Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex

jan 26 2014 - 12:30
Hei
Jeg har nå brukt 10mg Cipralex i ca 2,5 mnd, jeg ønsker å få høre om deres erfaringer med denne medesinen. I starten hadde jeg følgende bivirkninger, lett kvalm, vekt tap,søvn vansker, vondt i ryggen og enkelte ganger vondt i leggene. Har også til tider hatt øresus.
Det å ha angst gjør visstnok noe med hjernen ang disse vondtene , men de er jo reele jeg kjenner de jo. Etter ca 4 uker ga mye seg, men fortsatt er ryggen vond søvnproblem er der , har nå fått 25 seroquel for tanke kjøret og vekt tapet, denne tar jeg på kvelden i ogmed den gjør meg trøtt, har også fått imovane i tilfelle jeg ikke får sove. Nå i det siste har trykket over bryste kommet tilbake , dette har jeg ikke hatt på mange mnd. Hvorfor? Er det hjernen som ønsker mere Cipralex ? Har daglig kontakt med psykolog på Mail og jobber med mentaltrening, samt at jeg skal 4 uker på rehab. Piller løser ingen problemer menn kan bidra til å stabilisere hverdagen slik at trening ol, kan komme i gang. Noen som ønsker å dele Cipralex erfaringer med meg?
Avatar

Hei

jan 27 2014 - 11:02
Hei, jeg har ikke erfaring med Cipralex, men har en venninne som har hatt svært god erfaring med det. Hun sa de første to ukene var tøffe, men brukte Cipralex i et år samtidig som hun gikk til samtaleterapi.

Jeg lurer på hva du mener når du skriver at du skal på rehabilitering i 4 uker?

Er dette det samme som innleggelse på psykiatrisk sykehus?

Avatar

:-)

jan 27 2014 - 20:08
Nei
Jeg skal 4 uker til Rauland, lære å bli sosial igjen, lære om kosthold og trening. Dette er ett opphold som har fokus på utbrenthet, og andre fysiske plager slik at vi har mulighet til å komme raskere tilbake i jobb. Har hørt mye posetivt om stedet og opplegget så jeg håper det har go nytte for meg. Har gått veldig mye ned i vekt , så er nå satt på 25 mg seroquel for å få matlysten og søvnen tilbake. Angst er noe mann må jobbe med selv, piller er bare ett lite hjelpe middel på veien. Slik at tankene kan fokusere på det som er arbeidsoppgavene og ikke alt det negative utenfor. En dag skal jeg stå der fremma og fortelle om min sykdom. Det er mitt store mål. Har små posetive mål som utføres hver dag, pluss skrive dagbok. :-) 29 Jan er det rehab. Gru gleder meg.
Avatar

cipralex

jan 28 2014 - 23:15
Hei der, eg går på cipralex eller billigvarianten av da, husker aldri navnet.

Begynte med 10 mg men økte opp til 15 før eg fekk full effekt. Har hatt fantastisk god nytte av den og lite bivirkninger. Hadde bivirkninger i starten som svimmelhet, kvalme og uvelhet men kom seg fort når dosen vart rett. Er trøtt enda men da reknar eg med er pga av dosen. Har gått på full dose et år, er nettopp trappet ner til 10 mg og da gjekk veldig fint uten plager. Har tenkt å forsette på 10 mg ei god stund til for å slippe tilbakefall.Så håper eg får meir energi på lavere dose

Så hold ut, bivirkningene komme seg. Eg har lagt på meg ein del men da er fordi eg tok veldig mykje av når eg hadde angst og depresjon så er meir fornøyd med vekta no.

Gjekk til psykolog og, men no går eg berre til psykomotorisk fysioterapi (veldig bra).
Avatar

Takk

jan 29 2014 - 20:40
Når merket du full efekt? Jeg bruker seroquel på kvelden jeg da, slik at søvnen blir bra.
Avatar

Hei igjen

jan 29 2014 - 21:00
Merket vel full effekt ca 1- 1 1/2 mnd ettte eg var oppe i rett dose, som var 15 mg for meg. Men effekten kom før da, men tok ei stund før eg stolte på at da faktisk var blitt bedre. Eg brukte alt for lang tid på opptrapping fordi eg er så sta, meinte eg skulle klare meg på 10, så ikkje gjer den feilen. Viktig å komme opp i rett dose som hjelper for deg. Eg var deprimert og utvikla angst pga av stahet hehe. Og ved angst trenger ein ofte høgere dose enn ved ¨berre¨deprimert sa både lege og psykolog :-).

