Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Blitt foreskrevet Zyprexa og skeptisk som fy

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Blitt foreskrevet Zyprexa og skeptisk som fy

mars 29 2018 - 21:29
Jeg har helseangst, dødsangst, perioder med depresjon, hypomani og bipolare "tendenser". Er under utredning for bipolaritet osv nå, begynt hos psykiater som desverre ikke er norsk så samtalen blir litt sånn, uten dybde. Jeg svarer på spørsmål. Har en psykiatrisk sykepleier som jeg går til jevnlig i tillegg, hun er veldig god å ha.

Men nå da så har psykiater skrevet ut Zyprexa som jeg skal ta for tankekjør, kroppslig uro og søvn. 2,5mg hver kveld. Har hentet ut tablettene, men jeg får meg ikke til å ta dem. Jeg har snakket med fastlegen min om dem og han har erfaring med virkestoffet og betrygger med fine EKG´er, blodprøver, blodtrykk osv. Men én som meg som har angst på denne måten klarer ikke å holde meg unna disse sinnsyke arkene med forsiktighetsregler og bivirkninger på alt jeg har i meg. Stort sett så går det meste greit, men det er første gangen jeg har lest plutselig uventet død som en bivirkning. Og det skremmer møkka av meg, bare pga å ha lest om det fått en reaksjon som har resultert i mye uro, kroppslig risting, trykk i halsen, uro i brystet og enda større problemer med søvn (problemet er ikke å sove igjennom natta, men å slå meg til ro på kvelden og være avslappet). Jeg er i en veldig skal skal ikke fase, faktisk helt rådlaus....
Avatar

Re: Blitt foreskrevet Zyprexa og skeptisk som fy

mars 29 2018 - 23:03
Har brukt zyprexa. Forferdelig stoff. Virket ikke mot angst i det hele tatt. Ble bare emosjonelt nummen med angst. Fikk også ukontrollerte skjelvinger og tics i armer og bein. Kunne ikke holde en kopp eller et glass lenger.
La også på meg ca 30 kg på noen måneder. Blir så sulten av dette stoffet at man tror en sulter ihjel. Dette kan man ikke kontrollere mentalt. MAn blir som et dyr og bare MÅ spise.

En vanlig bivirkning er også at folk utvikler diabetes på zyprexa.

Kan ikke si at alt dette vil skje for din del, men det er mange som har dårlig erfaring. Stoffet ble først utviklet for kjemisk lobotomering. Så det er også hukommelsesproblemer og annet som kommer med. Jeg har enda problemer med hukommelsen og det er nesten umulig å huske noe som helst i den tiden jeg brukte dette enda det begynner å bli en del år siden. De sa bare at "du for kanskje hukommelsen tilbake".
Avatar

Re: Blitt foreskrevet Zyprexa og skeptisk som fy

mars 29 2018 - 23:15
Hukommelse sliter jeg også nok med som det er, også begrensninger når det gjelder mat. Jeg er litt alt eller ingenting type, en grunn til at jeg ikke drikker lenger.
Men psykiater sa at det ville kunne hjelpe mot uroen i kroppen, angst tanker og at konsentrasjon kommer tilbake. Konsentrasjonen min er helt skakkjørt om dagen og jeg må komme meg på rett kjøl litt brennkvikt. Er på oppløpssida med eksamen og hovedprosjekt som nærmer seg med stormskritt. Så et wonder middel som kan hjelpe til med dette frem til sommeren hadde et dint
Avatar

Re: Blitt foreskrevet Zyprexa og skeptisk som fy

mars 8 2021 - 07:56
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden