Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Beste medisin mot angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Beste medisin mot angst?

okt 3 2015 - 14:33
Noen som kan anbefale effektiv og god medisin mot angst? Ikke valium da det kun er en midlertidig løsning.
Avatar

Beste medisin mot angst?

okt 3 2015 - 23:36
Alternativene i dages psykiatri er hovedsaklig SSRI eller SNRI, Cipralex er den mest brukte tror jeg. Ellers er det andre som Zoloft, Cipramil, Efexor osv.
Beste rådet er å snakke med din fastlege/psykiater så vil du nok få den riktige.
Lykke til :)
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

okt 5 2015 - 16:46
Enig med den over. Zoloft og cipralex er nok mest brukt. De er milde og har minst bivirkninger (selv om de har en del bivirkninger de også). Cipramil er ikke så mye brukt lenger, da cipralex har et lignende stoff som er mer potent (escitalopram>citalopram). Remeron er det en del som får og har i grunn færre bivirkninger, men kan være ganske god. Bivirkningene her begrenser seg til vektøkning og søvnighet (derfor man som regel tar den om kvelden). Så du må tåle og forvente det. Efexor er den sterkeste av de vanlige medisinene mot angst og depresjon, men har igjen veldig mange bivirkninger. Efexor er for øvrig SRRI og SNRI som beskrevet, noe som betyr at den virker på flere måter. Den øker biotilgjengeligheten av serotonin og noradrenalin, noe som kan gi et lite løft og mer tiltakslyst. Noe økning av dopamin også. Remeron øker transmisjon av disse stoffene. Derfor gis noen av disse legemidlene i kombinasjon. Finnes for øvrig en del nye medisiner som virker på samme måte, men som er mildere. Det vil si at effekten er noe lavere, men det er bivirkningene også.
Snakk med legen din og bli enig om hva som er rett for deg :) Hvis plagene dine er milde eller moderate bør du nok begynne i det små og se hvordan det går. Dessuten kan ting forandre seg over tid. Lykke til :)
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

okt 5 2015 - 19:14
Takk for innspill fra dere begge:)
Effexor/Venlafaxin har jeg forsøkt og det fungerer veldig bra. MEN den har frustrerende bivirkninger: vektøkning og potenstap. Klarer meg uten sex men å ese ut og øke ukontrollert opp i vekt er depresjon i seg selv. Jeg vil hjerne ha noe som dreper angsten og som jeg ikke går opp i vekt av;)
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

okt 5 2015 - 19:45
Jeg synes Zoloft er en god medisin som har få bivirkninger. Den hjelper på min angst.
Avatar

.

okt 6 2015 - 02:00
Trening. Det hjelper veldig. Personlig erfaring.
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

okt 6 2015 - 20:22
Jeg dyttet i meg 1 tablett 75mg Venlafaxin i dette øyeblikk. Føler at jeg har kommet til et punkt der jeg måtte gjøre noe. Angsten var for påtrengende. Har tatt all fokus. Vil jo gjerne leve
Avatar

Vel...

okt 6 2015 - 20:44
Kommer helt ann på hva slags angst du har.
Jeg kan bare uttale meg om sosial angst.. Kutt ut folk som er negative. Om det så innskrenker venneflokken din er det bedre med få snille mennesker, en en hell masse perifere bekjentskaper som dolker deg i ryggen annehver dag.
Mange mennesker har problemer og sprer rundt seg negativitet. på sarte sjeler kan det gi angst, for negativitet påvirker omgivelser.
Lære seg å gi f i hva folk mener, sier og gjør, det er vel det lureste man kan gjøre i dette korte livet vi har her.Hvem er vel de til å diktere andres liv.
Avatar

Angst for angsten

okt 6 2015 - 21:16
er vel riktig å si. Jeg har hatt noen dårlige opplevelser med andre personer fra min ungdomstid som sitter godt i kroppen. I tillegg har jeg mistet tilliten til en leder på jobben som har "spredd" informasjon til andre om min helsetilstand. Noe som også gjør meg skeptisk til andre mennesker, da disse (jeg føler) har en nedlatende holdning til meg,

