Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Behandlingssituasjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Behandlingssituasjon

mai 15 2022 - 21:41
Jeg har angst og litt andre ting psykisk, men totalbilde er en veldig komplisert og innviklet problemstilling psykisk. Noe som gjør jeg sliter veldig mye selv om det ikke synes utad. Utad virker jeg som alle andre, studerer fulltid, er med venner, trener osv. Men innad pågår det en hard kamp.
For tiden går jeg til behandling på dps, og gjort det noen år, hos noen ulike behandlere. Men har den siste tiden merket mer og mer på at det ikke føles riktig for meg. Det føles ut som dps systemet ikke er det riktige stedet for meg å få behandling og den hjelpen jeg trenger. Frykten for ikke ha fremgang nok i behandlers øyer, det evige fokuset på diagnoser, og at man helst skal så raskt som mulig ut av systemet deres igjen, og om man ikke blir oppfattet som syk nå blir man avsluttet. Denne belastningen å hele tiden følle på at når man er hos behandler at vedkommende skal si tror vi avslutter saken din , påvirker situasjonen min negativt. Konsekvensene er at jeg blir dårligere, sliter mer med å dele, situasjonen blir preget enda mer av generalisert angst.

Jeg er kommet dit nå at jeg ser at jeg trenger behandling der ikke alt bare handler om diagnoser og man skal fortest mulig ut av systemet. Jeg trenger et sted hvor man får lenger tid og det fokuseres på problemene og ikke nødvendigvis diagnosene. Utfra hva jeg har hørt jobber helprivate psykologer mer slik, og slik dps systemet er. Men er det noen som vet hvordan private psykologer med driftsavtale fungerer? Er det mer som dps eller er det mer som de hel private psykologen?
Håper noen vet, slik at jeg kommer et skritt nærmere å kunne bytte, slik at jeg kanskje får mulighet til å få hjelpen jeg trenger for å kunne bli bedre
Avatar

Til sliten rose

juni 10 2022 - 08:13
Hei :)
Jeg kan dessverre ikke gi deg noe svar på spørsmålet ditt, men kjenner meg igjen i problemstillingen din.
Jeg ønsker meg et opphold - et opphold hvor det er hyppigere samtaler/gråt/konsultasjoner. Når det går 14 dager og mere mellom hver konsultasjon så opplever jeg «rykk tilbake til start» samt en sterk forventning om at «NÅ er du vel bedre» - og så blir jeg med på den bare for å innfri liksom….

Og flink pike vil jeg jo være :) Ønsker meg en innleggelse så jeg kan hyle/skrike/sørge i trygge omgivelser.
Avatar

MKT

juni 16 2022 - 14:55
Hei!

Jeg kan anbefale å ta en titt på det som heter MKT eller Metakognitiv Terapi som det også heter. En relativt ny forskning men med enda høyre prognoser for å bli frisk enn vanlig kognitiv terapi! Lykke til!!
Til forsiden