Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bye bye

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bye bye

mars 19 2019 - 17:09
Ville bare si ha det til alle.Dette er for belastende og det er uverdig for mental helse sida at mennesker kan bli kalt manipulative sympatisøkende dominerende.Det er uverdig og direkte angrep at man ikke kan si egne meninger uten å bli angrepet.Alle sliter med sitt her og alle har egne historier som andre ikke kjenner til.jeg håper de få personene det er snakk om tenker seg godt om hvordan de tross er på mental helse forum.å si at en søker sympati hos moderatorer da tenker jeg du har gått over grensa her.På samme måte som andre her nok med seg selv sliter jeg veldig mye og dette var unødvendig at enkelte skal ødelegge.har fått fine råd fra flere av dere jeg setter pris på men som ellers i verden er det alltid de få som ødelegger for alle andre.takk til de som har gitt fine råd og ønsker dere alle lykke til videre i livet.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 17:34
Innlegget er manipulativt og særdeles lite saklig. Sympatikortet, som forutsagt.

Hvis folk ikke takler å bli motsagt, uten å gå helt av hengslene, så er vel ikke et offentlig diskusjonsforum en plass å være.

Jeg står inne for alt jeg skriver, og jeg kan argumentere for alt. At folk lar seg krenke i en slik grad som dette, vitner om et nivå som gjør at det blir meningsløst og håpløst å diskutere saklig.

Ingen sympati fra meg.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 17:43
Jeg vil gjerne høre flere sine meninger rundt dette. Referer til tråden om berøringsangst.
Avatar

Hei

mars 19 2019 - 17:56
Hei alle sammen.

Jeg trodde at man her inne skulle ha stor takhøyde.

Har lest en del av trådene og ja noen kommer med krasse innlegg og jeg godt forstå at det kan såre noen.

Alle som er her inne har med seg forskjellig bagasje og det skal vi alle respektere.

Man skal være mot andre slik en vil at andre skal være mot deg.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 18:04
Jeg tenker at det er best at jeg forlater forumet. Jeg er som sagt ikke interessert i å såre og krenke, og tatt i betraktning at enkelte her har såpass med bagasje at jeg og flere må gå på eggeskall, så er det greit for meg å diskutere andre plasser enn her.

Jeg savner en del av de saklige brukerne og diskusjonene som fantes her tidligere. Forumet er ikke som det var, og det går nedenom og hjem.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 19:08
Nattdronning:

Det er trist at du føler at du må forlate denne siden fordi det ble for tøft for deg. Det var ikke intensjonen min med det jeg skrev.

Som jeg skrev i tråden: "Tingene som er skrevet av jenter i denne tråden kan selvfølgelig også anses som helt uskyldige, reine menings-ytringer uten at det er noe forsøk på sutring/dominanse. Men de er samtidig gode eksempler på den måten jenter ofte bruker sine menings-ytringer i et forsøk på å bestemme/styre over andre, og dermed sikre seg høyere sosial posisjon. Det er derfor jeg kommenterte det."Når det gjelder det å bli kalt "manipulativ/sympatisøkende/dominerende", så er det bare en meningsytring - akkurat på samme måte som at det å bli kalt "dust/idiot/rar/retard/slem/ond/hykler/hore" o.l. er en meningsytring. Det vil selvfølgelig føles vondt/ubehagelig å få slike ting slengt mot seg, men det er bare meningsytringer som man må tåle å høre i livet. Ellers blir livet håpløst, og man blir nødt til å leve i en overbeskyttet boble (f.eks. i form av "safe-space").

Og årsaken til at man er nødt til å tåle slike meningsytringer, er at vi som samfunn ikke kan gjøre det uakseptabelt/ulovlig å kalle folk for slike ting. For hvis en person faktisk ER en "dust/idiot/rar/retard/slem/ond/hykler/hore" e.l., så er det ingen annen måte å få frem dette budskapet til verden på, enn å faktisk SI at han/hun er en "dust/idiot/rar/retard/slem/ond/hykler/hore" e.l.. Det er altså nødvendig å bruke slike ord for å kunne få frem NØYAKTIG hva man mener. (Og nettopp derfor bør ytringsfriheten i et samfunn ALDRI begrenses!)

