Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Betablokker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Betablokker

okt 13 2021 - 12:51
Hei,

Noen som går på betablokker her? Jeg har slitt med anfall av ekstraslag (2-4 uker av gangen) med flere års mellomrom. Denne gangen fikk de fanga et anfall og 24t ekg viste 1300 VES. Jeg ble derfor satt på 25mg betablokker (metoprolol) i 4 mnd for å roe ned kroppen. Nå har jeg kanskje 3-15 VES om dagen og relativt lav hvilepuls (48-60). Har stort sett over 60 uten betablokker.

Jeg deler tabletten i to og tar 12.5mg morgen og kveld. Men ettersom ekstraslagene/anfallene ikke har vært der på en uke og hvilepulsen er såppass lav, vurderer jeg å høre med hjertespesialisten om jeg kan ta 12.5mg i døgnet istedetfor 25mg. Erfaringsmessig går jo disse periodene med anfall av ekstraslag over av seg selv etter noen uker (har gjort det hittil hvertfall) og dersom det er i ferd med å gå over nå så har jeg ikke spesielt lyst til å fortsette på betablokker. Hvertfall ikke når hvilepulsen er så lav. Jeg har ingen andre symptomer/bivirkninger, utover å være litt trøtt.

Noen med erfaring eller noen som har noen tanker?
Avatar

Betablokker

jan 27 2022 - 12:13
Jeg begynte med betablokker i går for å prøve å roe ned esktraslag. Fortsatt usikker på virkningen, merker de fortsatt.
Mine ekstraslag oppsto for ca 3 uker siden og har kommet i "byger" noen ganger enkeltstående men også perioder med serier av ekstraslag. Fikk 25mg depottabletter av Metoprolol. Hvordan har effekten av betablokker vært for deg?
Bruker du de fortsatt og er du fortsatt plaget?
@Tinkerbell83
Avatar

Hei

jan 27 2022 - 18:39
Jeg har svart deg inne på personlige meldinger @gråstein77
Avatar

Hei

mars 26 2022 - 12:35
Jeg var til kontroll for ekstraslag i februar og alt var i tipp topp stand. Ultralyd og arbeids-ekg. Fikk klarsignal om å bare gå av betablokkene og heller ta ved behov. Gikk derfor ned til bare 12.5 morgen i ca 1 mnd og så skulle jeg over til 12.5mg annenhver dag i 2 uker. Jeg kom aldri så langt for etter 1 mnd på 12.5mg morgen, fikk jeg 2 runder med anfall av ekstraslag på kvelden. Ett som varte i ca 2.5 timer og flere raptuser hvor annethvert slag var ves og så et anfall 2 dager etter der igjen (også på kveld/natt) med høy puls og ves, men dette anfallet varte i maks 10 min. Angsten for disse anfallene er så store at jeg valgte å begynne på 12.5 kveld igjen en periode. Så lav dose betablokker er jo ikke noe så kroppen kan fint stå på dette. Har ingen bivirkninger utover generelt lavere puls og dette merker jeg jo ikke. Får fortsatt ves innomellom, men det har vel alle selv om de fleste ikke merker dem. Fikk faktisk et lite «anfall» i går kveld da jeg skulle ut med noen venninner. Hadde ikke merket noen hele dagen, men i det sekundet jeg gikk ut døra så startet det. De gav seg heldigvis etter en liten stund.

Hvordan er ekstraslagene for deg? Har du fått kartlagt hva slags ekstraslag du har? (ves/sves)
Til forsiden