Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex er det verdt det?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex er det verdt det?

juli 4 2014 - 22:17
Hei har gått på cipralex nå i 1 år ,opplever jo angsten er mindre men opplever bivirkning som vektøkning 10-15 kg :(
Verste av alt jeg er så forb... trøtt uansett om jeg har 5 timer eller 12 timer med søvn så er jeg forsatt trøtt.har hvert hos lege å sjekket verdiene å det var noen mangler av vitaminer men det har jeg tatt hyppig men ingen endring så eneste det kan vere er cipralexen . Noen andre som opplever det slik som jeg ? er dumt dillema da angst eller vektøkning + trøtthet 24\7.
tar 15 mg i dag trappet jeg ned til 10 mg ,mulig jeg gjør noe dumt men er rådløs siden doktor og psykolog er i ferie.

Mvh Vegard
Avatar

Re: Cipralex er det verdt det?

juli 4 2014 - 23:07
Heia
Jeg liker dem ikke, men her er det nok mange delte erfaringer. Jeg la på meg masse av både cipralex og remeron.
Når vekten øker så ender det alltid opp med at jeg slutter på dem. Som du skjønner så har jeg prøvd dette flere ganger. Alltid med samme resultat. Jeg føler meg også styrt av dem. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men jeg føler meg følelsesløs. Får også store seksuelle problemer. Blir helt avflatet av dem.
Avatar

Re: Cipralex er det verdt det?

juli 5 2014 - 00:03
Hvordan er det å trappe ned på sånt , 5 mg i mnd feks? Virker uansett hvor hardt jeg trener og jogger så vil kroppen ikke ned i vekt med forandre kostholdet betraktelig med.Men er ikke kiloene som begymrer meg mest det er trettheten og jeg blir så passiv.
Avatar

Re: Cipralex er det verdt det?

juli 5 2014 - 11:46
Følte meg også passiv. Det er litt den der avflatnings greien. Jeg merket ikke noe spesielt med nedtrapping. Kun at jeg kom tilbake til meg selv. Tilbake til meg selv er nødvendigvis ikke det beste. Har mye angst. Jeg har slitt hver gang med kiloene i lang tid etterpå. Kroppen blir helt rar. Jeg er ferdig med denne typen medisin.
Avatar

Re: Cipralex er det verdt det?

juli 8 2014 - 02:10
Jeg sluttet med cipralex i vår. Bruk lang tid på å trappe ned, minst 8 uker. I slutten så tok jeg 1/3 dose annen hver dag, så samme dose hver tredje dag. Doser nedover 1 gang i uken.
Avatar

Re: Cipralex er det verdt det?

juli 13 2014 - 23:08
Jeg hadde nok vært død uten cipralex, så jeg hadde helt klart tatt de ekstra kiloene fremfor døden.
Jeg har gått av og på cipralex i ca 7 år og har aldri lagt på meg noe, men om jeg hadde lagt på meg hadde jeg heller valgt overvekt enn dyp depresjon.
Jeg hadde faktisk valgt hva som helst fremfor en dyp depresjon.
Avatar

Re: Cipralex er det verdt det?

juli 23 2014 - 23:56
Jeg har også, som brukeren over meg, brukt Cipralex i ca. 7 år, og ville i grunnen ikke vært dem foruten! Jeg bruker medisin hovedsakelig på grunn av angst (panikkanfall og generalisert angst). Det er mulig at jeg bare har vært heldig, men jeg har ikke lagt på meg på grunn av dem og jeg har heller aldri følt meg helt avflatet følelsesmessig. Har som jeg alltid har hatt, et følelsesliv som går raskt opp og raskt ned, er veldig sensitiv... Sexlysten er definitivt lavere enn før, men det kan jo like gjerne skyldes at jeg har vært i et fast forhold i mange år. ;) Jeg har gått på medisin så lenge nå at det selvfølgelig kan hende jeg har flere bivirkninger enn jeg er klar over, men Cipralex kommer nok til å være en del av livet mitt i flere år til :)
Til forsiden