Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Corona

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Corona

mars 4 2020 - 20:57
jeg er blitt helt besatt av corona fordi jeg går rundt og er redd folk rundt meg skal få det.jeg får helt panikk at folk rundt meg skal bli syke av det at det blir overført til meg så overfører jeg til andre så får alle corona rundt og blir dårlige.det er veldig viktig at corona blir tatt på alvor for det fins folk som ikke kan tåle det så alle må ta hensyn.I andre land tar de det på alvor.dessverre her hos oss gjør man ikke for fakta ingen vet hva de driver med.jeg er bekymret for folk rundt og får ikke fred tenker på dette hele tida.Andre land er nok mye mer forberedt dessverre kommer det til å ta av her i Norge siden det ikke ble tatt seriøst nok fra starten av.det at man sier det går mest på gamle og syke er en trøst til mennesker for fakta er vi vet ikke så mye fortsatt er det mye vi ikke vet.men vask hender som de sier for folk er vel ikke så dumme at de ikke vasker hender.Stol ikke på noen dere.pass på deres familier.jeg bekymrer meg mye for de rundt meg.hva mener dere?
Avatar

Dere altså

mars 4 2020 - 21:56
Vi må ta dette på alvor for dette ksn gå utover mennesker med dårlig immunsystem.Det er det dette dreier seg om og ja vi bør faktisk få litt panikk i andre land har dem gode tiltak de gjør noe med saken mens her alle tar det med ro.Det kom fly fra Italia i går med mange turister tror det var Trondheim er det mulig.I Italia hvor det er så mange smittede så tar de fly her i går ja folk bør få psnikk og vi bør tenke på de dette kan skade veldig mye som kan dø.Vi kan ikke bare tenke på seg selv.Mens andre land har tiltak skal man helst leve normalt slappe av for de 56 er jo ikke alvorlig syke så da kan vi jo sitte alle og vente på at noen blir alvorlig syke.Vi må faktisk tenke på andre mennesker enn kun oss selv.å nei dette er ikke som influensa de som ikke tar det på alvor nevner hele tida influensa.Dette er ingen influensa.Vi vet fortsatt ikke nok om dette og bare husk mine ord dette kommer til å eksplodere i Norge på grunn av holdninger det ikke er farlig.Det er farlig for de med dårlig immunforsvar.Er det mulig at italienske turister kommer hit med fly i går.


Avatar

Hei

mars 4 2020 - 22:39
Halvmåne jeg sier bare dette bør tas alvorlig og tenke på mennesker som ikke tåler det viruset.avslappet er ikke tiden å være.
Avatar

Føler det samme

mars 6 2020 - 08:23
Jeg forstår utrolig godt hvordan du føler det. Jeg er helt oppslukt i dette selv. Livredd for å bli smittet og dø av dette. S
Leser alt jeg kommer over ang temaet og jeg vet jo det ikke er særlig lurt, men gjlr det likevel. Men det er jo også det som definerer oss "hypokondere".

Jeg drømmer om dette og våkner med klumpen i magen av redsel og frykt for å få dette.

All logisk tenkning på dette eksisterer ikke i min tankegang nå. Blir jo så sloteb av å være 100% opptatt av dette.

Avatar

Hei neslin

mars 6 2020 - 10:19
Jeg bekymrer meg mest for de andre rundt meg.redd noe skal skje dem.det er det jeg tenker på hele tida at det ikke skjer noe folk jeg er glad i.for meg er det det samme om jeg får corona men da tenker jeg på de rundt meg hele tida om det kan gå utover dem.Ja corona er farlig.det at folk ikke tok det seriøst på starten er nettopp grunnen til at det er mye av det nå og det kommer til å eksplodere mer.og ja vi andre må tenke på de menneskene corona er farlig for.altfor mange egoister rundt som går rundt.hvis dette er så ufarlig hvorfor har andre land stengt rundt mens her er det fritt frem fly fra Italia kommer hit.sykehus som sprer dette.hele tida vi har planer og vi vet hva vi gjør men de vet ingenting av hva de egentlig gjør.jeg tenker på de rundt at det ikke skjer dem noe men for min del helt greit for meg å få corona selv men da tenker jeg herregud det kunne da gått utover folk rundt.man sier jo hele tida dette er bare forkjølelse men det er for tidlig å si.vi vet ennå ikke alt.
Avatar

Hmm

mars 6 2020 - 16:28
Det er sant at verden jakter på hverandre og mye ondskap.men oppi alt som skjer er det viktig å huske at de menneskene som lett kan bli dårligere av corona at vi må ta hensyn til dem og ikke være egoister.norge er blant toppen nå av mange smittede og vi må tenke på de som ikke tåler dette bra.
Avatar

altså

mars 7 2020 - 01:14
jeg er enig med deg mrs freak
du tenker på alle de rundt deg
og føler myndighetene her ikke gjør nok
og det er lett å se andre land ta dette mer på alvor
det er også vilt når holmenkollen avlyser publikum
allikevel sier mange de skal dra dit for det
hva skal vi liksom gjøre når folk bare driter i alt
det gjør meg oppgitt at folk ikke kan se lenger enn seg selv
nei hør nå i det minste på myndighetene da
så satser vi på det går greit mrs freak ;)
Avatar

Ta det med ro

mars 7 2020 - 07:33
Nær 3300 er døde på verdensbasis, og over 50.000 har blitt friske igjen.. Hver dag dør det 3700 i trafikk på verdensbasis.. 900 dør årlig i Norge vanlig influensa. Jeg tror det beste er å ta det med ro. Vaskehendene er god rutine uansett.
Avatar

Netopp

mars 7 2020 - 15:01
det er det jeg mente Alien.Det er den egoismen jeg pratet om.folk som er i risikogruppa er kjempe redde mens andre baggatelisererer slik man har gjort i Norge.Norge bør ikke ha sp mange smittede for Norge er ett lite land sammenlignet med de landene hvor det er mange innbyggere.er ikke rart egentlig karantene blir brudd så istedet å være slik de har fått beskjed å være hjemme i 14 dager så drar noen for å ha det koselig og trene så smitte enda flere som igjen smitter.For mennesker som har lungesykdom el hjerte el andre slike så er dette farlig og vi vet ikke nok fortsatt.Her får man beskjed om å ikke dra til Kollen likevel drar folk.Dette dreier seg om å tenke lenger enn seg selv faktisk bry seg om andre mennesker og ikke seg selv.jeg tenker på de menneskene det kan gå utover fordi andre gir blaffen.selv helseveseneten går rundt og smitter hverandre for slik startet det jo.plurselig har man ikke nok utstyr men for all del vi må jo leve normalt.bare reis så lenge det ikke er Italua.Game of thrones man har behandling for influensa men det har man ikke for dette.trafikkulykker har Helt andre årsaker enn dette.Dette viruset er ukjent.Game of thrones hadde ikke dette vært seriøst hadde ikke andre langst stengt alt rundt seg sperret alt i landet stengt skoler og arrangement.her gjør man noe med skoler først når det er smitte.folk bryter karantene og drar og smitter folk ute.folk får høre ikke kom til Kollen men hva skjer mange drar dit.en fly fra Italia kom til Trondheim fra stede hvor mest smittet.alt sammen tyder på ett land som ikke har tatt ting på alvor og nå kommer konsekvenser over 100 for ett lite land som Norge er altfor høyt så nå kommer det til å øke mer og mer i Norge det er sikkert og visst. I andre land gjør dem tiltak for å hindre her er det vask hender og det er jo tragisk at man i det hele tatt skal minne folk på det da jeg regner med det er noe folk gjør hver dag.Forleden var det en som skrev hun kan ikke overleve dette viruset på grunn av helsa hennes. Så for henne er dette farlig og for mange andre som er i den gruppa.Det er dem vi skal tenke på.Men dessverre for få som gjør det og det er jo litt ironisk for alle kjenner noen som er i risikogruppa likevel valgte disse som dro i dag til Kollen og ikke bry seg om det.politi kan jo ikke stoppe folk i å dra selv om dem mener man ikke bør gjøre det.Trikken den var jo der den samtidig sier helsemyndigheter at det var avlyst at folk ikke skal være i folkemengder.De forvirrer jo mennesker også el eget valg som man sier Lurer på om noen av disse menneskene som dro i dag tenkte ett sekund på at blir de smittet så kan de smitte andre som ikke tåler virus på grunn av deres sykdom.Dessverre tenkte de vel mest på hvordan de skal kose seg.
Avatar

