Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Brintellix Angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Brintellix Angst

sep 11 2018 - 23:41
Hei!
Lager dette innlegget fordi jeg trenger å høre litt om andres erfaringer med denne typen antideppressiva, da det finnes relativt lite informasjon om det på Norske sider.
Føler legen min alltid har så dårlig tid og gir meg alt for lite informasjon til at jeg er trygg på hva jeg skal gjøre.

Kort fortalt: Jeg er en 26 år gammel jente. Har høyere universitetsutdannelse og god jobb. Er meget pliktoppfyllende og har et ekstremt flink-pike syndrom som har resultert i mye angstrelaterte problemer som jeg skjuler for alle.
Jeg har slitt med angst i flere år nå, uten egentlig å vite at det var angst jeg hadde. Startet på antideppressiva Cipralex 10 mg for første gang i 2014, da jeg var 22 år gammel. Har gått på dette nå i 4 år og med egentlig relativt god effekt mot angsten. Ulempene var at jeg ble helt følelseløs, umotivert og gikk mye opp i vekt.
Nå i vinter ble jeg deprimert og utbrent. Økte dosen på cipralex til 15 mg og begynte å gå til psykolog. Følte meg mye bedre etterhvert men hadde lyst til å kjenne mer følelser og klare meg uten medisiner. Legen min og jeg ble enige om å begynne å trappe ned Cipralex veldig rolig. Var nede på 5 mg og begynte å få mye angst. Ble enig med legen om å starte på et nytt antideppressiva, Brintellix 10 mg, som skulle ha mindre bivirkninger ift vektøkning og følelsesløshet. Har nå gå gått på dette i snart 3 mnd. Føler mer, er mer motivert og er ikke deprimert. Har i tillegg gått 5kg ned i vekt som er veldig positivt. (Har merket at matlysten har vært lav etter jeg startet på denne medisinen, men sikkert sammenheng med at jeg har fått angst igjen.) Men angsten er der, og i perioder veldig sterk. Mye sterkere enn når jeg gikk på Cipralex. Økte til 15 mg Brintellix for ca 4 uker siden, men har fremdeles mye angst, som jeg ikke klarer å kontrollere.

Snakket med legen min i dag om muligheten for å bytte tilbake til Cipralex pga angsten. Men er så redd for om det bare vil bli verre å drive å bytte frem og tilbake... Vet jo at det tar tid før det skal virke, men jeg blir sprø av denne angsten og nå har jeg jo gått på Brintellix i ca 3 mnd og merker lite bedring ift angsten!

Aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre. I tilegg er jeg redd for om Brintellixen som jeg har i kroppen reagerer negativt med Cipralex. Legen sa at jeg skulle bytte rett over til 10 mg Cipralex. Men Brintellix har veldig lang halveringstid (ca 60 timer) og det betyr jo at jeg fremdeles har brintellix i kroppen... Redd for om de da reagerer negatvt på hverandre og om angsten bare blir forverret...

Også er jeg veldig lite interessert i at vekten øker igjen hvis jeg begynner med Cipralexen. Men jeg skal starte i ny jobb om 3 uker, og vil så gjerne være angstfri og klar i hodet til den tid. Så føler jeg må gjøre noe NÅ. Men vet ikke om jeg skal prøve å holde ut lenger på Brintellixen eller om jeg bare skal bytte tilbake til Cipralex som jeg vet fungerte mot angsten min..

Håper noen har noen råd til meg og eller erfaringer om dette!!!

Hjertelig hilsen fra meg
Avatar

Re: Brintellix Angst

feb 9 2019 - 13:37
Du kan lese litt erfaringer om dette i det nye innlegget på depresjon.
Avatar

Hei!

feb 10 2019 - 07:27
Jeg går på Brintellix, 5 mg.
Mine bivirkninger er uro og søvnproblemer., i oppstartsfasen var det sterk kvalme.
Jeg har blandet PF og depresjoner som er tilbakevendende. Har forsøkt flere type antidepressiva. Aurorix ga meg kraftig panikkangst, anfallene forsvant med en gang jeg seponerte. Wellbutrin ga meg også uro og søvnproblemer, og hjalp ikke på depresjonen. Hadde tilsvarende virkning og bivirkninger som deg på Cipralex.
Min personlige mening er at det er sannsynlig at Brintellix ikke hjelper på angsten din, men snarere opprettholder den. I verste fall forsterker. Min behandler sier mekanismen i Brintellix er lignende kombinasjonen Zoloft og Wellbutrin. Wellbutrin er et veldig aktiverende medikament som for mange medfører uro og angst.
Du har god innsikt i din egen situasjon, så den synes jeg du skal lene deg til. Når det gjelder medisiner er det aller viktigst at du selv har kunnskap om det aktuelle preparatet, og hva det gjør for deg.
Jeg tar ikke en eneste pille før jeg har satt meg inn i bivirkningsprofilen, eller lest informasjon om medisinen. Jeg hadde kraftige panikkanfall i 2,5 år pga Aurorix, og min behandler så ikke dette i det hele tatt, det var det jeg som erfarte.
Medisiner virker høyst individuelt.
Antidepressiva kan forsterke de symptomene man har i utgangspunktet.
For å finne rett medisin er det også viktig med rett diagnose.
Og av og til er ikke medisin det som hjelper heller.
Forøvrig er atarax en fin medisin for akutte angstanfall og uro. Den er ikke vanedannende, det er eg. en allergimedisin.
Dessverre kjenner jeg ikke til hvilken antitdepressiva som er best på angst som hovedproblem.
Var jeg deg, ville jeg seponert Brintellix. Jeg forstår godt at det frister lite med Cipralex og en eventuell vektoppgang igjen.
Om angsten er hovedutfordringen, ville jeg vurdert å heller fokusere på intensiv terapi fremfor medisin.