Uansett, så er det nå angsten for angsten som styrer og tar 96% fokus . Jeg har prøvd å holde angsten på avstand siden jeg sluttet med medisiner i feb/mars, men det er grenser for hvor lenge jeg klarer å holde det inne i meg. Og selvsagt blir det mer angst når jeg fokuserer på hva jeg kjenner/føler hele tiden,
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

sep 28 2017 - 22:51
Jeg brukte Effexor i perioden fra 2000 til 2006. Synes det hjalp mot angsten det første året. Etterhvert som dosen ble trappet opp ble jeg en annen person. Tenker tilbake på den tiden som en lang drøm. Det er masse sorte hull i hukommelsen. Jeg ga mer og mer f... og husket dårlig. Angsten ble større og jeg tok høyere dose. Ingen skal få i meg en lykkepille til - dette er farlige medisiner. Jeg har hatt nær kontakt med folk som totalt har endret personlighet. Jeg og flere har bedt om at bivirkninger vi har hatt blir registrert, men det har ikke vært interessant. Min lege sa at mine bivirkninger ikke var registrert tidligere så derfor kunne det ikke komme av Effexoren. Dette stemmer ikke - jeg har ikke før og ikke etter jeg brukte Effexor vært den personen. Mine nære venner, barn og familie kan bekrefte det.
Avatar

Angst

okt 2 2017 - 12:18
Hele dagen er ødelagt. Var innom butikken i dag tidlig for å handle til denne uken. Da jeg kom inn i butikken møtte en bekjent, fikk øyekontakt og jeg smilte. Hun sa verken hei eller smilte tilbake og det har resultert i at jeg er full av angst og bekymring. Hva er greia når folk ikke vil hilse? Egentlig gir jeg litt blaffen i henne, er mest følelsene mine jeg tenker på,- er det noe medisiner man kan ta for å slippe å føle sånne merkelige følelser? Nå skal det sies jeg ikke har så mye til overs for denne personen, men sier da hei og er hyggelig uansett!
Nå skal det også sies at hun stod å pratet med en annen da jeg kom, så mulig det er årsaken? Men jeg setter ikke mine bein innafor den butikken mer
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

okt 2 2017 - 16:12
Kuseraka: Hvis du synes at du selv var relativt vennlig og imøtekommende, men at hun ikke gjengjaldt det på noen måte, så er det uansett ikke DU som er årsaken - og derfor er det også irrelevant hva det var som egentlig var årsaken (fordi det uansett ikke har noe med DEG å gjøre). Du var en hyggelig og god person, så du har gjort din del.

Årsaken til hennes adferd kan være alt mulig rart, så det er ingen vits i å overtenke det; du kommer ikke til å kunne vite hva den virkelige årsaken var uansett, ved å kun belage deg på tenking.

Dessuten, den eneste måten å takle det på hvis hun liksom faktisk avviste deg med vilje fordi hun virkelig ikke liker deg som person, er ved å bygge selvrespekten/selvfølelsen din; ikke ved å medisinere deg. I det lange løp er ikke medisinering noen ordentlig løsning. Medisinering er symptom-løsning; ikke problem-løsning.
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

nov 6 2017 - 13:56
Meditasjon, mindfullness og trening har kurert min angst
Avatar

Panikkangst og generelt angst

okt 11 2018 - 12:19
Jeg går på4mg subuxone pr døgn og sliten ned angst og søvnproblemer er det noen forslag til hva jeg kan få av angst medisiner?mvh Monica
Avatar

.

april 17 2019 - 18:11
Trening er veldig bra mot angst kjøp deg sykkel og kos deg:)
Avatar

Hei

april 18 2019 - 00:31
Det som hjelper meg er samtaleterapi og stesolid.angsten er her hele tida men hadde vært enda verre hvis ikke jeg hadde hatt dette.jeg sliter hver dag med angst men uten samtaleterapi og stesolid hadde det vært enda verre.samtaleterapi ved at psykologen min hjelper meg til å forstå ting bedre stesolid når jeg mest trenger det.bruker man stesolid riktig er det mirakelmedisin men bruker man hele tida så mister de virkning og man blir avhengig.
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

mars 5 2021 - 08:46
Reseptfri antidepressiva - https://iherb.co/sAsG3dV
Eneste som har fungert for meg så effektiv.​​​​​​​ 5% rabattkode: AID8235
Avatar

Re: Beste medisin mot angst?