Trapp opp i lag med lege og ta blodprøver for å sjekk at mengden er rett. :-)

Lykke til :-)
Avatar

Cipralex

jan 31 2014 - 12:26
Hei

Jeg begynte på Cipralex 5 mg for 8 dager siden. Samtidig fikk jeg noe betablokkere som jeg skulle ta samtidig som skulle roe ned pulsen min da jeg var så urolig. Fikk også Sobril, men det ligger i skapet da jeg ikke tørr å begynne med noe sånt.

Jeg har ikke blitt noe bedre på denne uka, men jeg har forstått jeg må bare være tolmodig og vente på bedre tider. Jeg måtte slutte med betablokkere etter 2 dager da jeg var helt utslått. Klarte ikke gjøre noe som helst.

I dag skal jeg tilbake til legen og jeg lurer på om jeg skal øke dosen til 10 mg. Ser på deg Anna Sofie at det funka på deg når du brukte 15 mg. Jeg har også angst, men legen mener angsten kommer av en slags depresjon. Jeg kan holde dere oppdatert om hvordan det går fremover.
Avatar

:-)

jan 31 2014 - 14:29
Du må være tolmodig, de virker ikke med en gang, så må du nok regne med noen bivirkninger , jeg ble litt kvalm i starten, pluss smerter i ryggen og leggene, nå er det bare ryggen som krangler, pluss at jeg har fått tilbake litt press i brystkassa. I starten brukte jeg paracet mot smertene, men prøv å styr unna Sobrilen den er ikke go. Gi den til noen du stoler på , å føler du så mye ubehag at nå må jeg ringe legevakta, så går det ann å spørre om 1. Men drøy så lenge du orker, pust med magen og tenk posetive tanker, før du tyr til Sobril. Jeg fikk Sobril 2x15 mg pr dag i 2 mnd å det er ett helvete å slutte med.
Tips er å skrive dagbok, med minimum 1 linje med posetive opplevelser den dagen pluss lage seg små mål til dagen etter. Feks. Dro i butikken, gikk med Søppla , små oppnålige mål. Jeg leser også boken tenk deg glad, det er en fin bok. Ellers så er strikking bra mot angsten. NB ikke søk på nette om bivirkninger å lignende da blir du mere syk. Googel er ingen angst venn :-) lykke til å stå i det.
Avatar

Annesofie

jan 31 2014 - 14:31
Ble det mere bivikninger når du økte dosen?
Avatar

Øking av dosen.

jan 31 2014 - 15:36
Hei igjen,

Da har jeg vært hos legen. Vi ble enige om at vi skulle øke dosen til 10 mg Cipralex daglig. Så skal jeg også på jobb neste uke. Grunnen til jeg ikke var på jobb denne uka, var pga bivirkningene til Cipralex'en var grusomme de første dagene. Så nå er jeg spent på hvordan kroppen og hode takler 10 mg.
Avatar

:-)

jan 31 2014 - 16:59
Så bra at du klare å gå på jobb, det er en posetiv ting du må ta med deg, lykke til med 10 mg, å husk at piller løser ikke problemet , det er det kun du som kan gjøre selv, pillene hjelper deg på veien. Psykolog og mentaltrening, fysisk trening er også viktig viss du orker. Hilsen en som har slitt ut soffand i 2 år og som står i helsekø. Lurer du på noe er det bare å spørre, jeg har prøvd alt. Brukt mye private penger. Nå venter jeg på svar ang opphold på Modum bad.
Avatar

:-)

feb 1 2014 - 09:40
Første dag i dag med dobbel dose Cipralex. Blir spennende å se hvordan det går. Merker en ganske kraftig økt angst om morgenen. Noe som tydeligvis er normalt da det er på dette tidspunktet kroppen produserer mest kortison. Etter en times tid, merker jeg at kroppen roer seg og jeg føler meg helt uthvilt. Jeg tror jeg allerede etter dag 9 kan merke økt motivsjon og glede. Kanskje det er placebo, men det driter jeg i, så lenge det funker, hehe. Litt godt å få skrevet ut litt her og.

Modum bad gitt. Damn, håper jeg ikke blir så ille. Masse lykke til.
Avatar

Takk

feb 1 2014 - 12:11
Så bra at det går greit, skriv dagbok ,så ser du hvordan dagene dine er. Du er heldig som har begynt på denne medesinen tidlig nok. Jeg fikk den for sent. Det kan hende at sex lysten blir litt borte altså, så jeg håper de rundt deg har forståelse for sykdommen din. Viktig å snakke ut om det. Det kommer dager som ikke er like bra kanskje. Men bare fortsett å skriv her, fint å kunne dele erfaringer. Lykke til. Jeg skal prøve å øke dosen til 15 mg til jeg kommer meg i behandling.
Avatar

