Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Biopsi, traume og tvang (PTSD)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Biopsi, traume og tvang (PTSD)

nov 20 2021 - 12:12
Så.. Av en eller annen grunn har jeg fulgt denne berømte screeningen for livmorhalskreft og denne gangen var det celleendring.. Så gynekologen vil ta biopsi.

For å prøve å være tydelig, det er hverken kreft eller død som er skremmende. Det å måtte gå igjennom inngrep mot min vilje og fortsette å tortureres i dette livet derimot... Det orker jeg ikke.

Det å påføres smerte (så lite som et sprøytestikk) og tvinges til å gjøre ting jeg ikke vil, er tydelige triggere hos meg. Lever med PTSD.

I tillegg har jeg tidligere vært igjennom behandling mot min vilje, jeg har blitt hold nede fysisk ved en biopsi tidligere..

Hvilken livskvalitet trur dem at man sitter igjen med? At jeg vil sitte igjen med? Det å ha celleendring betyr hverken at det er kreft eller at det trenger behandling, men skulle det vise seg å trenge det så ønsker jeg ikke behandling. Det blir rett og slett ikke noe igjen av meg og da kan jeg liksågod ikke gjøre det. Bare å ta biopsi er en stor påkjenning og traumatiserende.

Når jeg sier dette til de får jeg bare høre at "dette går så bra atte" og "dette har de gjort før" osv... Hvorfor er det ingen som hører på MEG!!!!!

Hvorfor skal man tvinges, påføres traumer for at noen andre mener at du kan få det bra?

Hva hjelper det å være åpen om ingen hører?? Kan det norske helsevesenet nok om traumereaksjoner??
Avatar

hmmmmm

nov 22 2021 - 20:20
asså
om det er slik
at du evt ikke vil reddes
så må jo det være ditt valg
du må jo selv få bestemme
asså
vi velger ikke å bli født
så da skulle jo utgangen
være noe vi bestemmer selv
stå på krava liksom
Til forsiden