Re: Corona

mars 7 2020 - 21:19
Jeg forstår deg så godt!
Jeg har dessverre fulgt utenlandske sider i lang tid og bare ventet på at det skulle slå til her.. Og jeg fikk panikk! Lenge siden jeg begynte å forberede meg i tilfelle, kjøpte inn mye mat, håndsprit, til og medmunnbind da jeg så hvor fort det ble utsolgt i andre land.. Likevel kunne jeg ikke forberede meg på avmakten over at norske myndigheter ikke setter i gang gode tiltak og prøver å hindre stor og akutt smittespredning.. Det å måtte gå på jobb, sende unger på skole osv må man jo.. Så jeg har gjort noen grep.. Jeg går bevisst ikke inn på andre nyhetssider enn NRK. De gir balansert info og er ikke opptatt av å må mest mulig klikk. I tillegg har jeg lest meg opp på seriøse fakta som viser at det ikke er så stor dødelighet ift vanlig influensa som jeg trodde. Så har jeg i tillegg kjent at jeg faktisk (foreløpig) klarer å leve med dette. Rart hvordan man kan endre seg etter situasjonen.
Jeg har også vært særlig redd for de rundt meg som ikke vil klare dette like godt som meg (dvs jeg vet ikke hvor godt immunforsvar jeg har, jeg er feks kreftbehandlet) og blir så sint for jeg føler de nærmest ikke blir tenkt på i denne situasjonen. De eldre og syke har jo like stor menneskeverd!
Jeg er påpasselig med håndhygiene, vasker meg mye mer enn vanlig og har håndsprit med meg over alt. I tillegg har jeg litt "klemmeforbud" utenom til nærmeste familie. Akkurat kommet hjem fra sykehjemmet hvor jeg besøkte min svigermor, første gang jeg ikke startet og avsluttet med klem.
Hvis en ser på antall døde er det et stort tall men vit at feks i Kina lever de på et annet vis. Veldig tett, mange husstander på ett toalett feks, gater, kommunikasjonsmidler o. L. er fullstappet med mennesker og smitten går raskt. De som er eldre der er gamle og utslitt, de har opplevd et hardt liv, gjerne med krig. I Italia er de også mer sosiale og kysser de fleste de møter. Gjennomsnittsalderen på de døde her er 81 år.
Men igjen, jeg forstår deg så godt! Håper dette kan hjelpe deg litt.. Prøve å tenke litt konstruktivt og holde seg unna useriøse "News". Jeg er fremdeles bekymret og urolig men heldigvis mer dempet nå. Jeg gjør det jeg kan gjøre for å minske spredning og så håper jeg myndighetene tar grep der de k ad n (feks Holmenkollen, synes det var fantastisk at de stengte ;))
Avatar

Hei

mars 7 2020 - 21:41
Jeg er bare så redd noe skal skje folk rundt meg.kjempe bekymret for det.det med 81 år at de fleste er det vet ikke helt om jeg tror det.av så mange mennesker at de fleste er over 80 tviler jeg på.de er risikogruppa men likevel.Det som irriterer meg her er hvor lite respekt mennesker har for folk dette kan ramme.å dra på trening og matbutikk når man har karantene er så egoistisk som det er mulig.for ikke å si hvordan alt startet på ett sykehus i Oslo hvor uansvarlige de også var.jeg er så bekymret for folk rundt meg.
Avatar

Spiser valium for å hele tatt klare dagene

mars 8 2020 - 17:57
Har fulgt med siden slutten av desember..allerede da skjønte jeg dette ville bli ett problem i Norge før eller siden.Det raseriet jeg kjenner på og frykten for at dette er bare starten på noe værre,å det likegyldige holdningen til folks flest at dette ikke er værre en influensa er håreisende å vil slå tilbake noe så intenst.Jeg har isolert meg totalt og kommer ikke til å bevege meg ut blandt folk i måneder fremover.Mye vil skje i tiden utover nå og masse smitte.Vi skulle ha stengt all form for fly trafikk for lengst.uansett om det er fra risiko land eller ikke.sette folk i karantene på flyplasser,også de som kommer på cruise skip.å over grensen fra sverige ,Danmark.Finland.Russland.Også shipping bør følges med på.Takket være internet så har jobb relaterte møter kunne blitt tatt over nett.Undervisning på nett.egentli alt som lar seg gjøre kunne blitt gjort slik for å forhindre spredning.All form for sosial sammenkomster..arrangementer må stopped med øyeblikkelig effekt. .Hva med import av mat? som frukt annet..burde testes...Nå har italia puttet 15 millioner + i karantene der de har restriksjoner på det meste og har militære som peker våpen på folk viss de prøver å bryte ut av sonen de er i..Dette vil komme her i Norge til slutt også.bare ikke enda..det kunne selvfølgelig vært ungått.,men det er nå uungåelig.Takket være total undervurdering av den største krisen norge har hatt siden andre verdenskrig når det gjelder trussel mot hele det Norske samfunnet..Den angsten jeg har nå er faktisk så ødeleggende at det har hemmet min livskvalitet å har mistet all tillit til myndigheter sin krise håntering..Jeg hadde større forventninger..mye større da Norge enda hadde tid til å sette inn massiv strenge tiltak som noen mente ikke var nødvendig de som vet best..og den synsingen som foregår nå er uholdbar..da det er influensa sesong..hvor mange er egentli korona smittet uten å vite det? da de ikke tar stikkprøver fra folk som ikke har reist..eller møtt noen som har reist?Dette var en tabbe fra starten å ikke gjøre......Til å med pga denne frykten myndighetene har skapt med sine bedrevitende panikk reduserende rettningslinjer har det også ødelagt planlagte innleggelse og videre ptsd utredning da jeg har stoppet hele prosessen og avlyst møter med psykisk helse i mitt distrikt av frykt for å bli smittet av behandlere,leger som reiser mye..Og så har jeg gitt klar beskjed om at ingen overhode må finne på å komme på besøk..venner og familie..Jeg er rasende uten sidestykke og føler livet mitt er truet da jeg er i faresonen for å bli kjempesyk viss jeg blir smittet.Og den tristheten og sinnet jeg kjenner på viss noen i min familie,samboer sin familie å kjente blir såpass syk at de mister livet er uholdbar.Jeg tror faktisk alle har ett bristepunkt..og jeg har kommet dit..Vil det dø mange nordmenn av dette mer en sesong influensa..må og skal de som har ansvaret for denne pågående krisen i landet bli stilt for ansvar slik forærdere ble under siste krise i landet.Norge må gjøre som italia stenge alt.Norge har råd til det..liv bør gå foran penger...påskeferien kom tidlig burde det stå i aviser ....Så lenge dette ikke blir gjort så skaper dette mer frykt enn om de hadde faktisk tatt veldi strenge grep.man kan vaske hender til en blir bldodig å blå i fjeset..men sannheten er at dette er så smittsomt at det er nok å være i nær kontakt med bare pusten til noen mer enn 15 min i samme rom/lukket ommeråde...Historien vil dømme de som tar besluttningene nå også de etterlatte av alle de som vil dø av smitte senere..per dags dato er ingen innlagt me alvolige symptomer her til lands..men det kommer sann mine ord..og da kan det gå så langt.at forsynings linjer.medisin mangel.der sykehus får frafall av personell..der sykehus må av vise andre pasientgrupper...selektivt ta inn de som er hardest rammet...infrastruktur.organisering kollapser..regioner og distrikt i Norge blir avskåret å panikk vil være total.matsikkerheten vil bli truet da transport svikter..Der alle som kan må bare klare seg selv der ordensmakten og regjeringen går under jorden.Ett sammfunn som rett å slett kollapser er ikke ett pent syn å vil forårsake mer død/skadede., å blir en periode uten lov å orden med videre masse smitte vil det ta lnag tid før vi kommer tilbake til det normale igjen.De som bryter karantene nå for tiden burde bli straffet med bøter og de som reiser nå for tiden burde tenke seg om..hva om jeg blir den neste super spreder som er ansvarlig uten ens viten at en mengde mennesker mister livet pågrunn av at jeg føte jeg ville se verden feste å ha det morro...Myndighetene sier vi skal leve som normalt.haha normalt sier de..den skal jeg huske når jeg ligger der med infeksjon i lungene av ett virus som ingen vet noe mye om enda.....Så ja mrsfreak1983 du er langt ifra den eneste som kjenner på avmakt fortvilelse...mye smitte tifeller popper opp daglig i landet og mer skal det bli.De prøver bare å kjøpe tid de som styrer landet nå...mens skipet synker sakte..til vi ender opp i livbåter sporadisk her å der over alt for å berge oss selv.Helvete venter alle nå...bare vet det ikke enda. .
Avatar