hei

feb 3 2014 - 11:26
Eg merka ikkje så mykje bivirkninger når eg auka dosen, litt kvalm og kanskje litt svimmelhet.
Bivirkningene var berre ille dei første vekene når eg begynte på cipralex, etter da var da lite bivirkninger. Og har ikkje hatt noko bivirkninger når eg kom opp i rett dose. Har no minka ner til 10 mg og hadde ingen bivirkninger under nedtrapping bortsett fra litt trøtthet. Blir nok gående på 10 mg ei stund, har da bra no og sånn vil eg ha da :-). Går til psykomotorisk fysio og jobber med meg sjøl så når eg har gått der ei stund satser eg på å kutte heilt ut tbl men stresser ikkje med da. Og ikkje høyr på folk som trur at da berre er til å ta seg sammen, dette er folk som ikkje veit noko om angst. Alle veit så inderlig vel kva andre bør gjere, lytt til kroppen din.
Lykke til med opptrapping, dette blir bra
vett du :-)
Avatar

Rauland rehabilitering

feb 3 2014 - 15:44
Hei, hva skal til for å få komme til Rauland, er det lang ventetid?
Avatar

Rauland

feb 3 2014 - 20:33
Legen må søke deg inn, ca 2 til 3 mnd vent tid. Men du må være klar psykisk og fysisk. Ett flott sted.
Avatar

Fra 10 til 15 mg

feb 7 2014 - 18:50
Hei
Noen som har merket noen bivirkninger av å øke fra 10 til 15 mg? Evnt hva og hvor lenge holdt det på?
Avatar

Bivirkning

feb 8 2014 - 19:02
Da jeg økte flasset huden i hendene mine av som ble ekstremt sårt og det ga seg ikke før jeg trappet ned igjen og etterhvert byttet medisin. Vet ikke om det er en vanlig bivirkning, men det skjedde ihvertfall meg.
Avatar

Cipralex

feb 15 2014 - 16:14
Ønsker flere erfaringer fra dere som går på Cipralex, føler det går litt trekt, men er vell litt rastløs ang angstsykdomen. Jobber med mentaltrening, fysisk trening. Må innrømme at når smertene kommer i venstre bryst og rygg, hemmer det litt på den fysiske treningen.
Avatar

sipralex

feb 17 2014 - 00:24
Hei
Jeg har stått på sipralex 20 mg /daglig i ca 1 1/2 år. For meg var det lite bivirkninger, men og lite virkning i starten. Følte at det tok nærmere et år før jeg kunne si at nå er jeg ikke deprimert. Det som for meg har hatt best virkning på både depresjon og angst, er gå turer å hunde /heste aktiviteter. Legen sier at jeg sannsynligvis må ha sipralex alltid! Men leser her at dere slutter etter en tid.
Avatar

Hei!

feb 19 2014 - 19:03
Jeg er på dag 15 med cipralex. Startet på 5 mg, økte til 7,5mg og økte i dag til 10mg. Har slitt med bivirkninger, og det er derfor jeg tar det easy på opptrappingen. Det hjelper ikke at jeg har emetofobi i tillegg. Og jeg fikk selvsagt merke kvalmen. Fikk den igjen i dag utover dagen etter jeg økte til 10mg. Legen har gitt meg Afipran mot kvalmen og måtte krype til korset å få laveste dose av Vival i tillegg når jeg var til legen i går. Hadde kommet inn i en ond spiral med dårlig matlyst og vekttap pga kvalmen, og tankene rundt kvalme og spying tok knekken på alt.
Vet jeg bare må holde ut bivirkningene, men kvalmen er den verste. Resten klarer jeg fint. Fikk litt økt angst i starten, og ble veldig skjelven. Sliter litt med skjelvinger ennå, men ikke så ille.

Håper virkelig at kvalmen gir seg som bivirkning. Legen sier at den gjør mest sannsynlig det. Har gått på cipralex tidligere, og da var det ingen problemer når dosen var riktig, så håper det er samme greia nå!
Avatar

15mg

mars 13 2014 - 12:45
Har nå brukt 15 mg i 1 mnd, solen skinner til meg, noen nedturer er det men ikke så sterke som før. :-) posetive tanker er viktig.
Avatar

cipralex

april 4 2014 - 02:16
jeg går på cipralex, virker veldig bra sammens med rispedal..men kan ikke ta den alene...for da får jeg dn nedturen.
jeg svetter litt mere om natta. føler cipralexen hjelpe meg godt å tenke positive tanker og den hjelper meg med sosial angsten..føler den har blitt mindre..enn det var før..og tilegg fått øva meg sosialt på å være sosial.. hjelper meg veldig:)
går på den minste dosen.
men jeg føler meg vedlig sliten til tider, og veldig lat..er den store bivirkningen til meg..

har store problemer med å prøve holde meg våken til tider.. er så MYE trøtt på dagen..
og gjør at jeg ikke gidder noe stort..blir lite trening med meg..og lite aktiv.. kan sove bort halve dagen.. når jeg ike klarer å holde meg våken.. og har som regel sovet godt en periode på natta når jeg ha tatt rispedalen på kvelden..
men plutselig får jeg ikke sove om natta..nå så får jeg ikke sove for tiden på nettene..
Jeg skulle hatt mere energi.. største bivirkningen er trøttheten og latskapen..:(( ellers føler jeg meglykkelig med cipralexen og hjulpet meg med sosial angsten..

