Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex

jan 17 2013 - 10:17
Hvordan skal jeg tørre å starte med Cipralex når det står i pakningsvedlegget at hvis man opplever kortpusthet skal man ta kontakt med lege umiddelbart. Jeg sliter jo med kortpusthet og panikk og redsel for det hele tiden. Selvfølgelig kommer jeg til å bli ekstremt kortpustet og føle at noe veldig farlig er i ferd med å skje, men jeg kan jo ikke være sikker på om det er angsten eller om det faktisk er pga en reaksjon på medisinen. At det er liten sjanse for å få det hjelper jo ikke når man har helseangst, dødsangst, panikkangst, ... Andre med dette dilemmaet?
Avatar

Hei.

jan 17 2013 - 20:52
Har selv gjort den tabben og studere pakkningsvedelegget vedr cipralex. Resultatet av dette med at jeg var skeptisk til disse medesinene og redd for alle bivirkninger endte jo med at jeg fikk nesten alle bivirkninger.

Du er sikkert nøye undersøkt siden du lider av det samme som meg, panikkangst, dødsangst.??
Jeg tror ikke din lege ville skrevet ut noe ssri medesin til deg vist legen meinte at dette kunne være en risiko ved din helse.

Jeg gikk på cipralex i ca 3,5 mnd og så over på zoloft, byttet til zoloft pga at jeg ikke var komfertabel med bivirkningene fra cipralex, kan no også nevnes at bivirkningene fra zoloften var no ikke noe bedre.:/

Jeg er en mann og fikk problemer med sexlivet pga disse tabelettene, det preget meg noe og gjorde meg litt deprimert. Etter at jeg sluttet med medesin så normaliserte det seg igjen.

I dag bruker jeg ikke medesin om det var lurt veit jeg ikke sliter noe fortsatt med angsten og frykten :( selv om man er grundig utredet..:)

Hvor lenge har du slitt med denne angsten og er det førstegang du bruker disse medesinene ( ssri ) ??
Avatar

Takk for svar

jan 17 2013 - 21:08
Jeg har slitt med dette i over 10 år. Har gått på medisiner tidligere, men er likevel redd ofr å starte opp igjen. Tror jeg har bestemt meg for å prøve å fortsette å kjempe uten medisiner nå. Angsten blir jo ikke borte, så vi må bare finne en måte å leve med den på :)
Avatar

Cipralex

jan 17 2013 - 22:43
Jeg slet/sliter selv med helseangst osv.. Symptomene var kvalme, pusteproblemer og brystsmerter. Jeg begynte på cipralex i september/oktober. De første 2 ukene var skikkelig ubehagelig og jeg trodde jeg skulle død eller gjøre noe mot meg selv eller noen jeg var glad i. Kort fortalt, jeg var redd for å klikke.

Uansett så holdt jeg ut med cipralexen og er i dag et annet menneske. Har fortsatt noen prosent igjen før jeg føler meg som jeg var før jeg traff veggen, men har stor tro på at dette har hjulpet meg stort. Ser at han før meg skrev noe om senket sexlyst. Dette har ikke jeg merket noe særlig til. Det er jo perioder hvor jeg ikke har "lysten", men hvis man ser det fra andre siden hadde jeg ikke litt lyst i de 5 månedene hvor jeg var langt nede. Tror dette er veldig individuelt.. Konklusjon: Jeg hadde bivirkninger, men det forsvant og jeg er glad jeg holdt ut. Men er som sagt veldig individuelt fra person til person.
Avatar

Ikke les vedlegget

feb 7 2013 - 19:04
Jeg kan ikke lese vedlegget på noen medikamenter. Ihvertfall ikke bivirkningene. For jeg begynner å innbile meg at jeg har bivirkningene og det blir man dårlig av. Så et lite tips er at : jeg lar alltid en person eller to som står meg nær lese det. At hvis jeg skulle føle noe unormalt så kan jeg bare ringe dem og høre. Uten at jeg må lese alle bivirkningene og bli skremt. Fungert for meg ihvertfall :)
Til forsiden