Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex og alkohol

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex og alkohol

nov 28 2015 - 21:21
Jeg lurer på om noen kan fortelle om erfaringer med Cipralex sammen med alkohol?

Går på veldig lav dose for GAD og har holdt meg unna alkohol i alle fall siden påske. Misforstå meg riktig, trenger ikke gå på grøftefylla men savner et par glass vin til maten eller bare for kos.

Har spurt legen og hun sa det var greit så lenge det var snakk om små mengder men får litt nåia når hun trakk på det og Google forteller at man helst bør unngå det. Angsten gjør at jeg holder meg unna :-(

Hva er det verste som kan skje liksom?
Avatar

Re: Cipralex og alkohol

nov 28 2015 - 21:26
Kjenner en gammel alkis som gikk på den comboen der så og si hver dag.
Han ble bare ubrukelig full.
Klatre ikke å utføre den minste ting... ville bare ha mere øl.

Vet ikke hvordan med det gikk med sprit eller vin.
Pluss at han var vant med fylla.
Cipralex er forresten et statsdop som er like ille som alko, spør du meg.
Avatar

Cipralex og alkohol ..

nov 28 2015 - 21:48
Går selv på cipralex 10mg for GAD og har gått på det i flere år!
Jeg tar meg ett glass til mat i helgene. Og har aldri opplevd noe..
Så det skal gå helt fint!
Men med måte.
Avatar

Cipralex og alkohol ..

nov 28 2015 - 21:48
Går selv på cipralex 10mg for GAD og har gått på det i flere år!
Jeg tar meg ett glass til mat i helgene. Og har aldri opplevd noe..
Så det skal gå helt fint!
Men med måte.
Avatar

Re: Cipralex og alkohol

nov 29 2015 - 02:05
Har brukt både zoloft, cipralex og efexor med ymse promille. Det er alltid anbefalt forsiktighet med alkohol og medisiner (generelt grunnlag), selv om det ikke med noen typer SSRI eller SNRI er registrert konkrete bevis for interaksjoner. Og jeg har aldri merket noe selv heller. Kos deg med et glass rødt du :)
Avatar

Re: Cipralex og alkohol

des 12 2015 - 10:57
Jeg har negativ erfaring.

Jeg gikk på cipralex og trodde ikke alkohol ville gjøre mye skade, men det som er, og som er lite opplyst om, er at SSRIer senker krampeterskelsen. Dvs at det skal mindre til for å få et epileptisk anfall.

Alkohol senker også denne grensen når den går ut av kroppen dagen derpå.

Så.. Jeg var på fest, drakk meg full, dro hjem og la meg kl fire den natten. Jeg var helt fin dagen etterpå frem til kl ble rundt to på dagen - da ble jeg svimmel og rar, og alle lyder ble veldig rare. Det er det siste jeg husker før jeg våknet opp i ambulansen. Jeg hadde hatt et ekstremt epileptisk krampeanfall som varte i over en time.
Legen på sykehuset sa det om cipralex som jeg skrev over, og jeg ringte legen min, som sa jeg måtte seponere cipralexen med en gang.

Dette var ekstremt traumatisk, og glad jeg kom meg ut av det. Jeg begynte på lamictal for bipolar, supplert med diverse beroligende (benzo) ved behov.

Jeg er ganske skeptisk til ssri av flere grunner, og den viktigste er at man faktisk blir mye mer avhengig enn det man får opplyst om. Har seponert både effexor (snri) og cipralex, og man får jo voldsomme fysiske ubehag under nedtrappingen som faktisk er abstinenser.
Avatar

Re: Cipralex og alkohol

des 19 2015 - 22:21
Jeg har gått på Cipralex / Escitalopram trekvart år. Har ikke merket spesielle problemer i forhold til alkohol, selv om jeg har drukket en del mer vin i samme periode enn det jeg til vanlig pleier å gjøre. Jeg har i det siste vært på et par fuktige fester, og merker at medisinen demper fylleangsten jeg ellers ville ha hatt.

Når det gjelder medisinen, snakket jeg med en som har brukt en langt større dose enn det jeg går på, han ble medisinert på grunn av tung depresjon. Han sa at medisinen påvirker deg mer enn du skulle tro - også etter at du har sluttet. Han gikk så langt som å påstå at hjernen aldri blir den samme igjen og at følelseslivet blir mer avstumpet. Han sliter i dag med å oppleve begeistring, at "gi blaffen - følelsen" som du får av medisinen blir nærmest permanent, og henger i flere år etter at han sluttet.

Jeg sliter nå med svimmelhet, og lurer på om det kan ha noe med medisinen å gjøre. Holder på å trappe ned, og synes jeg har blitt bedre mht svimmelheten. Tenker at jeg skal trappe ned mer og slutte snart, hvis jeg ellers fungerer sånn noenlunde. Jeg opplever ikke at jeg har mistet evnen til å begeistre meg, eller at følelseslivet er avstumpet, slik han beskriver. Men jeg må si at jeg ble litt skeptisk etter å ha snakket med ham. Desto større grunn til å slutte, hvis jeg klarer det uten for mye problemer.

Det er vel dessverre slik at medisinene som hjelper oss, også har bivirkninger. En form for statsfinansiert dop. Ikke at jeg angrer på at jeg startet på medisinen altså, for den har vært til stor hjelp for meg.

Generelt er jo ikke alkohol så bra for angst og depresjon, så det er en fin balansegang. Men et par glass til maten og en fest i ny og ne burde ikke være noe problem.
Avatar

Re: Cipralex og alkohol

des 22 2015 - 04:48
Har brukt 10 mg Cipralex i 3 år. Har aldri hatt noe problemer med annen virkning eller toleranse av alkohol pga det, men alkohol i seg selv er en gedigen angsttriggee for meg.
Avatar

Re: Cipralex og alkohol

mars 8 2021 - 07:33
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden