Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bråvåkner med urolig kropp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bråvåkner med urolig kropp

nov 18 2019 - 00:21
Hei. Jeg lurte på om noen ville hjelpe meg, eller om noen kjenner seg igjen i det jeg sliter litt med. Jeg har, etter en lang stressende periode der jeg har vært sterk for mange rundt meg, kjent på en egen indre uro. Den kommer og går litt og jeg fungerer greit i hverdagen men sliter med en ting. Ofte når jeg skal sove, om det er på sofaen eller senga, så skjer det at jeg bråvåkner i det kroppen nesten sovner. Jeg bråvåkner og kjenner meg urolig og det sier på en måte pang i hodet. Jeg er også veldig skvetten og kan skvette bare av en liten lyd i leiligheten min.

Er det noen som kjenner seg igjen? Og har du/dere eventuelt noen tips til hvordan jeg kan mestre dette bedre eller beste fall få det helt bort?

Avatar

Re: Bråvåkner med urolig kropp

nov 18 2019 - 19:25
Hei, det er veldig vanlig og jeg har opplevd det flere ganger i de mest urolige periodene mine. Det som er viktig for deg nå er kanskje å distansere deg litt fra ting som tapper deg for energi, du må rett og slett være der for deg selv nå. Prøv å gå en tur, eller gjør noe avslappende før du legger deg. Se på en morsom serie/noe du liker før du sover. Gjør ting som gir deg energi, og ikke tapper deg for energi. Ønsker deg alt godt.
Avatar

Re: Bråvåkner med urolig kropp

nov 18 2019 - 23:27
Hei,
Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, både bråvåkning og skvetten av den minste lyd ved innsovning. Utrolig ubehagelig følelse. Jeg trodde det var noe alvorlig galt med meg helt til jeg leste et forum i USA hvor flere hundre folk hadde tildels samme opplevelse. Det er angst som fremkaller dette.
I perioder kan jeg også våkne av at kroppen rister/vibrerer noe helt sykt innvendig. Det beste du kan gjøre er å stresse ned, ikke ha for mange avtaler. Vær ærlig med familie og venner/kollegaer, fortell dem at du blir syk av stress og at du må roe ned litt.
Jeg har sovet greit I flere måneder nå, men etter masse stress i et par uker har plagene kommet tilbake. Hvis jeg sover dårlig i flere dager på rad så tar jeg en 10 mg sobril slik at jeg får sove godt.
God bedring :)
Til forsiden