Re: Corona

mars 8 2020 - 18:31
The word "quarantine" originates from the Venetian dialect form of the Italian quaranta giorni, meaning "forty days". This is due to the 40-day isolation of ships and people practiced as a measure of disease prevention related to the plague

kilde Quarantine - Wikipedia

Les mer om hva Karantene betyr.Link nedenfor.


https://no.wikipedia.org/wiki/Karantene

Karantene er et medisinsk uttrykk (fra italiensk quaranta giorni, 40 dager) som betyr å holde folk eller dyr atskilt fra andre i en viss periode, for eksempel ved å hindre dem i å reise til et annet land eller forlate en bygning, og dermed hindre spredning av sykdomssmitte.

HVORFOR ER IKKE DETTE RELEVANT ANGÅENDE VIRUSET SOM HERJER I NORGE AKKURAT NÅ?

Avatar

Re: Corona

mars 8 2020 - 18:53
VG Søndag, 8. mars 2020

133 NYE DØDSFALL PÅ ETT DØGN
Dødstallet etter utbruddet av coronaviruset i Italia har steget med 133 på ett døgn, viser tall fra helsemyndighetene. Totalt er nå 366 personer i landet bekreftet omkommet etter å ha blitt smittet.

Det er en betydelig økning fra lørdag, da det var registrert 233 dødsfall.

Samtidig har tallet på bekreftede smittetilfeller økt til 7375, en økning på nesten 1500 på en dag.

og flere smittetifeller blandt ansatte på sykehus i landet å andre.Dette vil ikke gå over bare øke.Og dere fjotter som sier at dette ikke er noe problem å bare husk å vaske hender ?


Italienske leger: – Gjør dere klare
I et åpent brev slår tre italienske leger alarm etter ti dagers arbeid med coronaviruset i Milano. Antall smittede i landet er nå over 5800 personer.

Her er brevet på engelsk

https://www.esicm.org/covid-19-update-from-our-colleagues-in-northern-italy/

Her forteller det hva slags tiltak må til etter deres erfaringer.
Avatar

Re: Corona

mars 8 2020 - 18:57
Etter min egen analyse ut fra egen observasjon fra land som er hardt rammet av corona viruset vil ikke Norge som vi kjenner det idag ligne seg selv om 3 - 5 måneder.
Avatar

Re: Corona

mars 8 2020 - 20:52
Folk bør få panikk? Hørtes ut som en god plan. Det blir som det blir uansett. Kan ikke gå rundt å være redd for alt hele tiden. Bortkastet tid
Avatar

Re: Corona

mars 8 2020 - 21:25
Lett for deg og si kaostenker ..fortell det samme til 16 millioner italienere som nå er i karantene.. ja det blir som det blir..

kilde Dagbladet 8mars 2020. Stenger Nord-Italia
Italienske myndigheter setter i verk drastiske tiltak for å bremse coronaepidemien.
Avatar

Re: Corona

mars 8 2020 - 21:39
Ja da er første person i Norge lagt inn på sykehus med corona viruset idag.Søndag ble en person innlagt på Drammen sykehus Vestre Viken HF med Covid-19, opplyser helseforetaket i en pressemelding .Personen som er innlagt fikk tidligere i uken påvist coronavirussmitte etter hjemkomst fra Nord-Italia, og har siden vært i hjemmekarantene.Som er blitt dårligere å det ble nødvendig med innleggelse..

melder VG 40 min siden
Avatar

Hei zippo

mars 9 2020 - 00:47
Skjønner så mye av det du prater om altså.jeg er så bekymret for nærmeste rundt meg at noe skjer dem går og tenker på det hele tida.hvor sykt er ikke det at leger sprer rundt corona også etter å ha vært selv på ferie.Herregud de burde vært smartere enn det og det får ingen konsekvenser for dem uansett.herregud de har med syke mennesker å gjøre og de tar ingen hensyn men dukker opp på jobb.dont have Words fikk med meg det med Drammen.Man har ikke tatt dette på alvor fra starten av derfor blir det verre og verre.og sunaas sykehus hvor dårlige pasienter er og nyfødt avdeling.hva skjer liksom rundt.å baggatelisere alt ved at folk preiker om influensa er tull.dette er verre enn influensa og alvorligere.det jeg ser rundt er en egoisme hvor folk tenker kun på seg selv.Det vi må tenke på er de i risikogruppa og bry oss om dem og ikke drive og tenke nei da dette er ikke farlig bare forkjølelse.Ser ingen forkjølelse i Italia og Kina.men mange smittede og døde så de som sier bare forkjølelse er ikke farlig bør skjerpe seg.det er rundt 130 mennesker som døde av dette i Italia 7 mars enda flere smittede.skjønner du var mistenksom med helsepersonell første jeg spurte legen var hvor var hun på ferie.føler jeg har krav å vite det vil ikke smitte folk rundt meg som ikke skal bli smittet.det er det eneste jeg tenker på.jeg følte jeg vil vite at legen ikke har vært i nærområdet.Det må være tøft for familien din at du ikke ser dem.jeg skjønner den angsten jeg går bare rundt og tenker på dette hele tiden på min familie at ingenting skjer dem