Avatar

Cipralex

nov 18 2016 - 21:57
Har brukt Cipralex i snart 2 uker å merker allerede bedring mot panikkangsten, har fått munntørrhet og null sexlyst, men det får så være, er glad det hjelper mot panikkangsten uansett:)
Avatar

Cipralex

nov 21 2016 - 03:49
Heisann. Jeg har gått på cipralexi litt over et år, og funker dårlig på meg. Bruker 10mg.
Den har bare gjort meg verre, og føler meg som en robot.
Funker kanskje greit nok mot folk som sliter med depresjon, men denne medisinen er ikke akkuratt så veldig bra mot angst problemer. Men mindre de er små og i sammenheng med depresjonen.
Har også en venninne som går på de og broren min har gått på de og de deler de samme erfaringene som meg, som er ganske negative.
Klarer ikke være glad, klarer sjeldent å le. Og føler meg så utrolig mye bedre hvis jeg har glemt å ta tabletten på to dager.
så nå skal jeg trappe ned å avslutte. Den har ikke hjulpet meg mot panikkangsten i det hele tatt da. eneste den har hjulpet meg med er å komme meg litt opp i en grei vekt. Så apetitt kan må få av de verfall.
Avatar

Re: Cipralex

nov 27 2016 - 19:28
Jeg har brukt cipralex av og på i snart 10 år. Den fjerner angsten min når jeg har gått på 20 mg i ca 4 uker.
Har trappet ned og vært uten medisin tre eller fire ganger men jeg har måttet starte på igjen på senhøsten hver gang.
Skikkelig kjipt at jeg reagerer sånn PP mørketida. Vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Har prøvd lysterapi, solarium, d vitaminer osv Men går på en smell uansett. Da.er det godt å vite at cipralex kan hjelpe meg.
Har hatt så mye angst i det siste igjen at jeg ikke fungerer på jobb eller.som pappa. Det er helt forferdelig!
Liker ikke å måtte bruke medisiner men alternativet med angsten er verre for meg.
Avatar

Cipralex

juli 18 2017 - 01:46
Hei. Jeg har slitt med angst i noen år og har prøvd flere ting, b.l.a. hypnose, johannesurt, valerina m.m. Psykiateren min anbefalte meg cipralex i flere mnd, men etter å ha lest om alle de forferdelige bivirkningene turte jeg ikke å prøve.

Nå har jeg gått på cipralex (10 MG) sammen med Seroquel (25 MG) i 7 mnd og har ikke følt meg så bra siden før jeg fikk mitt første angstanfall.
Hva som skjer når jeg slutter med ciptalex vet jeg ikke, men jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å kunne takle evt. angstanfall mye bedre.

Den eneste bivirkningen jeg hadde var at jeg ble spent i kjeven, noe som gikk over etter et par uker, og som var mye bedre enn å ha panikkangst. Det tok ca 2 mnd før jeg følte meg trygg på meg selv igjen sosiale situasjoner og på jobb.

Jeg sier ikke at cipralex fungerer for alle, men skulle ønske at jeg ikke bare fant skremmende informasjon når jeg googlet cipralex første gang. For da kunne jeg ha begynt tidligere, og ikke gått glipp av så mye pga. nedsatt livskvalitet.
Avatar

Re: Cipralex

sep 18 2017 - 09:51
God apotek kjøpe cipralex uten resept med en enkel online konsultasjon

innlegget er redigert, da vi ikke tillater deling av web adresser osv

Med vennlig hilsen Admin
Avatar

Håpogtro

mai 12 2022 - 17:53
Inmart43 Så herlig å lese at solen skinner på deg etter opptrapping til 15 mg. Jeg trapper opp fra 10-12.5-15 og opplever sterk økning av angsten. Har brukt cipralex i ca 12 år pga angst. Etter langvarig sykdom er angsten tilbake for fullt. Er nå 70 år og lurer på hva så høy dose kan gjøre med kroppen. Må man så må man, angsten er uutholdelig. Håper på rask bedring, vil ha tilbake mitt gamle jeg. Hører gjerne flere dele gode erfaringer
Til forsiden