Men selvfølgelig, i og med at sidetmedord.no er et forum for folk som har det vanskelig, så er det derfor så klart ikke det beste stedet å kalle folk for slike ting - inkludert ord som "manipulativ/sympatisøkende/dominerende".

_ _ _


Ola36Oslo:

- "Innlegget er manipulativt og særdeles lite saklig. Sympatikortet, som forutsagt."

Jeg ser hva du mener, men det hun skrev her kan også ha vært ment helt genuint, uten at hun har forsøkt å manipulere/søke sympati.- "Hvis folk ikke takler å bli motsagt, uten å gå helt av hengslene, så er vel ikke et offentlig diskusjonsforum en plass å være."

Jeg er i utgangspunktet helt enig, men som jeg skrev til Nattdronning, så er sidetmedord.no tross alt et forum for folk som har det vanskelig, så det er ikke det beste stedet for oss å anklage folk for ting (selv om vi eventuelt skulle ha rett om dem).- "At folk lar seg krenke i en slik grad som dette, vitner om et nivå som gjør at det blir meningsløst og håpløst å diskutere saklig."

Enig, men som sagt, dette er et forum for folk som har det vanskelig, så jeg er ikke så overrasket over at det kan være vanskelig å diskutere enkelte ting her - og særlig når man begår personangrep (selv om personangrepet eventuelt er berettiget).

Dette forumet er først og fremst ment for å støtte folk; ikke for å få frem sannheten om ting. Så du og jeg er egentlig på feil forum når vi begir oss ut på slike temaer og personangrep.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 19:28
Ola. Ja, dette er et forum der man bør være litt forsiktig. Psykiske problemer er veldig komplekse og det er veldig vanskelig å vite når man tråkker på såre punkter. Jeg har ikke lest de innleggene, men ser at det er inlegg her som det blir reagert mot.

Jeg har sett hvordan inlegg kan være formulert på mange forum her og der og jeg tenker at det er bra at dette forumet ikke har den takhøyden som er gjennomsnittlig. Jeg ser hva som foregår i kommentarfelt i aviser. Det er bare en gjeng brølaper som brøler i kor.

Når det er sagt så er det mange som er flinke til å formulere seg og flinke til å ta hensyn.

Vel, for å ta det. I innlegget til gresshoppe over her er det element som jeg føler meg angrepet av. Hun/han mente det sikkert ikke sånn, men pga min bagasje så er det ting der som jeg sliter det.

Jeg vil ikke lage en sak av det fordi jeg tror ikke hun mente det på den måten jeg tolker det, eller sykdommen min tolker det.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 21:41
Limbeck77: "Vel, for å ta det. I innlegget til gresshoppe over her er det element som jeg føler meg angrepet av. Hun/han mente det sikkert ikke sånn, men pga min bagasje så er det ting der som jeg sliter det.

Jeg vil ikke lage en sak av det fordi jeg tror ikke hun mente det på den måten jeg tolker det, eller sykdommen min tolker det."Nå ble jeg nysgjerrig. Hva i innlegget mitt er det du føler deg angrepet av? Og på hvilken måte tolket du det? (Du trenger ikke å fortelle noe om bagasjen/sykdommen din, hvis det er for personlig for deg.)
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 22:40
Beklager men det er nok altfor skambelagt. Bare en av behandlerene mine vet om den der og jeg angrer på at jeg sa det til henne også.

