Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Besvimer av angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Besvimer av angst

nov 29 2017 - 10:22
Er det noen som har opplevd å besvime av angst?
Noen sier at får du angst så besvimer man ikke, men jeg har besvimt flere ganger på skolen inne i timene.
Har det ofte på jobb, men da klarer jeg å komme meg på toalettet før jeg tar kveld.
Har store problemer i sosiale sammenhenger og kjenner at jeg holder på å besvime, men begynner da å hoste eller klø på kroppen for å ikke stivne.
Kjenner det også når jeg står i kø på butikken, men da kan jeg gå ut. Da går det bra.
Jeg har hatt det slik i alle år og nå er jeg 43.
Har alltid presset meg til å gå på jobb men gruer meg fælt og piner meg gjennom dagen før jeg får en knekk når jeg kommer hjem.
Har også en hudsykdom som angriper muskler og ledd med store smerter hele dagen.
Er nå på AAP og legen mener at jeg kan jobbe, men det er ikke lett med så mange fysiske og psykiske problemer.
Avatar

Re: Besvimer av angst

nov 30 2017 - 13:51
Har du vært hos legen og fått avkreftet at det er noe somatisk som gjør at du besvimer? Høres merkelig ut at legen mener at ud kan jobbe.
Avatar

Re: Besvimer av angst

nov 30 2017 - 15:47
Jeg har tatt masse prøver ang besvimelse. Alt ok
Avatar

Re: Besvimer av angst

des 1 2017 - 15:50
Du besvimer ikke av selve angsten. Du besvimer heller aldri når angsten er på sitt verste.
Når vi besvimer, så er det fordi det har noe fordelsaktig for seg. Det er særdeles lite fordelsaktig å besvime i en kamp-flukt situasjon. Da ville jo vi vert et lett bytte.

Det er jo ikke bra at du besvimer, men har du et angstanfall, så trenger du vertfall ikke å bekymre deg for besvimelse.
Avatar

Re: Besvimer av angst

des 17 2017 - 14:01
Hei:) jeg har hatt akkurat det samme for mange år siden! Da var jeg rundt 15-16 år. Jeg var en helt normal 16 åring men var nok ekstremt følsom og sensitiv. I Noen sosiale sammenhenger kunne jeg føle meg veldig neevøs og utilpass , redd for å ikke bli likt, redd for å bli sammenlignet, redd for å si noe feil, redd for å bli midtpunkt. Jeg kunne være ekstremt bevisst på meg selv og andre og ble veldig nervøs. Spesielt i situasjoner hvor det krevdes at jeg var trygg og på plass. (Feks i ny jobb, på et møte, etc) jeg var egentlig ikke særlig beskjeden eller at andre oppfattet meg som spesielt nervøs, men hadde alltid en maske på for å skjule dette. I situasjoner hvor denne maska var spesielt viktig å ha på var de situasjonene hvor jeg ble mest redd for å miste den og tror kroppen spente seg så mye at jeg sluttet å puste ordentlig. Som resulterte i at jeg så stjerner og besvimte. Etterhvert ert ble jeg livredd for å besvime og fikk angst for å besvime. Jeg lærte meg etterhvert å ta kontroll over tankene mine, og lærte pusteteknikker som hjalp veldig. Fant ut at når pusten går i stå, så er det ikke så rart at man besvimer. Jobber fortsatt litt med dette i sosiale sammenhenger hvor jeg føler meg utilpass.. er 32 nå. Jeg lest mye om det å være høysensitiv, og det har hjulpet meg mye i å forstå meg selv..
Avatar

Re: Besvimer av angst

des 17 2017 - 20:29
Mange påstår at man ikke besvimer av angst. Det er feil. Det er en fluktteknikk. Hjernen din får for seg at du er i en livsfarlig situasjon du ikke kan komme seg ut av, så den fjerner deg fra hele situasjonen, og der ligger du.
Jeg har aldri besvimt totalt, men jeg har gått i gulvet et par ganger, og våknet av det.
Prøv å fokusere på pusten din når du kommer opp i vanskelige situasjoner, eller hvis du merker at du blir svimmel. Som regel puster du ikke som du skal når angsten trer inn, men får du den på plass kan du roe deg fortere ned, og kanskje unngå å besvime
Avatar

Re: Besvimer av angst

des 18 2017 - 05:13
Har aldri faktisk besvimt, men har hatt utallige episoder med angst der jeg utvilsomt hadde besvimt om jeg ikke hadde satt meg ned eller gjort andre ting for å komme meg ut av situasjonen.

Etter at jeg begynte å trene jevnlig har jeg ikke opplevd dette lenger.
Avatar

Besvimelse + angst

jan 12 2023 - 13:12
Hei. Jeg kan meddele at det er mulig å besvime av angst. Angst kan opptre i ulike former og er veldig fysisk. Leser over her at noen fraskriver seg at det er umulig å besvime av angst, det stemmer faktisk ikke. Angst bidrar til at kroppen er i alarmberedskap hele tiden, og ledsages av at man ikke får den dosen man trenger av hvile. Mange har situasjons styrt angst, som vil si at man får angst i spesifikke situasjoner. Alvorlige angst symptomer er når angsten opptrer uten årsak. Forskning viser at man kan få svekket følelse i bein og muskler under angsttilstand, samtidig får noen skjelvinger og rykninger som man får hvis man har epilepsi. Dette forekommer også hos mennesker uten diagnosert epilepsi. Noen opplever også følelsene man får ved et blodtrykksfall, som f.eks svetting, skjelving og det å besvime. Jeg tror det er viktig å akseptere at selv om man har angst, kan andre med samme diagnose oppleve det annerledes. Helsesjekk er lurt for å utelukke organiske årsaker, ofte finner man ikke noe derfor kan man konkludere med at angsten er uforutsigbar og ukontrollerende. Men helt ufarlig.
Avatar

Re: Besvimer av angst

jan 27 2023 - 04:10
Bytt fastlege ?
Avatar

Re: Besvimer av angst

feb 21 2023 - 11:32
Har du lest om POTS/dysautonomi? Kan det være noe slikt du sliter med? Jeg trodde i flere år at all "angsten" jeg fikk når jeg sto var mental, men viste seg at hjertet mitt løp løpsk. En venninne av meg besvimte mye pga "angst" men har idag diagnosen POTS. PS. Dette er ikke farlige tilstander, men fryktelig plagsomme.
Til forsiden