Avatar

Hmm

mars 9 2020 - 00:49
Forresten bra du har valium.den hjelper deg nok mye.selv bruker jeg stesolid.hjelper mye altså.
Avatar

hei alle

mars 9 2020 - 02:24
takk særlig mrs freak
vi må forsøke vekke folk
skjønner meg ikke på de som ikke ser
hva må til liksom
folk smittes så det suser
ser man ikke konsekvensene
alt kan gå rett i dass
hele samfunnet slik vi kjenner det
jeg fatter ikke
folk er så blinde :(
Avatar

Hei

mars 9 2020 - 03:33
Folk tenker vel ja ja det angår jo ikke meg.mrg rammer det ikke og de blir smittet og får beskjed å være hjemme men du skjønner det er for kjedelig hjemme,vet ikke hva de skal gjøre så de drar ur og trener og handler mat og smitter andre for det faller ikke dem inn at alle ikke tåler det viruset men selvfølgelig egoisme er viktigst.også landet jo fly rett fra italua.det kom turister hit fra Italia hvor det er så mye smitte.og det er helt greit leger må jo ha ferie også så greit de var på ferie men da bør de teste seg før de dukker opp på jobben og sier sykehus nei så burde de blitt hjemme likevel istedet drar de og smitter litt kollegaer også går det utover pasienter.det er helt merkelig.leger bør tåle også konsekvenser.for det der er ikke greit.det er så mye egoisme og så mange mennesker som ikke tar dessverre hensyn til mennesker det går utover.får beskjed å holde seg hjemme mens de drar ut og trener Snak om å tenke bare på seg selv.jeg blir rasende.
Avatar

Har lest alt som er skrevet her!

mars 10 2020 - 03:00
Jeg har også fulgt med på dette tidlig fra januar, dette har jeg sett komme og det er ikke til å tro hvor elendig landet er forberedt. Jeg blir så fortvila og forbanna over situasjonen som er. Det skulle vært satt inn tiltak fra dag en, satt folk i karantene fra berørte land og stoppet fly trafikken særlig i det siste fra Italia. Det er faen meg ikke til å tro hvor elendig forberedt vi er, vi har ikke nok utstyr som pustemaskiner, smittevernutstyr til pleiere med det nødvendige.
Etter hva jeg har lest er det kritiske mellom en til to uker da man kan få lungesvikt. Var en lege som sa at han fryktet mange vil ikke skjønne når de må ringe etter hjelp.
Dette er krise da det er mange som vil trenge pustehjelp så her blir det prioriteringer.
Da jeg har fulgt med så lenge som jeg har og har lest mye av dette som er lagt ut må jeg si dette er skremmende, blir ikke mindre bekymra av å lese og følge med.
Jeg har latt være å dra på sykehustime som en over, skal til dps nå om en drøy uke og jeg er virkelig usikker på om jeg skal dra.
Forstår heller ikke at andre ikke ser dette er krise, sammenligner influensa liksom. Forstår det ikke, og hva gjør folk ute av karantene som å gå på trening og butikk!
Ja det er tragisk at leger kommer fra utlandet etter ferie og smitter andre, de burde vite bedre da dem vet dette er pågående. Bra det er skjerpet inn i reglemagnet nå, men dessverre for seint.
Er pr nå over 227 smittede i Norge.Avatar

Hei Robi

mars 11 2020 - 01:17
Enig med deg altså.men nå er det 400.føler de er så opptat av økonomi og bedrifter.hva med menneske liv da.jeg blir så forbanna.en lege sitter og sier blir det veldig ille sp må de prioritere hvem de vil redde.jeg ble så lei meg at en lege sitter og sier noe sånt brgynner å lure på hvor mye ett menneskeliv et verdt for dem.og leger skal prate som har spredd mest smitte rundt etter sine Italia turer.jeg er ganske hysterisk og bekymrer meg for mine.men du vet vi vet jo ikke hva som skjer.Vi har jo fått panikk og frykt men dette kunne de gjort mye før blir sjokkert over disse menneskene som dro på trening mens de skulle vært hjemme sp egoistiske mennesker.hvordan er det de tenker de hat jo også noen i risikogruppa.alle har det.de er rett og slett dumme egoistiske mennesker.
Avatar

J

mars 11 2020 - 10:20
I hare vært i hjemme karantene flere åre nåe da. El ike hjemmekarantene vere hjemme flere uker og mnd om gangen ike gå ut enfor dør

Så i er vandt med vere hjemme ig inne
Så i skjønner ike de personer som sier at di ikke veit hve å fibne på inn.
Avatar

Dommedag

mars 12 2020 - 22:48
Så skjer det.dommedagen nærmer seg og hvem vet hva som skjer.alt er utrygt.
Avatar

mrsfreak1983

mars 12 2020 - 22:48
Hei :)

Jeg skrev dette inn i forrige kommentar det du kommenterer, men moderator har vært innom og tatt bort en del. Det er helt klart forferdelig at penger betyr mest. Sånt skal det ikke være og jeg syntes myndighetene har gjort en forferdelig dårlig jobb.
Ja det er helt jævlig da vi ikke har utstyr til å redde folk og må prioritere, det er ikke til å forstå.
Som du ser har jeg helseangst siden jeg har underlagt sykdom og jeg er som deg som bekymrer meg over andre rundt meg. Jeg kommer ikke til å besøke enkelte rett å slett for jeg tar ikke sjansen da de er utsatt.

Har i dag snakket med en som sitter i karantene som har fortalt meg en god del og det hjalp meg en del med angsten.
Deler det med deg og dere andre som leser dette i håp om at det kan hjelpe litt.

Personen jeg snakket med sitter i karantene da kollega er bekreftet smittet.
Dette var et stort bygg med masse folk og denne personen ble dårlig etter to dager i jobb.
Det ble bare to smittede ut av veldig mange, heller ingen personen som har møttes utenfor jobb er smittet.
De to som er smitta var i møte med personen så trange rom må man holde seg vekke fra.
Nå er dette en og en halv uke siden og ingen som sitter i karantene er testet positivt bortsett fra de to som var med i et møte.
Dette sier meg at mange flere burde blitt syke sånn som vi ser i utlandet, da tenker jeg som Kina der er folk tett oppå hverandre skjer smitte fortere enn om man tar forholdsregler som dette med avstand og så klart alle de andre som vaske hender overflater osv kan hjelpe oss å holde oss friske :)
Avatar

Re: Corona

mars 13 2020 - 06:54
Dere må ikke være redde.
Avatar

Hei Robi

mars 14 2020 - 01:04
Kjipt noe av det du skrev ble moderert da vi har rett til våre ytringer så lenge de ikke krenker andre.det var kjipt det med kollegaen din men det ser mørkt ut for Norge blir flere og flere og det viktigste vi må gjøre er å holde avstand ikke være rundt mye samlinger.bea de stengte barnehager og skoler.det var smart.det har de ikke gjort i Sverige så det kan bli ille for dem også.Dette er jo krigssone.De fleste hjemme følger med på nyheter få folk ute og ingen vet hva som kommer til å skje.Etter min mening de som bestemmer seg for å reise til utlandet nå de får bli i det landet i karantene til alt er iver.Jeg blir sjokkert over egoismen og hvor dumme og selvopptatte noen mennesker er.vær så god dra hvor du vil og bli der til alt er over og ikke at de driver og koser seg og tar med smitte tilbake.Jeg blir så sinna på de menneskene altså. Vi er i en krigssone og flere og flere blir bekreftet smitta.og dette kan være i mange måneder de sier verst fra mai til august.
Avatar

hei Wayne

mars 14 2020 - 01:06
Du må åpne opp øynene for hva som skjer.hadde det vært i desember du sa ikke vær redde så hadde jeg trodd deg men dessverre mange smittede og det jeg er redd for er de som ikke kan bli smittet.De som ikke tåler å bli smittet.Det er dem vi skal tenke på.vi må passe på selv slik at vi kan passe de andre som ikke tåler det.
Avatar