Avatar

Brintellix og erfaring

sep 4 2019 - 11:37
Hei. Brukte Venlafaxin i 4 år til jeg ble så frisk at jeg tenkte "livet er så fantastisk - jeg trenger ikke medisin lenger". Det gikk 5 måneder før jeg full av angst ikke klarte mer og krøp til legen for å få ny medisin. Nå etter 4 uker på Brintellix (da denne skulle være så mye bedre) hvor alt er bare blitt 10 ganger verre, har jeg fått ny legetime i dag for å skifte over til Venlafaxin. Håper å bli "super woman" igjen og bli den sosiale glade personen jeg alltid har vært tidligere.

Avatar

Re: Brintellix Angst

nov 25 2019 - 04:32
Har brukt Brintellix i 5 mnd nå og gått ned 17 kg. Tar den hver morgen så har ingen bivirkninger med søvn og uro på natt. Skal aldri tilbake på noen av de andre som har gitt både vektøkning og andre stygge bivirkninger.
Øk heller dosen dersom du har behov for det og kutt de andre
Avatar

Dårlig effekt på angst!

mars 2 2020 - 00:45
Jeg ble anbefalt Brintellix etter at jeg sluttet på Cipralex siden den skulle ha mindre bivirkninger og ikke gjøre deg like følelseløs som Cipralex. I starten mente jeg at jeg merket en positiv effekt, men jeg tror muligens dette var placebo og forhåpningen om at medisinen skulle fungere. Etter hvert begynte jeg føle meg værre enn før. Angsten var sterkere og jeg var mer aktivert og rastløs enn før. Jeg har aldri ryddet så mye i huset mitt som jeg har gjort på Brintellix. Kan se for meg at denne medisinen kan funke for folk med lavt energinivå, som er deprimert og sofaliggende i lengre perioder. Men for personer med angst, generell angstlidelse og sosial angst vil jeg på det sterkeste ikke anbefale den. SNRI medisiner forhindrer at noradrenalin blir tatt opp igjen i synapsene. Du har derfor mer noradrenalin i hodet. Noradrenalin er i hovedsak adrenalin som gjør deg mer urolig, rastløs og angstfyllt. Prøv heller en ren SSRI som Cipralex den funker i alle fall i motsetningen til denne floppen.
Avatar

Brintellix

aug 19 2021 - 00:07
Hej,

Jeg har fundet dette indlæg fra Danmark af, og jeg vil gerne sige til dig, at jeg lige - ligesom dig - har en kraftig angst af forskellige årsager. Brintellix har hjulpet mig meget og jeg har ellers prøvet alle typer af antidepressiva. Mod angst er det min oplevelse, at Sertralin (Zoloft) er mest effektiv, men de mindste bivirkninger har jeg haft med Brintellix.

Jeg får 10 mg daglig som jeg tager inden jeg går i seng. Har skrevet en artikel på dansk, som du kan læse her:

Admin har fjernet lenke.
Avatar

Brintellix mot deprisjon

sep 3 2021 - 08:31
Har ikke noen spesielle råd til trådstarter, men jeg har brukt Brintellix 5mg. i 9 mnd. mot deprisjon, og for meg har det fungert helt fantastisk. Gikk fra å være dypt deprimert til nå å ha det helt fantastisk. Slik at dette året har til nå vært noe av det beste i livet mitt!
Er vanskelig å si hvor mye Brintellix faktisk har påvirket meg (da endringen kom gradvis, og jeg hele tiden jobber med å skape mer glede), men vil tro at tabelettene har hatt en god del å si.
Vil absolutt anbefale alle som er deprimerte og hvor terapi og andre tiltak ikke har hjulpet om å prøve Brintellix.
Avatar

Re: Brintellix Angst

juli 19 2022 - 19:40
Kjøp Brintellix - https://onlinecheappills.com Jeg har gått på den en måned, og det fungerer meget bra. Tar bort depresjon og angst. Og går ned i vekt fordi matlysten er dårligere. Så demme medisinen er jeg positiv til.
Til forsiden