Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bøker som har hjulpet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bøker som har hjulpet?

april 10 2014 - 21:39
Jeg lurer på om det er noen bøker om angst som noen har lest og som har hjulpet?

Enten det er skjønnliterære bøker, faktabøker eller selvhjelpsbøker, så lenge det er på norsk eller engelsk og du anbefaler dem vil jeg høre!
Avatar

Hei!

april 10 2014 - 23:51
Søk etter bøker av Ingvard Wilhelmsen, for eksempel "Sjef i eget liv" og så er det en som heter "Det er ikke mer synd på deg enn andre".
Bøker om kognitiv terapi er å anbefale.
"Mindfulnes for nybegynnere, ta livet og øyeblikkene tilbake" var en bok jeg ble rolig av å lese.. Den er skrevet av Jon Kabat Zinn.
Avatar

-

april 11 2014 - 00:36
"Sjef i eget liv" er bra.
"Den indre samtalen" er bra. Litt tykkere enn nr.1.
"Selvfølelsen" av Guro Øiestad synes jeg var veldig bra!

I det hele tatt vil jeg anbefale å lese masse. Og kanskje skrive noe selv, hver gang det går opp et lys. En dagbok!
Det er et puslespill, dette, å forstå hvordan mennesker tenker, hvordan man selv tenker. Det er helt avgjørende å Forstå for ikke å lenger være redd - for slik å kjenne at angsten slipper det kontrollerende taket. Og jo flere stemmer man lytter til, jo mer vil man etter hvert forstå.

For meg var angst som å drukne og bli kvelt av tanker. Jeg ble tilbudt en pille, men takket nei. Pillen representerte for meg en flytevest. Sikkert nødvendig for noen av og til. Men jeg ville lære å svømme. Den virkelig store lykken og lettelsen kom likevel da jeg innså at jeg flyter helt av meg selv - når jeg slutter å kjempe imot.
Til forsiden