Men poenget er at psykiske problemer er komplekse og folk kan ha såre pungt som kanskje ikke er så lett å skjønne.
Avatar

sad but true

mars 19 2019 - 22:42
ja ja nattdronning. du har hatt dine meningers mot. at du føler det koster deg for meget å være en del av forumet her er i beste fall bare trist. alle skal bli hørt. vi må respektere hverandres ulikhet. ingen skal jages vekk. i en heksejakt. med stygge personangrep. uten belegg. som kjær en gang sa: SOM DELTAKER ER MAN ALLES BYTTE. jeg konstaterer at det fortsatt er tilfelle. og nattdronning du blir savnet ;)
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 22:59
Er det helt nytt for Gresshoppe at noen kan føle seg angrepet av det du skriver?
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 23:06
Limbeck77: Forstår. Vit hvert fall det at jeg har ganske høy terskel for hva som liksom bør være "skambelagt", så jeg hadde høyst sannsynlig ikke "dømt" deg/"sett ned på deg" for det, hva det nå enn er. I min verden finnes det ingen tabuer. Alt er greit å prate om.

Og jeg mener selvfølgelig alt jeg skrev i innlegget mitt, men det var ikke meningen å "såre/angripe" noen med det, så det er synd at du opplevde det sånn. Jeg mente bare å si det som det er.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 23:16
akershusøst: "Er det helt nytt for Gresshoppe at noen kan føle seg angrepet av det du skriver?"

Ja - når det jeg har skrevet faktisk ikke er "angripende" mot noen, slik som i innlegget mitt over. Jeg har kun skrevet den saklige realiteten ved ting; jeg har ikke "angrepet" noen. Så hvis noen føler seg "angrepet" av det jeg har skrevet, så tolker de teksten min verre enn det den egentlig er.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 23:27
Gresshoppe mente da ikke noe galt, det var bare et bevis fra meg at psykologi er komplekst. Ting kan slå ut på måter det er umulig å forutsi.
Avatar

Re: Bye bye

mars 19 2019 - 23:31
Skamfølelse handler ofte ikke om den som en sier ting til. Det handler rett som det er om hvordan den som føler skammen har det inni seg.


Det er vel de færreste som med vitende og vilje med ord angriper andre. Men å ta inn over seg at det en sier kan oppleves slik kan likevel være noe å tenke på.


For eksempel kan jeg reagere på at Gresshoppe skriver ofte at sånn og sånn er det, som om personen besitter en fasit. Etter litt fram og tilbake med meg selv er jeg kommet til at Gresshoppes ord behøver da ikke bety noe annet for meg enn et uttrykk for personens ideer og tanker. Men jeg har vurdert å la meg frustrere av det.
Avatar

pssssst

mars 19 2019 - 23:50
yndlingssitatet kommer fra sokrates: DET ENESTE JEG VET, ER AT JEG INGENTING VET. i mine øyne eller rettere sagt ører kan det hardt sies bedre.. nattaaaaa alle sammen ;)
Avatar

Hei dere!

mars 20 2019 - 00:16
Hvor forsvant denne nattdronninga?Jeg ser jeg sliter med mye av det samme som hun gjør.Det var dumt.Jeg kunne fått gode råd fra henne.
Avatar

Re: Bye bye

mars 20 2019 - 00:32
akershusøst:

"Men å ta inn over seg at det en sier kan oppleves slik kan likevel være noe å tenke på."

Er delvis enig, i konteksten av at vi som sagt befinner oss på sidetmedord.no-forumet, hvor man bør være litt mer varsom med ytringene sine enn på andre forum.

_ _ _


"For eksempel kan jeg reagere på at Gresshoppe skriver ofte at sånn og sånn er det, som om personen besitter en fasit."

Jeg besitter fasiten på de tingene jeg faktisk har påstått som faktum, i den grad at det er helt urimelig å tro noe annet - fordi observasjonene/resultatene i praksis er så konsistente og samsvarer fullstendig med logikken fra evolusjonspsykologien.

Med andre ord: Teorien forklarer de svært konsistente observasjonene/resultatene fra virkeligheten, perfekt + at den gir faktiske resultater med det motsatte kjønn. Hvordan er dette mulig? Det er mulig fordi teorien faktisk stemmer.

_ _ _


"Etter litt fram og tilbake med meg selv er jeg kommet til at Gresshoppes ord behøver da ikke bety noe annet for meg enn et uttrykk for personens ideer og tanker."