Hei MRSFREAK1983

mars 14 2020 - 01:31
Du skriver at jeg må, men jeg må ingenting. Det er bare du som prøver å kontrollere meg ved å skrive at jeg må noe. Men du er ikke min mor eller sjef eller gud, så hvorfor prøver du å kontrollere meg? Har du et kontrollbehov? Og du skriver "vi skal" og "vi må", men hvilken makt har du over andre? Hva er din agenda?
Avatar

Hei

mars 14 2020 - 01:49
Det er sant du må ingenting og jeg er ikke ute etter å kontrollere deg.du gjør som du vil men av solidaritet og omtanke bør vi alle tenke på mennesker rundt oss slik at man slipper å smitte folk som tåler det mindre.ja når du skrev ikke vær redde så skrev jeg åpn opp øynene og det skrev jeg for det er epidemi i verden.folk dør faktisk rundt i verden mesteparten er stengt rundt oss.vi er i krise så for meg å skrive ikke vær redde litt seint.men å kontrollere deg har jeg ingen behov for.du er ett voksent menneske som gjør som du vil men vi er i en tid nå hvor vi må vise omsorg og solidaritet for at folk som ikke tåler å bli smittet at de ikke blir smittet.
Avatar

Wayne

mars 14 2020 - 03:31
Kjære vene, hvor vrang og paranoid går det an å bli. Alle med vett mellom øra skjønner at det er en del blant oss i samfunnet som er mer utsatt enn andre ved eventuell smitte. For de med nedsatt immunforsvar kan det være snakk om liv og død! Og ellers kan det bli så mange smittede her til lands som trenger behandling at helsevesenet overbelastes og enkeltes behov må nedprioriteres. På den måten risikerer vi også at liv går tapt, bare fordi sånne som deg ikke skjønner alvoret med å forholde seg til retningslinjene for å begrense potensiell smittespredning. Når selv enkelte med normalt immunforsvar blir dritsjuke av det her, så bør det vel ringe en liten bjelle om hvor alvorlig det faktisk er!
Avatar

He

mars 14 2020 - 03:43
Gummihjerte det er nok slik i dag at noen mennesker er mest opptat av seg selv og sine behov.tror du de bryr seg at noen mennesker kan dette ramme hardt.du ser det bare på disse som reiser på ferie nå og tar fly til utlandet ting kan fort endre seg.plutselig kan corona øke der og da tar de fly tilbake så de kan smitte folk her.det jeg hadde gjort med dem latt dem vare der til alt dette er over når de er så egoistiske.de bør stenge flyplasser helt for alle utenlandske turer at man ikke kommer inn el ut av Norge.slik at disse ikke går rundt og smitter enda flere.
Avatar

Re: Corona

mars 14 2020 - 04:25
Ja, det er helt skremmende å se... Hadde nok vært best å bare stenge for all flytrafikk, ja. Skjønner ikke engang hvorfor norske studenter i dk f.eks på død og liv må reise tilbake til norge bare fordi skolen er stengt. De fleste har da et sted å bo der borte, og kan klare seg fint der, fremfor å risikere å smitte eller bli smitta underveis på hjemreisen...
Avatar

mrsfreak1983

mars 14 2020 - 04:40
Det er helt riktig det du skriver. vi burde vise solidaritet. Kjenner dessverre noen som sier nei jeg vil aldri klare å være hjemme mer en 3 dager, bla bla bla for grunner. Jeg prøver ¨fortelle dem konsekvenser. men dessverre er det sånn at enkelte tenker bare på hvor kjip det er for dem og måtte være i isolasjon i tre uker. Dem forstår at det ødelegger for dem da som har sitte hele tiden og må sitte nye tre uker da folk går ute å møter andre som heller ikke bryr seg om isolasjon og da kan bli smittet og smitter andre igjen da isolasjonsiden er over.... Har prøvd å få to av mine venner til å forstå dette, de forstår men er egoister. Dessverre. Dette viruset vil ikke gi seg på lenge er jeg redd, vi får håpe på en vaksine veldig fort. Men har hørt det tar ca 1 år så rundt desember..

Nå er det kvelden her, 04:40 gjesp
Avatar

Gummihjerte

mars 14 2020 - 05:35
Det med de studentene skjønner ikke jeg heller.hva med de som var på Gardermoen på nyheter de virket langt ifra bekymret.skjønner ikke disse menneskene at de smitter andre.jeg blir så oppgitt.steng hele flyplass så får de klare seg hvor de er.nå når man ser rundt seg jeg ser ihvertfall mindre folk tar buss cafe er tomme.det er lite folk å se rundt.det er skummelt å se.det er utrygt men samtidig godt å se.selvfølgelig er det kjedelig etterhvert kun hjemme se så få som mulig men samtidig dette er viktig for å stoppe smitten.dette gjør vi for andre.Det blir bedre.det er trist at vi bare hører alt pessimistisk.men ingen vet hva som skjer.I Kina greide de å stoppe wuhan greide de.men folk må være isolert så mye som mulig vi andre.jeg går ikke på cafe med venn nå selv om jeg er kjempe glad at vi alltid er der.nå er vi hos hverandre.jeg tror det er mulig at dette blir bedre med svineinfluensa var det også slik.de skremte oss så mye hvor ille det kommer til å bli men det ble bedre enn man trodde så kom vaksinen etterhvert.det er vanskelig å si for noen hvordan det blir.helsemyndigheter er kjempe flinke til å skremme og pratet om respiratorer.hvordan i all verden kan de vite hva som skjer i frantida.det er mye vi ikke vet om corona.men istedet å prøve å gjøre ting riktig ved å se på land som har greid og bukt med dette driver de og sammenligner med det hardest rammede landet Italia.gummihjerte vi får håpe på det beste.
Avatar

Stresssssaaa

mars 15 2020 - 01:41
Nå er jeg så full av angst! Klarer ikke holde nede maten jeg spiser en gang og det er jo helt umulig å ikke lese om dette viruset og snakke om det! Dette skjedde mens jeg var på jorda rundt tur og igår kom vi oss heldigvis hjem og sitter nå i 2 uker karantene! Har ikke noen jobb nå og tørr ikke en gang tenke på Hvordan det blir fremover!! Var så redd på flyet at jeg Ikke visste hva!! Har vært livredd for å smitte familie og venner, men nå begynner jeg å bli redd jeg selv skal bli alvorlig syk og dø av dette selv! Kjenner jo allerede symptomer men det kan jo like greit være angsten som tuller med meg :(
Avatar

Fly

mars 15 2020 - 01:50
Ser mange sier steng av flyplasser osv, er helt enig i at folk ikke burde dra på ferie nå! Men å være i USA og slite med å komme seg hjem var kjempeskummelt og det er virkelig ikke en plass jeg vil være/eller har råd til å være lenge under en pandemi!! Er utrolig takknemlig for at jeg fikk fly hjem og har forståelse for alle i samme situasjon som bare vil komme seg hjem!
Avatar

Re: Corona

mars 15 2020 - 02:42
Ja, det er viktig å huske på at vi har lett for å føle på falske symptomer i tider som dette. Angsten og stresset spiller oss et puss. Normalt kjenner vi jo ikke så godt etter hva som skjer i kroppen.

