Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex

okt 22 2018 - 22:03
Hei. Lurer på om noen har noen erfaringer angående cipralex? Har gått på zoloft tidligere, men følte ikke at det hjalp noe særlig.
Har mest panikkangst, men også depresjoner i perioder.
Lurer på hvordan andre har reagert på cipralex, vet jo at man ikke reagerer likt på medikamenter, men interessant å vite.
Avatar

Re: Cipralex

nov 8 2018 - 22:03
Jeg har to ganger prøvd å øke dosen cipralex fra 10 mg og opp til 20 mg. Prøvde denne dosen i over 2 måneder hver gang. Håpet og ventet på at angsten skulle bli bedre, men jeg lurte etterhvert på om cipralex forverret situasjonen, det gjorde meg ikke bedre iallfall. Så nå prøver jeg å trappe ned langsomt, og nedtrapping gir også noen ekstra bivirkninger, så det er ikke enkelt, dessverre.
Avatar

Re: Cipralex

nov 8 2018 - 22:51
Min erfaring har vært helt grei med 10 mg. Første gang jeg gikk på de, merket jeg etterhvert at jeg hadde blitt veldig emosjonelt flat, så jeg kuttet de ut. Jeg går på de samme nå, selv om det varierer litt hvor ofte jeg bruker de. Noen ganger føler jeg meg flatere igjen, men er ikke sikker på om det er pga medisinen. Uansett, jevnt over ok erfaring. De har roet depresjonen min såpass et par ganger at jeg fikk til å spise igjen, da det har hatt en tendens til å gå sterkt utover matlyst.
Avatar

Re: Cipralex

nov 9 2018 - 07:28
Jeg vil gjerne dele min positive erfaring med cipralex med deg. Jeg sliter med generell angst, men dog ganske så sterk til tider. Begynte med cipralex for 2 år siden. Det tok en god del uker før jeg fikk effekt, og oppstarten var veldig tøff og lang for min del, men effekten var veldig god. Jeg følte meg rett og slett vanlig. Fungerte fint hjemme og på jobb og orket å være med på sosiale ting igjen. Kunne kjenne noe angst i ny og ne, men det var helt levelig. Jeg synes det beste med cipralexen var at jeg merket at alle de ekle symptomene jeg kjenner hver dag ble borte, slik at jeg på en måte fikk et bevis på at det skyldtes angsten. Jeg sluttet etter 1,5 år da jeg følte meg ganske bra. Men gradvis kom angsten dessverre tilbake så nå har jeg begynt på cipralex igjen. Tror jeg sluttet litt for tidlig.. Ikke fått effekt ennå, men trøster meg med at det tok veldig lang tid forrige gang.
Avatar

Re: Cipralex

nov 9 2018 - 23:18
Jeg kan ikke leve uten cipralex.

Har vært på denne to ganger, med et avbrudd på grunn av et lengre sykehusopphold pga (urelatert) alvorlig sykdom som nødvendiggjorde kutt i alle medisiner jeg var på. I mellomtiden ble det Wellbutrin, men opplever at Cipralex funker vesentlig bedre for meg. Begge gangene har jeg fått en sykt god effekt av det enten neste dag eller samme dag, og eneste bivirkningene har vært sterkt redusert matlyst. Jeg er tross alt vesentlig mye mer motivert til å leve generelt, så det går greit.

Jeg bekymrer meg ikke for ting. Jeg blir ikke stressa. Jeg har det bra med livet og med meg selv, og er strålende glad og fornøyd. For meg blir det som å være et helt annet menneske. Vet liksom ikke om det er noe unikt med Cipralex som gjør at den gir meg masse kunstige lykketopper hele tida, eller om jeg har vært så langt nede så lenge at jeg bare har glemt at jeg noen gang har vært så fornøyd som det her.

Anbefales prøvd. Ser imidlertid at mange sliter sterkt med bivirkninger og ikke får like god effekt.
Avatar

Cipralex

mai 26 2019 - 22:21
Jeg har brukt cipralex i noen måneder ikke de store forandringer jeg har følt. Har liten virkning på meg. Jeg føler sosial angst med en kraftig prestasjonsangst i grunn. Det har ikke endret seg noen ting etter jeg begynnte med cipralex !
Avatar

Re: Cipralex

mai 27 2019 - 11:25
Cipralex anbefaler jeg ikke av egen erfaring.

Gått på cipralex av og på i 15 år ca. Ødelegger sexlivet, nattesvette, blir veldig flat i følelser, tungt å pisse, selvmordstanker kan plutselig komme uten at man forstår hvorfor.

eneste positive var at hjernen sluttet å tenke så mye.

Har kun erfaring med cipralex og efexor som dagligbruk. Begge er ikke noe ålreite,
Sobril funka ikke på meg, mens vival(valium) virker bedre. Men da tar man vival etter angsten, ikke daglig.

Anbefaler ett ordentlig møte med en psykiater som kan medisiner. Og si fra om tabl. Du får ikke er optimale for deg. Alle reagerer ulikt på med.
Avatar

Bruker Cipralex

juni 1 2019 - 22:08
Jeg har brukt cipralex i ca 1. år, byttet ut venlafaxin, som i mine øyne gjorde mer skade enn positivt.
Jeg har forandret hele personligheten min etter jeg begynte på Cipralex, helt flat. Husker ikke sist jeg lo skikkelig.
Jeg liker ikke den jeg har blitt, har Agorafbi m/panikklidelse og generell angst.
Jeg savner å kunne glede meg over de små ting i livet.
Det skal sies at fra jeg var 15 år til nå 32 år, har jeg prøvd 18 forskjellige medisiner.
Føler meg kjemisk lobotomert til tider.

Skal nå bytte (igjen) medisin.
Cipralexen var grei i starten, men som jeg opplever det nå, er den bare "i veien".
Medisinen er lik, men folk er forskjellige.

Virker som om man må prøve halve felleskatalogen før man finner rett medisin.
Men virker som om legene ikke tenker på bivirkninger og "senskader" man kan utvikle.
Min erfaring med de fleste typer medisin jeg har brukt er at, de funker i ca 6 mnd, før jeg fikk tanker som "ikke var mine"
Mye ufrivillige suicidale tanker.

Til forsiden