Mitt ord trenger ikke å bety noe mer for deg enn det nei - men jeg lover deg at livet blir enklere (særlig hvis man er mann) når man forstår at fakta-påstandene mine faktisk er sanne. Og ikke fordi jeg sier at de er sanne - men fordi man har observert faktumene selv.

Fram til man forstår dette selv, vil man gå rundt å forvente at verden fungerer på én måte, imens den i virkeligheten fungerer på en helt annen måte - som vil være frustrerende for en selv når virkeligheten kolliderer med illusjonen man har om verden. (Og dette veit jeg fordi jeg levde slik selv mesteparten av livet mitt, før jeg forstod de biologiske forskjellene på menn og kvinners psykologi. Hvis man går rundt med feil kart, vil man stadig møte på blindveier.)

Å akseptere virkeligheten er alltid bedre enn å slåss mot den - for virkeligheten vinner alltid. Derfor er det bedre å vite de biologiske "spillereglene", slik at man dermed er klar over hva man kan forvente, og dermed kan "spille livets spill" mer effektivt --> som resulterer i mindre frustrasjon/fortvilelse over ting, og mer kontroll over ting.
Avatar

Re: Bye bye

mars 20 2019 - 00:43
aliengang72: "yndlingssitatet kommer fra sokrates: DET ENESTE JEG VET, ER AT JEG INGENTING VET. i mine øyne eller rettere sagt ører kan det hardt sies bedre.."

Det er et av mine yndlings-sitat også - selv om dette sitatet på en måte er delvis utdatert, siden Sokrates levde på en tid hvor man ikke var i stand til å vite like mye om ting, som det man er i stand til i dag.
I dagens verden er det nemlig mulig å vite enkelte ting med svært stor sikkerhet - selv om 100% objektiv kunnskap selvfølgelig alltid vil være umulig å oppnå, uansett hva det gjelder.

Og for å gjøre én ting helt klart til alle her på forumet: Objektivt sett så veit jeg INGENTING om NOENTING. Alt jeg "veit", inkludert alle "faktumene" jeg har påstått her på forumet, er ting jeg kun veit på et praktisk nivå. Det er altså ting jeg kun veit i konteksten av rimelighet/sannsynlighet - på samme måte som jeg veit at solen vil stå opp i morgen.

Med andre ord: Jeg veit ting med 99% sikkerhet - men det er alltids 1% mulighet for at jeg tar feil.
Så, i praksis vil det si at det er så godt som umulig at jeg tar feil om de tingene jeg har påstått som faktum - fordi virkeligheten er såpass konsistent som den er. Derfor er det enkelte ting jeg virkelig VEIT i praksis (men som jeg altså aldri kan vite objektivt sett).
Avatar

Hei Alien!

mars 20 2019 - 15:25
Jeg elsker sitater! Pleier du å se på Criminal minds?Der pleier de alltid å ha gode sitater.På starten og slutten av serien.
Avatar

takk!!!!!

mars 20 2019 - 16:07
mrsfreak1983: takk. ny her du. ser ikke criminal minds. kanskje jeg tar en titt på det ;)

gresshoppe: takk også for dine ord. bra sitat fra bibelen: INGEN KJENNER DAGEN FØR SOLEN HAR GÅTT NED..

have a nice day ;)
Avatar

Hei!

mars 20 2019 - 16:19
Du bør se på en episode av criminal minds.Ja jeg er ny her.Kom over sida og så på alt som stod her.Ganske mye diskusjoner her må jeg si.Mange sterke meninger.Det er bra det! VIktig å ha egne meninger må jeg si!
Avatar

Hei Alien!

mars 20 2019 - 16:50
Du skjønner når jeg kom inn og leste alt som stod her så tenkte jeg kvinnen har jo bare sterke meninger!Det er interresant med debatter.Jeg tenkte bare så dumt hun ikke er her.Jeg sliter selv med mye av de samme tingene.Når man går nedover sida er det mye interresant på hele forumet.


Til forsiden