Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cancel Culture

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cancel Culture

april 2 2021 - 01:54
Jeg tror at cancel culture gjør mere skade enn det gjør godt i samfunnet i dag.

En klarer ikke å beskytte seg selv for en er ikke vandt til det. Dette igjen betyr at folk ikke tør å stå opp for det en mener.
Folk tør heller ikke lengre å sette seg selv foran andre, noe som egentlig burde være helt naturlig i mange sammenhenger. Jeg tror det er viktig at barn i dagens samfunn lærer å være snill mot andre, men at det også er like viktig at en som person likevel kommer først. En må lære seg at til syvende og sist, så betyr ikke andre like mye som en selv, og derfor igjen heller ikke deres meninger. Det vil gjøre en mindre påvirkbar, som igjen vil føre til mindre mentale plager.

På den ene siden blir en indirekte lært opp til å være påvirkbar, på den andre siden har en ett hav av nettverk som påvirker en, som sosiale medier eller reklame.

Det vil jo bare skape kaos for en som vokser opp i dag, og derfor er det flere som har angst enn noen gang.

Jeg tror at flere trenger en person som Johnny Lawrence fra Karate Kid 2 i livet sitt. En person som virkelig kan lære en å bli sterkere.

Avatar

Re: Cancel Culture

april 2 2021 - 11:52
Jeg har prøvd å finne ut litt om cancel culture, og det er nok veldig ulikt hvor mye dette påvirker forskjellige individer. Og jeg tror dette problemet forsvinner av seg selv med én gang man som enkeltindivid allierer seg med andre enkeltindivider og sammen bruker de mulighetene man har til å sette hardt mot hardt.
Avatar

Det har vært mye diskusjoner om " moderene barneoppdragelse"

april 2 2021 - 18:46
Hae vært på flere kurs med forskjellige forskere som forteller om bakdelen med at barn idag vokser opp med all hovedfokus og deres behov sjal bli møtt/ sett.
Noen forskere mener at unge idag er vant til å ikke få motstand, at alt blir ordna opp i.
Så de opplever avvisning og nederlag ekstra sterkt ift 2 generasjoner siden der man lærte å børste av seg og reise seg igjen.

Samtidig så sliter mange unge med flinkpike/ gutt syndromet der media og samfunnet ellers forventer at de skal være pliktoppfyllende og være overalt.

Har opplevd begge deler - men syns at psykologien hos unge ikke alltid henger med realiteten. ( kart og kompass passer ikke alltid)
Avatar

"moderne barneoppdragelse"

april 3 2021 - 14:45
Det er en utvikling som har vært advart mot siden 70-tallet. Se f.eks. bøkene til Christian Beck: "Det organiserte vanvidd" og "Hypersosialisering".

Men jeg mener det har lite for seg å skylde på media og samfunnet - uten å ansvarliggjøre det enkelte individ.
Avatar

Re: Cancel Culture

april 3 2021 - 16:40
Er enig at en ikke lunne ta ut Johnny Lawrence direkte ut fra serien, men noe veldig tilsvarende tror jeg unge i dag trenger. Jeg tror ikke at de trenger alt servert på sølvfat. Jeg er relativt ung selv (under 30), og føler at jeg er en av de første unge som sleit med det mye av unge sliter med i dag.
Avatar

angstsan

april 3 2021 - 16:48
Jeg vet ikke hva unge sliter med idag. Jeg vet heller ikke hva andre unge slet med den gangen jeg selv var ung, for det ville de aldri fortelle meg. Det kan jo selvfølgelig hende at de manglet ordforrådet for å beskrive det adekvat, men det trenger jo ikke ha med alder å gjøre.
Avatar

Re: Cancel Culture

mai 4 2021 - 15:35
Cancel culture er perfekt i et land hvor janteloven regjerer....
Avatar

Re: Cancel Culture

mai 6 2021 - 05:45
CC virker å være «annerledeshetens sanksjonsform», hvor frykten for å bli assosiert med en sterk mening gjør at man ikke viser tilknytning lengre.

Det er til dels preget av en synlig, antatt ( sterk) tilknytning som man frykter kan bli misforstått som meningsfellesskap. Og dermed må tas bort. F.eks. må man fjerne vennskapet på facebook med en/ei som har ytret noe tydelig.

Tydelighet og klarhet kan synes å være en frykt, noe som er en kjip utvikling. Det er vel lite som er så bra som tydelighet og enkelhet. Si ifra, tydelig er en god egenskap.

JK Rowling omkring transkvinner f.eks. Fantastisk at hun våger å stå for det hun faktisk mener. Men utfrosset av mange, i fryktassosiasjon.

Integritet er sentralt, og ryggrad. Jeg har opplevd det samme, både profesjonelt og privat. Selv på SDMO er dette opplevd, som ikke er så overraskende gitt konteksten. Men CC finnes i små/større sammenhenger.

Håper cancel culture blir spist opp av integrity culture.
Til forsiden