mars 7 2021 - 00:34
Trening, natur, frisk luft
Avatar

Lite svar på ditt bidrag i forum

mars 7 2021 - 01:23
Effektiv og god medisin? helt ærlig så er ikke noen piller/kapsler noen løsning, de bare skjuler de frem til du ikke har de lengre fordi da kommmer det tilbake. Har hatt seriøs angst siden jeg var 12 (er snart 24 nå). Min angst var sosial angst, jeg fikk den pga jeg ble fullstendig usikker av at uansett hva jeg gjorde så ble det feil, Kom meg over på Vgs og snakket med de på en ordentlig måte og det ble god suksess av selvom jeg ikke visste hvordan man chatter opp folk i en samtale. Når jeg var 20/21 (ca 2.3 år sia) så fikk jeg ordentlige kompiser som virkelig traff hjerterota mi, trenger ikke engang å si hva jeg syntes om en sak fordi de allerede vet det, om det er noe så kontakter de meg og forteller det lenge før jeg finner ut av det via andre. Pointet er at jeg traff skikkelige kompiser som jeg stoler på 110%. Jeg forklarte de angsten min og de vet om det og unngår å trigge det ved å gjøre noe så enkelt som å aldri være usikre på ting med meg, enten er det A eller B. Aldri usikker på hvilket svar. Også er mitt absolutte tips til deg å stå foran speilet, se hvordan du ser ut. Usikker på håret? endre det. Usikker på klærene dine? fiks det. Det jeg sier nå er nok absolutt feil om du spør andre. Men i mitt syn, om du ser deg selv i speilet og tenker F*** det jeg ser nå er MEG!. Om jeg går foran ett speil så tenker jeg fy f, dette er hva folk ser når jeg går ut. Jeg er fornøyd med det fordi jeg har fjernet det jeg var usikker på. Ser ikke en ting i speilet som jeg er usikker på og det gjør det så sinnsykt lett å bare kjøre på!. Kan ikke garantere deg at dette funker for deg, men om selvtillit er manko og du føler at du trenger noe mer av det, så bare prøver du det jeg har gjort. Jeg kunne stått naken på en scene med 50.000 folk og stått der rett opp og ned å smilt. (vurderer nesten melde meg på naked attratction men da blir det vanskelgere å få jobb etterpå.) om noe av dette treffer deg eller andre som leser.så GJØR DETTE: Stå foran speilet, hva liker du ikke/ er usikker på om ser bra ut? er det hårte? er det klærne? er det kroppshår under klærne? Føler du at tissen din er litt ''tilbaketrukken' når den ikke er hard? har du skjeve fingre? hva er det du ikke syntes er bra??? om du klarer å stå foran speilet og si: OH YEAH! THIS IS ME BOY, LETS GOOOO!
Avatar

ANGÅENDE MEDISIN

mars 7 2021 - 01:28
Ikke sats på piller for å få fiksa ting, jeg bruker kun sovetabletter og har vært på BUP på barneskolen/ungdomsskolen, og PPT i voksen alder. Har prøvd de fleste resepter og får nesten bare bivirkninger og ikke de positive effektene jeg søker. Så mitt tips til deg er at hver gang du føler du trenger en pille (selvom det er hvert minutt) så gå foran speilet, og se etter ting du ikke er helt fornøyd med. Jeg kler på meg hver morgen, grer håret og skjegget med en kamm, også ser jeg meg selv i speilet og vurderer om jeg ser klar ut til å gå ut og møte folk. 98.5% av gangene føler jeg meg klar, de få gangene jeg ikke føler meg klar så er det som regel fordi jeg har en bad hair day, har ikke tid til å dusje håret og bruke shampoo også funker ikke kammen.Jeg danser meg igjennom hverdagen med ett smil og en hel last av the good old CHARM. Oppsummering: jobb med hjernen din istedet for å se etter en magisk pille som midlertidig tar det bort. Du skal leve mange år og da er det bedre å fjerne det enn å skjule det med en pille over åra.
Avatar

Re: angående medisin

aug 27 2022 - 14:59
Det høres ut som du snakker om sosial angst. Hva med de som sliter med annen type angst, f.eks. eksistensiell angst, som ikke klarer å leve i nuet og kun tenker på fremtiden?
Til forsiden