Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Brystsmerter og tungpusthet. Angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Brystsmerter og tungpusthet. Angst?

mars 10 2023 - 16:52

Har ikke vært i form i snart 1 mnd. Vært svimmel, hodepine, utmattelse, tung kropp og null energi.
Tatt alt av prøver, MR og nevrologiske tester. Alt har vært fine.
Går nå til kiropraktor som mener at dette kan være virus på balansenerven. Hu har knekt opp både nakke, rygg og løsnet en del opp i skuldrene.
I går kveld fikk jeg et skikkelig stikk i brystet. Varte typ i 2 sek og gikk over. Jeg blir ofte tungpusten når jeg skal opp å gå, og når jeg setter meg ned. Får en ekkel klem i brystet, men det går over etterhvert.


Jeg strever veldig med angst, og kan kanskje tro at dette har noe med saken å gjøre. Når jeg blir tungpusten, så føler jeg selv at jeg forverrer symptomene ved å kjenne konstant etter pusten.
Kan dette med angsten skyldes hvorfor jeg fikk et stikk i brystet i går? Går jo rundt og er stresset og er redd om det er noe mer alvorlig gærent med meg hver dag…

Kjempe lenge siden jeg har hatt anfall, men aldri følt på noe sånt før.
Avatar

RE

mars 10 2023 - 18:51
Hei,

De første angstsymptomene jeg kjente på var akkurat dette. Stikk i brystet, tungpust og som noen klyper meg i brystet. Jeg har også tydelig kjent på og kjenner forsatt på det andre du nevner av symtomer. I situsjoner hvor man er hypersensitiv og åvervåken over symptomene så blir det heller ikke bedre. Det eneste du gjør er å fore frykten, og forteller angsten din at her er det noe å ta tak i.

Om du allerede har sjekket deg og svarene har kommet tilbake negativt, så er dette en meget godt bevis på at du er somatisk frisk. Men det er her angsten kommer inn. Den lar deg rett og slett ikke tro på det. Første skritt er derfor å akspetere det for hva det er og ikke frykte symtomene, men møte det med åpne armer. Du må forstå at dette ikke er farlig. Selv har jeg erfart at det er gjennom aksept du kan bygge videre på arbeidet med å jobbe med angsten.

Tro meg jeg forstår at det vil ta tid, og til tider mister man tålmodigheten. Det er ikke lett, men angsten vil alltid finne nye måter å ta deg på. Ikke mist motet!
Avatar

Hei!

mars 10 2023 - 19:22
Så godt å høre!

Men er det vanlig å kjenne at det prikker i kroppen? Kjenner det prikker i armen, skulderen, halsen og beinet? Aldri hatt det så ille før…
Avatar

JA

mars 11 2023 - 12:29
Angsten kan gi deg utallige symptomer hvorav prikking er en av dem. Det kan prikke flere steder eller bare ett sted. Det er veldig individuelt hva ulike mennesker opplever.

Og gå rundt hverdag og tro det er noe galt med deg påvirker kroppen. Stresse blir kronisk noe som gjør symptomene verre. Du er i en konstant fight or flight modus hvor du er årvåken for symptomene. Om legene sier du er frisk så vil jeg sterkt anbefale deg å ta deg til ro med det. Aksepter angst og møt symptomene med åpne armer. Si kom angst gi meg ditt beste. Ikke kjemp mot det. Da blir det bare verre.

Det er ikke før du gjør dette du kan begynne å lege kroppen. Jeg vil også anbefale deg at du tar tak i ting som skaper stress. Løs det som kan være vanskelig. For meg funket også Mega kognitiv terapi og teknikker veldig, samt jevnlig bruk av mindfullness.
Avatar

Så bra!

mars 11 2023 - 13:26
Har jo så kjempe angst at det er så slitsomt. Prøver å slå meg til ro at alt av prøver har vært fine. Nå går jeg rundt og tror det er noe med hjertet og at jeg skal dø når som helst.
Den prikkinga og stikkinga er her i dag også. Klarer ikke helt å slappe av… redd jeg får et hjerteinfarkt eller noe

Prøver å tenke at jeg ikke har hjerteinfarkt for det hadde man kjent tydeligere.

Takk for kjempe gode råd! Skal prøve på det! Skal prøve å gå ut en liten tur nå for å lufte hodet litt
Til forsiden