Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Brennende tunge

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Brennende tunge

feb 2 2021 - 15:47
Hei!

Den siste uken har jeg slitt med en brennende følelse på tunga. Kjennes ut som om jeg har brent meg på varm drikke. Tunga ser helt normal ut, ingen sår eller blemmer. Har googlet en del og kom frem til noe som heter burning mouth syndrome. Dette skremmer jo livet av meg da det ikke er noen kur.
Sliter med helseangst. Noen som har opplevd noe tilsvarende?
Avatar

altså

feb 3 2021 - 21:39
jeg vet hva du snakker om
men min veldige, sterke
døds- og generelt helseangst
ga seg etter som sterk, veldig
dødslengsel kom i takt
med at jobb(gjennom 10 år)
og eks(kjæreste i over 12 år)
og 2 barn(5 år og 3år)
forsvant fra mine hverdager
kun min hund ble igjen liksom
jeg følte symptomer på alt
over hele kroppen og i alle former
det var til å bli gal av asså :(
Avatar

Et annet perspektiv

feb 17 2021 - 00:22
Hei Camelia,

Jeg har selv opplevd det du beskriver. Samt mange andre type smerter i kroppen. Det gikk over av seg selv for meg, jeg sliter også med ganske ille helseangst etter å ha mistet mange nære til sykdom. Jeg vet jo at hodet styrer kroppen og at angsten kan gi mange forskjellige smerter. Og det er smerter som er der, men det som en konsekvens av angsten. Jeg vet ikke om det er det i det tilfelle, men for min del har jeg gått til psykolog som har lært meg teknikker om og ikke fokusere på ting konstant. Det har hjulpet veldig. Bare som ett tips, uavhengig av hva dette skulle vært eller ikke vært, så er det ikke livsfarlig og det kommer til å gå bra med deg. Si til deg selv at du ikke skal bry deg om tunga frem til søndag. Prøv og ikke tenk på at det brenner eller er ubehagelig, ikke gå i speilet og sjekk hele tiden. Og fokuser på: Uansett om det er burning mouth syndrome, angst eller helt tilfeldig så er det ikke farlig! da hadde du sett endringer. Så legg det vekk noen dager og fokuser på at det kommer til å gå bra med deg uansett og dette er bare ett ubehag. Se om det har noen effekt? :)
Avatar

Re: Brennende tunge

feb 21 2021 - 00:38
Har du hørt om TMS? Nicole Sachs snakker om Burning Mouth Syndrome i flere av sine podcast-episoder. Var det noen spesielle følelser du kjente på i forkant av dette symptomet? Skriv om og kjenn på følelsene dine - kanskje det går over av seg selv! I tillegg kan jeg anbefale å tenke «ok, la symptomet bare være, jeg blåser i det, det bryr meg ikke!», og prøve å fortsette din dag som normalt. Det er ganske sikkert forbigående.
Til forsiden