kapasitet til å behandle alle hvis de først oppstår et større smitteutbrudd.
Avatar

Re: Corona

mars 17 2020 - 03:21
Hei igjen. Nå syns jeg dere overdriver dette. Koronavirus er bare farlig for gamle. Dere er vel ikke så gamle?
Avatar

Wayne

mars 17 2020 - 05:36
Du har tydeligvis ikke fått med deg at det fins mennesker i alle aldre med nedsatt immun forsvar pga. ulike helseproblemer, som f.eks kreftpasienter eller andre kronisk syke. Disse vil kunne oppleve komplikasjoner og potensielt dø om de blir smittet, og det er ikke sånn at gamle folk er så lite verdt at de fortjener å dø av et virus bare fordi sånne som deg gir faen i å ta hensyn.

Det er også fullstendig unødvendig å risikere å overbelaste helsevesenet ytterligere fordi det blir så mange syke på en gang som krever behandling. Selv friske folk kan oppleve komplikasjoner når corona utvikler seg til en alvorlig lungebetennelse. Det er skremmende at du er så blottet for forståelse av alvoret, empati for andre mennesker, og respekt for ressursene denne pandemien vil kreve verden over.
Avatar

Wayne

mars 17 2020 - 13:32
For å belyse ytterligere hvordan dette viruset er en generell helsetrussel: en italiensk mann på 45, og en 58 år gammel jordmor er blant de yngste ofrene så langt. Førstnevnte hadde ingen kjente, underliggende helseproblemer. Antageligvis ikke jordmora heller.

Det er også snakk om potensielt redusert lungekapasitet for enkelte pasienter etter friskmelding. Utdrag fra Jyllands-posten:

Det tager hårdt på lungerne at være syg af covid19. Hong Kongs hospitalsvæsen har undersøgt omkring et dusin af de første raskmeldte coronapatienter og har set, hvordan virussen har gjort sit indtog på patienternes kroppe.

Nogle patienter oplever vejrtrækningsproblemer på raske gåture, mens andre stadig undersøges for at fastslå, hvor meget lungefunktion, de egentlig har tilbage. Det anslås, at nogle har lidt et tab i lungekapacitet på op mod 20-30 pct.
Avatar

.

mars 17 2020 - 21:38
Alle som har utdannelse innenfor helsevesenet må melde seg til tjeneste ASAP.

Hvor vanskelig kan det være å produsere og bestille utstyr?

Hvilke pasienter er i karantene?

Angående det med redusert lungekapasitet etter friskmelding. Er det tall på hvor mange av disse som allerede var i risikosonen før smitte?
Avatar

Mehtevas

mars 18 2020 - 04:02
Jobber du i helsevesen altså.det er enda mer skremmende når folk fra helsevesen skremmer.mange leger er jo nettopp de som også smittet pasienter etter å selv ha vært på vinterferie rundt fra Østerrike og Italia og dukket opp på jobb og smittet flere kollegaer.det er det som er tragisk flere leger har smittet hverandre enn pasientene som har smittet leger.
Avatar

Mehtevas

mars 18 2020 - 05:02
Jeg blir rystet av det du skriver her og får mer panikk.du sier hvis det er dødsfall så må vi pakke noens mor og far i pakker.det er 3 mennesker som er døde av corona virus i Norge dette kommer ikke til å bli Italia Men slik prat som det der fører til panikk.når dette kom i starten var det prat om en lege i Oslo som dukket på jobb i øyeavdeling etter det ansatte fra sykehjem og de fleste fra sykehus hadde til felles kom fra vinterferie og sa ikke med en gang om symptommer.det er uansvarlig.det er koselig at leger drar på ferie som alle andre men da tar man faktisk også ansvar.jeg må si jeg ble kjempe oppgitt når dette kom gang på gang leger kom fra ferie og var smittet og da ble enten andre pasienter smittet el kollegaer måtte i karantene.Helsepersonell har ett stort ansvar og det er selvvalgt jobb.når jeg hørte om den ene ansatte som var smitta og tok med smitten til sykehjem ble jeg så oppgitt.det er kun de som har dårlig immunforsvar jeg tenker på.ingen andre.for det er dem vi Skal tenke på alle sammen.
Til forsiden