I dag har jeg følt meg overdrevent hysterisk bare fordi jeg måtte minne en jeg bor med om å vaske hender med en gang etter å ha vært ute, fordi jeg hørte ho kom og gikk noen ganger uten å gjøre det, i tillegg til å ta i mot en overnattingsgjest som heller ikke gjorde det. Jeg blir helt matt. Har allerede forklart hvorfor det er ekstra viktig for meg å unngå smitte, men så blir det ikke tatt på alvor...
Avatar

Re: Corona

mars 15 2020 - 10:35
Det syntes jeg bare høres fornuftig ut! Føler jeg spriter ned alt jeg tar på! Trist at de ikke respekterer at du er redd for å bli syk! Hørte at i Spania hadde alle gått ut på terrassen kl 10 igår kveld for å gi en applaus til helsevesenet som jobber livet av seg nå :) det var hvertfall fint å høre! Hyggelig med litt positive nyheter for å ikke føle at alle er egoistiske og tenker på seg selv..
Avatar

Hei

mars 15 2020 - 15:22
Frøken stressa så dumt du har det slik.jeg er utrolig redd for å smitte andre rundt for det er nok å ta på ett eller annet.jeg er bekymret for folk som ikke tåler det.jeg syns det er rart at de forteller oss ikke hvor mange er friskmeldt.altså det jeg tenkte hele tida hvor viktig det er at det ikke kommer inn i sykehjem.dessverre gjorde det det.hvor mye kan man stole på noen egentlig helseledelse prater til oss om ansvar og de er nå i karantene.hyttefolk de bryr seg ikke om annet enn seg selv og drar til små komuner som hvis det sprer seg smitte så er det ikke nok helsepersonell.dette er skremmende altså.bra Norge stengte skoler og barnehager.i Sverige har de fortsatt ikke det.bra vi gjorde som Danmark.vi må først og fremst tenke på menneskeliv men det jeg syns er rart hvorfor kan ikke vi tenke på å bli som land det går bedre med enn å sammenligne med det mest hardt rammede Italia.nå er spania også redde.ingen forteller om hvor mange friske og jeg syns det er for tidlig å si hvordan det kommer til å gå,slik var det ved svineinfluensa da hadde folk panikk og da sa de langt flere kom til å dø enn det faktisk gjorde men så dukket de opp med vaksine med negative bivirkninger.ingen vet hvordan dette kommer til å gå.og det andre er du har jo de menneskene som mistet jobben og er permittert og de tenker nok mye på seg selv og syns synd på seg selv at de må gjennom alt dette som tåler corona.dette kommer til å prege Norge lang lang tid ihvertfall økonomi.men vi får håpe dette med corona blir bedre selv om det ser mørkt ut nå.
Avatar

Frøken stressa

mars 15 2020 - 15:33
Jeg er så redd for å smitte andre.vi vet jo aldri selv om vi går med det også smitter vi andre.de som testes mest er jo helsepersonell og de som har reist er med noen som har vært og reist og har symptommer og er dårlig.så mørketall er det garantert akkurat som i andre land.så i avisa en ansatt i psykiatri hadde smittet 3 pasienter.huff hva skjer i verden.pp sykehjem smitte sykehusene har smitte.ansatte som har hatt ferie og kom tilbake.man skulle trodd de ble smittet av pasienter men slik er det ikke.enten fra utlandet el arbeidskollegaer.håper dette går bra
Avatar

Fernando

mars 15 2020 - 20:35
Vi skal ikke ha noe sorteringsamfunn her og den der skremselspropaganda.hvem du mener bør leve el ikke.det er forferdelig å høre om sånt.
Avatar

Hmm

mars 15 2020 - 20:43
Hva er det som skjer for tida.hele tida blir folk smitta av helsepersonell som har vært på ferieNå en fra hjemnesykepleie som er smittet,i går sykehjemmet ansatt fra ferie.mange sykehus.når disse menneskene Kom fra ferie burde de blitt hjemme istedet å smitte pasienter.de stedene som blir smittet er så sårbare steder som sykehjem dem skal vi beskytte og sykehus.jeg skjønner bare ikke dette her.
Avatar

.

mars 15 2020 - 22:57
Det handler ikke om sorteringssamfunn. Det er en helt aktuell problemstilling nå fordi vi nordmenn ikke har tatt det seriøst. Totalt strykkarakter til det norske folk og verdenssamfunnet som reagerte for sent.

Stygt å si det, men fortjener ikke de folkene som har pleid helsen sin så godt de kan å leve fremfor de som bevisst bryter den ned? Altså HVIS man må velge.
Avatar

Spar spriten

mars 15 2020 - 23:06
Ingen grunn til å kaste bort anitbac på rengjøring. Det er ment som et alternativ når man er uten såpe og vann. Bruk heller klor til rengjøring.
Avatar

Re: Corona

mars 16 2020 - 00:44
Jeg vasker aldri hendene. Bortkastet. Sprer jeg smitte da? Tviler på det for jeg er ikke syk.
Avatar

Hmm

mars 16 2020 - 00:46
Fernando vi skal ikke velge el sammenligne hvem fortjener å leve el ikke. Alle liv er verdifulle.
Avatar

Gummihjerte

mars 16 2020 - 00:58
Hvor mye hjelper å rengjøre med klor hjemme.
Avatar

Hmm

mars 16 2020 - 01:04
Mener i forhold til dette med virus.
Avatar

Wayne

mars 16 2020 - 01:18
Kjære deg, du kan være smittebærer uten symptomer... Håndvask er anbefalt av en grunn, både nå og generelt. At du lar det være er motbydelig, for å si det pent. Det er takket være alle andre som vasker seg til vanlig at du ikke ender opp med å bli dritsjuk. Se tilbake på historien hvor utbredt sjukdom var fordi de ikke hadde god nok kunnskap om forebyggende hygiene. Ta deg sammen.
Avatar

mrsfreak

mars 16 2020 - 01:27
Klor og vann - 1 desiliter klorin til 5 liter vann
Statens legemiddelverk publiserte i 2015 et eget veiledningsskriv om kjemiske desinfeksjonsmidler til teknisk bruk i helse- og sykepleie. Klorforbindelser brukes til desinfeksjon av flater og instrumenter og til materiale som ikke tåler fenolforbindelser.

Klorforbindelser har et bredt virkespekter, men egner seg spesielt ved mistanke om hepatittvirus og HIV. Klorforbindelser virker korroderende på enkelte metaller, og kan ikke brukes på aluminium. Klorforbindelsene dreper vegetative bakterier, inkludert mykobakterier, og virus. Klorforbindelser inaktiveres av organisk materiale. Dvs. at det dermed benyttes klorforbindelser ved desinfeksjon av flater.

