Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Atarax

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Atarax

feb 27 2012 - 19:12
hei! jeg fikk skrevet ut en medisin som heter atrax av legen min idag, hun sa det vil hjelpe på uroen og angsten jeg sliter med. er veldig redd for å gå opp i vekt.. noen som har erfaringer med denne medisinen??fikk 25mg og tok en pille for ca 1 time siden.. merker bare at jeg ble veldig trøtt..
Avatar

Re: Atarax

feb 27 2012 - 22:55
Jeg gikk på det lenge. Jeg gikk ikke opp i vekt, men fy faen så trøtt jeg ble hele tiden. Den medisinen blir jo også gitt som innsovningspille for de som sliter med nattesøvn, og det merket jeg godt :p
Avatar

Re: Atarax

feb 28 2012 - 16:55
Hei ! :)
Atarax er et litt morsomt legemiddel med tanke på at det faktisk egentlig er et kløstillende prepparat, men vi "syke" får det fordi at det er beroligende og angstdempende som et heldig sideeffekt.

Jeg har hatt Atarax liggende i snart 1 år, og jeg har ikke gådd opp i vekt, eneste downside er at man kan være litt groggy om man sovner.

Håper det var til hjelp :)
-Andreas
Avatar

Re: Atarax

feb 28 2012 - 18:25
ok =) takk for svar, jeg merker at jeg blir ekstremt trøtt og håper det gir seg etterhvert.. sov veldig godt i natt men var utrolig tungt å stå opp halv 7 ;)
Avatar

Re: Atarax

feb 28 2012 - 19:22
Hehe ja Atarax blir man trøtt av, derfor jeg bare bruker den når det er mest nødvendig for og ta toppene av angsten.
Ellers så går man jo bare rundt og er i koma hele dagen ;p
Å utrolig tungt å stå opp dagen etterpå så groggy ! ;p
Avatar

HooldeM

nov 11 2016 - 09:07
Hei,
Jeg har god kommersiell erfaring med et nettsted jeg er fornøyd med kvaliteten og hastigheten på sine tjenester.


Hei.
Det er fint å se at det utveksles erfaringer som handler om effekten av medisiner, men vi tillater ikke at det legges ut linker til steder der man kan få kjøpt dette.
Vi har derfor redigert bort dette.

Mvh
Administrator.
Avatar

jente23bipolar2

nov 11 2016 - 13:07
hei :)
hvilken dosering har legen forskrevet deg?
1 tabl. a 25mg pr.dag?
Atarax er, som vallergan og zyrtec, et antihistamin. De har litt forskjellige virkninger og dermed også forskjellige bivirkninger.
Hos deg er legen tydeligvis ute etter bivirkningene på atarax, hvilket er i grunn litt sånn småkomisk hvis man tenker på det. Altså, siden bivirkninger er noe vi aller helst ikke vil ha innen det medisinske. Mange får dette utskrevet nettopp pga angstproblematikk. Man ønsker selvfølgelig effekt av denne heller enn å måtte skrive ut andre alternativer (som er vanedannende, f.eks sobril etc). det skal også sies at atarax ikke skal være førstevalget når problematikken er angst, men gis av leger hvis andre preparater av en eller annen grunn ikke er aktuell. Mange har god effekt av atarax, altså god effekt av bivirkningene. Som du sier, du kjenner du blir trøtt. dette er en bivirkning av preparatet. Kanskje ikke den som i bunn er ønsket, men det følger med. atarax tilhører førstegenerasjons antihistaminer og er uselektiv. dvs den fungerer på hele kroppen. den passerer blod/hjernebarrieren og virker derfor også sedativt.
generelt om bivirkninger kan vi si at det er vanlig å få noen den første tiden, og så går de over etter en tids bruk. her tenker jeg da på den delen hvor du blir trøtt. dette kan rette seg. Blir dette en plage for deg i hverdagen må du selvfølgelig ta dette opp med legen din. jeg regner også med at legen din følger deg opp mtp din angstproblematikk og da også følger med på din virkning av atarax.
håper den gir deg ønsket effekt, som sagt, mange har god erfaring med denne.
Mvh
Avatar

Re: Atarax

juli 19 2022 - 19:42
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.
Avatar

Re: Atarax

sep 4 2022 - 10:44
Forsøkt men dårlig effekt. Virket nesten motsatt, mer angst og vanskelig å sove.
Avatar

Re: Atarax

nov 24 2022 - 12:40
Innlegget er ulest.
Jeg fikk atarax mot angst og vallergan for søvn i en tøff periode i livet.
Så må jeg få understreke noe flere har gjort før meg: medisin fungerer ulikt på ulike personer. Dette er kun min opplevelse.

For meg var atarax en grei erfaring. Det positive var at den fungerte noe "dempende" på hele systemet, jeg hadde kanskje noe mindre angst og ble litt roligere. Lite bivirkninger også, bortsett fra litt munntørrhet. Så skal det også sies at jeg ble fryktelig trøtt av kombinasjonen atarax og vallergan. Men det å være litt trøtt er bedre enn å være fullt kroppslig aktivert.

Atarax kan nok funke om man ikke har prøvd mye annet tidligere. Den er ikke en langvarig løsning på noe som helst, men kan være en god krykke i en tøff tid.
Til forsiden