Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Asperger og musikk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Asperger og musikk

jan 20 2023 - 09:22
Ser at det er skrevet innlegg om asperger her tidligere, så håper det er OK at jeg legger ut dette spørsmålet. Jeg er forfatter av ungdomsromaner, og jobber med en tekst hvor en av hovedkarakterene har mild asperger, og er veldig opptatt av å høre på en type musikk, eller et spesielt instrument, eller en spesiell lyd. (Det skal ikke gjøres et stort nummer ut av dette, og alle beskrivelser er respektfulle. Denne karakteren er en historiens "helt"/vinner.) Lurer på om det er noen som kjenner seg igjen i dette og kunne tenke seg å dele et par setninger om hvordan det oppleves?
Avatar

Re: Asperger og musikk

jan 30 2023 - 21:14
Ettersom jeg har skrevet et tungt bokbidrag med overskrifta "Er musikken feil, står jeg stille", er jeg muligens en av de som kan svare. Jeg fungerer ikke uten musikk, er jeg deprimert er det en nedadgående spiral med at jeg ikke har overskudd til å sette på noe heller. Har ikke gått ute uten å ha med høreledning til telefonen på det jeg kan huske. Før det gikk jeg med Discman i veske eller hånda.
Type musikk? Må være noenlunde harmonisk.Bocelli, irsk folkemusikk, en del klassisk. Absolutt ikke storbandjazz & annet bråk. Men kjenner andre voksne med diagnose som digger Rammstein.

Men jeg stopper ved "ungdomsromaner" og "mild asperger". Aspergers er ikke en sykdom. Og tilstanden er ikke begrenset til barn og unge.

Jeg kan si hva boka (den har mange bidrag) heter: "Annerledes" Gitt ut på Spiss forlag i 2011. Kan lånes på bibliotek.
Avatar

Re: Asperger og musikk

jan 30 2023 - 21:20
Ellers begynner jeg å rygge ved "alle beskrivelser er respektfulle" og "karakteren er historiens helt/ vinner". Det er bare ikke realiteten for oss mer voksne med diagnosen. Har du lest "Den merkelige hendelsen med hunden den natten", av Mark Haddon ?
Avatar

kodakoala

feb 3 2023 - 22:23
Jeg faller alltid av når det blir sagt "disse menneskene" om en gruppe jeg enn så lenge tilhører selv.

Nei, jeg har ikke vurdert å skrive om andres musikkpreferanser. Jeg kan ikke se det skulle gi mening. Diagnosen blir jo satt etter subjektive kriterier. Derimot ville det vært interessant å undersøke musikkpreferanser hos APD- diagnostiserte (det er en diagnose som går på hørselsprosessering. For barn er det en differensialdiagnose for autisme).

Det er da vitterlig du som skriver om/ skaper karakterer her ? Moi, je n'ecris pas de la fiction :-)
Til forsiden