Med blandingsforholdet 1 : 50 (1dl klorin til 5 l vann) vil styrken på løsningen være ca 1000 ppm = 1 promille, forutsatt at Klorin inneholder 5 % klor (5 % kons natriumhypokloritt). Vi vil anbefale engangskluter eller papir når du skal rengjøre med klorinblanding. Husk å bruke hansker. Er anbefalt å benytte nitrilhansker eller andre godkjente hansker merket EN374.
Avatar

Wayne

mars 16 2020 - 01:34
Selv om du ikke er syk kan du gjøre andre syk.VASK HENDENE DINE.du kan spre smitte til andre uten å vite det.andre som ikke har sterkt immunforsvar kan bli skikkelig syke skjønner du ikke det.Det er dem vi må tenke på.Hva slags egoistisk og selvsentrert verden er blitt.jeg har alltid visst hvor selvsentrert verden er men nå kommer det bare enda mer frem.Folk drar til hytter når de skal være hjemme sutrer og klager.de har ikke respektert karantene.har kommet fra feriene sine og dratt med smitte og alle tenker på seg selv.Det er mennesker der ute som dør av corona.mennesker har dødd i Norge mens Wayne vil ikke vaske hender.nettopp hvordan vår verden vår jordklode er blitt er grunnen til at jeg mener dommedagen nærmer seg.når jeg ser egoistiske friske mennesker sutre og klage over baggateller over hvordan de må være hjemme for noe som er livsnødvendig for de med dårlig immunforsvar.de som kom fra ferie og tok med smitte man får lyst å kjefte på dem hvor egoistiske de er.gummihjerte det er også sant som du sa vi vet jo ikke hvor ille det blir.det er håp for at man kan stoppe dette men det er ikke håp for menneskeheten.
Avatar

Gummihjerte

mars 16 2020 - 01:36
Takk for svar.syns jeg hørte dette med klor at det hjelper.takk for svar.
Avatar

mrsfreak

mars 16 2020 - 01:47
Bare hyggelig!
Avatar

Re: Corona

mars 16 2020 - 02:16
Heisann hoppsan! Dere misforstod det jeg skrev :-) Jeg vasker aldri hendene fordi jeg IKKE er syk. Comprende? Det er jo bare når man er syk eller at det er omgangssyke at man burde vaske hendene. Hvordan kan jeg liksom smitte andre når jeg ikke er syk? Håper dere skjønner det nå.

Og det med at jeg aldri vasker hendene har jeg gjort siden jeg var barn. Jeg fikk alltid kjeft hvis jeg ikke vasket hendene, så jeg bare satte på vannet etter nedtrekk på doss for at det skulle høres ut som jeg vasket hendene. Jeg er ikke ofte syk for å si det sånn, så det med håndvask er oppskrytt, nesten hysterisk.
Avatar

Wayne

mars 16 2020 - 03:50
Vær så snill gjør det nå.smitten kan spre seg slik skjønner du ikke det.selv om du ikke føler deg syk så kan du ha plukket det med deg.også kan du smitte andre som blir alvorlig syke.mennesker dør dette er alvorlig og ikke bare det hygiene er veldig viktig.å vaske hender er ikke oppskrytt.nå har jo du egne grunner som ligger der i forhold til å vaske hender men dette er ikke tid for det.dette er tid å vise hensyn og omsorg for de i risiko gruppa.vær så snill vask hender for dem
Avatar

Wayne

mars 16 2020 - 05:26
Du skjønner jo virkelig ingenting. Du kan være smittet uten å merke et eneste symptom, så slutt å være så forbanna ignorant og uansvarlig. Når det kommer til normal håndvask er det heller ikke bare for din egen del at du skal gjøre dette. Det er for vårt felles beste at vi lever i et samfunn der vi ikke sprer sykdomsfremmende bakterier rundt oss til enhver tid. Som sagt, hadde alle vært like ubetenksomme som deg hadde helsetilstanden vår pokker ikke sett ut. Det er en grunn til at grunnleggende hygienetiltak eksisterer i dagens samfunn, sammenlignet med tidligere i historien hvor sykdom og død var svært utbredt pga. manglende hygiene.

Her er utdrag fra et innlegg i tønsberg blad, skrevet av en lege: (og du kan legge til 'om du velger å drite i god håndhygiene'...)

'Om du velger å «bare ta en tur til Sverige» eller samle folk å drikke øl, er det nå ikke usannsynlig at du bidrar til at noen dør. Om en slik handling fører til ett smittetilfelle, vil ett bli til ti - alt fordi du valgte å ikke tro på det myndigheter og vi som står i dette i akuttmottakene hver dag, sier.

For to uker siden var det 322 smittede i Italia. Idag er det 17.600 registrerte smittede - 1250 døde. Om du blir alvorlig syk, er over 60 år og kommer inn på enkelte sykehus i Italia, er det bestemt at du ikke prioriteres. Det du får da er oksygen og morfin, som lindring fram til du dør. Uansett. Liknende kan vi altså se i Norge, i Tønsberg, i Oslo, i Bodø før vi skriver 28. mars. Italia har et veldig bra helsevesen, Italia er ikke et u-land.

Dette er ekte!

Og for å være direkte; å dø av å ikke få puste er en av de verste måtene å dø på. Det kan vi risikere at alle over 60 år kan få, pga mangel på respiratorer og personell. Jeg vil ikke at min eller din mamma eller pappa skal dø om to uker. I så fall kan det være din skyld, som ikveld skal arrangere bursdag.'

Avatar

Hei

mars 16 2020 - 07:53
Man kan ikke diskutere med stade mennesker som uansett hva du sier så kommer de til å gjøre slik de vil.egoistisk å utsette mennesker for dette.ja det er det det å ikke vaske hender og drive og spre smitte men hva gjør man med slike mennesker.man får lyst å riste i dem slik at de forstår at dette dreier seg ikke om dem men sårbare mennesker kan bli alvorlig syke nok at folk rundt ikke vasker hender.Du vet gummihjerte vi må ikke tenke verste scenariet Italia.
Avatar

X

mars 16 2020 - 11:09
De som ikke vasker hendene må sist i prioriteringskøen. De har bevisst valgt å spre smitten. Parasitter.
Avatar

Hei fernando

mars 16 2020 - 13:57
Enig at de bevisst har valgt det å spre smitte men reagerer litt på det du skriver om prioritering.Alle burde hjelpes så langt det er mulig vi skal ikke ha noe sortering her at noen er mer verdt enn andre.el fortjener mer hjelp enn andre.
Avatar

.x

mars 16 2020 - 14:12
Det er realiteten. En 80 åring med underliggende sykdom vil bli nedprioritert fremfor en ung advokat i 20årene. Slik er det bare.
Da bør også disse som bevisst bryter råd og forbud prioriteres bak de som prøver å hjelpe flertallet.

Man kan ikke hjelpe alle i den farten denne epidemien vokser nå.
Avatar

Fernando

mars 16 2020 - 15:44
Herregud da.slapp av.det skal ikke være noe sortering.og hvem skulle du være til å mene hvem som skal prioriteres eller ikke.vi er ingen Gud.kun han bestemmer.
Avatar

Re: Corona

mars 16 2020 - 17:28
Altså, det er allerede en slags sortering som foregår på sykehus når det kommer til hvem som har best odds for å overleve, men det går egentlig ikke an å sortere etter noe annet enn alder (som gjerne sammenfaller med oddsen) fordi det ikke er mulig å bevise at noen har unngått å prioritere god hygiene, og fordi vi allerede har et helsesystem som baserer seg på å hjelpe alle uansett hva årsaken til sykdom er, som f.eks folk som får kreft pga. røyking.

Utdrag fra intervju av en italiensk lege, i en sak fra nrk:

– Vi hører dramatiske historier fra leger, at dere må velge hvilke pasienter dere vil behandle fordi dere mangler utstyr. Er dette riktig og hvordan fungerer det i så fall?

- Disse spørsmålene er fryktelig irriterende! Alle leger som jobber på sykehus og med intensivpasienter må ta slike valg hver dag, ikke bare under pandemier, sier Grasselli.

