Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Behandlingstilbud for sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Behandlingstilbud for sosial angst

april 9 2014 - 04:20
Jeg lurer litt på hvilke erfaringer dere har, hvor dere har fått best hjelp, og om noen har tips og råd. Sosial angst er ikke mitt tyngste problem, men det er faktisk det som hindrer meg mest i hverdagen. Jeg står på stedet hvil, og har gjort det de siste 10 årene, men syns liksom nok er nok. Har prøvd en del, men fokuset innenfor behandling har stort sett fallt på de litt tyngre problemene, så sosial angsten har ikke blitt prioritert. Men årene går, og jeg er uten utdanning og kommer aldri i gang med noe, og jeg klarer ikke å innfinne meg med ett liv med... ingenting. Har vurdert å be henvisning til modum bad eller østmarka eller noe tilsvarende, men aner ikke om det er noe for meg eller om jeg vil få plass, eller i det hele tatt om jeg tør å møte opp om jeg er så heldig å få muligheten. Er det noen som har erfaringer, eller vet om andre plasser man får god hjelp? Medisiner og vanlig samtale terapi er prøvd, og ikke noe jeg ser poeng i å fortsette med. Jeg tenker jeg vil jobbe intensivt for å oppnå varig resultat på kortest mulig tid, men skjønner så klart at det kanskje ikke er så lett... Men lurer i hvert fall på hva som har fungert best for dere, og hvor jeg eventuelt kan prøve å få plass? Føler bare grensen er nådd, jeg har ikke tid til dette lenger, livet løper i fra meg uten at jeg oppnår noe som helst, og jo lenger tid som går, jo lenger bak faller jeg. På tide å bryte den dårlige sirkelen!
Avatar

Vanskelig

april 9 2014 - 21:55
Antidepressiva.. Og kognitiv terapi med en god terapeut. En som virkelig kan det!
Og da må en følge opp og øve og øve og øve.. Lykke til!
Når det gjelder meg selv så sliter jeg fortsatt med sosial angst men "lider meg gjennom det".. Slitsomt!!
Avatar

Hei

april 13 2014 - 23:19
Jeg er litt i samme situasjon som deg, tror jeg.
Sosial angst av noe slag som hindrer meg i å gjøre mye. Er ikke i jobb og har utrolig lyst til å bli ferdig med utdanning. Årene går, og jeg er knall motivert til å ta i et tak for å komme meg ut av dette her.
Har jobbet mye de siste 8-10 månedene å kommet litt videre på enkelte ting. Mest eksponering knyttet til spesifikke fobier, og det har fungert utrolig bra. Lyst til å få til et lignende opplegg med gradvis eksponering for å utfordre sosialangsten, men vet ikke helt hvordan det kan gjøres.
Har ikke mange ideer selv, for føler det meste blir så "enten, eller". Enten tar man bussen, eller så gjør man det ikke. Hvordan skal man legge opp til noe gradvis, tro? Målet mitt er å etter hvert klare å jobbe. Klarer jeg det så skal utdanningen gå fint også.
Håper jeg kan få en flink psykolog på dps som har litt peiling og masse gode ideer.

Forslag til eksponerings opplegg mot agorafobi tas imot med takk! :-) hehe
Til forsiden