Han beskriver situasjonen i hjemlandet som dramatisk, men ønsker å utdype bildet knyttet til rangering av pasienter.

- En leges jobb er nettopp å evaluere hva slags behandling som er den riktige. Hvis en pasient er svak, bør den ikke intuberes. Min far er 85 år og jeg ville aldri lagt ham i en pustemaskin, sier han.

– Nå må vi ta disse valgene oftere og under mer press, men jeg må si at alle pasientene som til nå har trengt intensivplass og som har blitt evaluert som at de har sjanse til å overleve, har fått dette.
Avatar

...

mars 16 2020 - 18:26
Jøss, da er det rart dødstallene i Italia er skyhøye hvis alle får hjelp.
Avatar

Hmm fernardo

mars 16 2020 - 20:17
Du ser vel at det er over 24000 smittede i Italia.Jeg tror at situasjonen i Norge blir st det ikke blir mange dødsfall.det blir ingen Italia.Du må huske en ting media er med på å farge alt.Bare han oppe vet hva som skjer.og hvem som blir prioritert el ikke er ikke vårt å dømme.vi skal uansett stå foran han.
Avatar

,.,

mars 16 2020 - 22:05
Vi blir som et nytt Italia. Det må man bare regne med når man ser hvordan det norske folk oppfører seg.

Man stapper bussene fulle av skiglade nordmenn på vei til marka som tror det er påskeferie. Hvor mye gjennomtrekk er det mulig å ha oppe i toppetasjen egentlig?

Det er bare å be til gud om at vi ikke sprenger kapasiteten på sykehusene.

Vi må regne med å avlyse russetiden og 17.mai.

Man kan spørre seg hvorfor ikke kjøpesentrene er stengt ennå. Det må innføres portforbud snart. Full stengning av alle grenser for å få bukt med pesten.

De som er strandet på hyttene sine kan bare bli der. Slik at de ikke kommer ned og smitter folk i byene.
Avatar

Fernando

mars 16 2020 - 23:22
Vi blir ikke Italia.jeg tror ikke sykehus blir sprengt men skremselspropaganda.derfor vi alle får panikk.kun han der oppe bestemmer hva som skjer med oss videre og ikke menneskeheten.
Avatar

Fernando

mars 17 2020 - 01:49
Fakta er at vi ikke vet hva som kommer til å skje.det er kun Gud som vet hva som skjer.og når dommedagen kommer.Vi har alle vår skjebne og hva som skjer 8 våre liv.så det at det blir Italia tilstander.Det vet faktisk ingen av oss.Det vet faktisk ikke norske leger.slik var det med svineinfluensa.det var panikk da også hvor mange son dør men døde langt føre mennesker.De kom med vaksin som ga narkolepsi til folk.så vi vet ingenting hva som kommer til å skje.men hvor opptatt de er med å gni det inn Forbered dere Norge.Dette er alvorlig det blir dødsfall.Det er ikke måte på det som skjer det skjer uansett.når dommedagen kommer så kommer den men vi kan ikke vite at det blir Italia tilstander.
Avatar

Re: Corona

mars 17 2020 - 02:54
Dødstallene er nok høye fordi det er mange eldre/svake som har blitt smittet, som det ikke er mulig å redde.

Hyttefolket kan ikke bli der de er, nei. Da har ikke nærområdet god nok kapasitet til å behandle alle hvis de først oppstår et større smitteutbrudd.
Avatar

Re: Corona

mars 17 2020 - 03:21
Hei igjen. Nå syns jeg dere overdriver dette. Koronavirus er bare farlig for gamle. Dere er vel ikke så gamle?
Avatar

Wayne

mars 17 2020 - 05:36
Du har tydeligvis ikke fått med deg at det fins mennesker i alle aldre med nedsatt immun forsvar pga. ulike helseproblemer, som f.eks kreftpasienter eller andre kronisk syke. Disse vil kunne oppleve komplikasjoner og potensielt dø om de blir smittet, og det er ikke sånn at gamle folk er så lite verdt at de fortjener å dø av et virus bare fordi sånne som deg gir faen i å ta hensyn.

Det er også fullstendig unødvendig å risikere å overbelaste helsevesenet ytterligere fordi det blir så mange syke på en gang som krever behandling. Selv friske folk kan oppleve komplikasjoner når corona utvikler seg til en alvorlig lungebetennelse. Det er skremmende at du er så blottet for forståelse av alvoret, empati for andre mennesker, og respekt for ressursene denne pandemien vil kreve verden over.
Avatar

Wayne

mars 17 2020 - 13:32
For å belyse ytterligere hvordan dette viruset er en generell helsetrussel: en italiensk mann på 45, og en 58 år gammel jordmor er blant de yngste ofrene så langt. Førstnevnte hadde ingen kjente, underliggende helseproblemer. Antageligvis ikke jordmora heller.

Det er også snakk om potensielt redusert lungekapasitet for enkelte pasienter etter friskmelding. Utdrag fra Jyllands-posten:

Det tager hårdt på lungerne at være syg af covid19. Hong Kongs hospitalsvæsen har undersøgt omkring et dusin af de første raskmeldte coronapatienter og har set, hvordan virussen har gjort sit indtog på patienternes kroppe.

Nogle patienter oplever vejrtrækningsproblemer på raske gåture, mens andre stadig undersøges for at fastslå, hvor meget lungefunktion, de egentlig har tilbage. Det anslås, at nogle har lidt et tab i lungekapacitet på op mod 20-30 pct.
Avatar

.

mars 17 2020 - 21:38
Alle som har utdannelse innenfor helsevesenet må melde seg til tjeneste ASAP.

Hvor vanskelig kan det være å produsere og bestille utstyr?

Hvilke pasienter er i karantene?

Angående det med redusert lungekapasitet etter friskmelding. Er det tall på hvor mange av disse som allerede var i risikosonen før smitte?
Avatar

Mehtevas

mars 18 2020 - 04:02
Jobber du i helsevesen altså.det er enda mer skremmende når folk fra helsevesen skremmer.mange leger er jo nettopp de som også smittet pasienter etter å selv ha vært på vinterferie rundt fra Østerrike og Italia og dukket opp på jobb og smittet flere kollegaer.det er det som er tragisk flere leger har smittet hverandre enn pasientene som har smittet leger.
Avatar

Mehtevas

mars 18 2020 - 05:02
Jeg blir rystet av det du skriver her og får mer panikk.du sier hvis det er dødsfall så må vi pakke noens mor og far i pakker.det er 3 mennesker som er døde av corona virus i Norge dette kommer ikke til å bli Italia Men slik prat som det der fører til panikk.når dette kom i starten var det prat om en lege i Oslo som dukket på jobb i øyeavdeling etter det ansatte fra sykehjem og de fleste fra sykehus hadde til felles kom fra vinterferie og sa ikke med en gang om symptommer.det er uansvarlig.det er koselig at leger drar på ferie som alle andre men da tar man faktisk også ansvar.jeg må si jeg ble kjempe oppgitt når dette kom gang på gang leger kom fra ferie og var smittet og da ble enten andre pasienter smittet el kollegaer måtte i karantene.Helsepersonell har ett stort ansvar og det er selvvalgt jobb.når jeg hørte om den ene ansatte som var smitta og tok med smitten til sykehjem ble jeg så oppgitt.det er kun de som har dårlig immunforsvar jeg tenker på.ingen andre.for det er dem vi Skal tenke på alle sammen.
Til forsiden