Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Asperger Syndrom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Asperger Syndrom

jan 23 2020 - 09:05
Hei!

Livredd for å publisere på denne nettsiden, men gjør det allikevel. Er det noen her inne som har fått bekreftet Asperger syndrom som voksen? Jeg er en kvinne på 26 år som har vært sykemeldt i flere år pga. sosial angst. Har slitt med det sosiale så lenge jeg kan huske. Den siste tiden har jeg og psykriatisk sykepleier snakket en del om Asperger syndrom, og hun ønsker nå at jeg skal få en utredning for dette.

Har lest en del om Asperger, og kjenner meg igjen i mye av det - men ikke alt.

Er det noen her inne som har erfaring med det samme?
Avatar

Hei

jan 27 2020 - 23:48
Jeg har asperger diagnose.

Er selv uten arbeid, da jeg sliter med psyken.

En ting mange ikke vet om asperger er at det er et spektrum, altså at det finnes så mye forskjellige nyanser. I tillegg er du kvinne, slik som meg, de fleste kvinner/jenter med asperger blir forbigått, da vi kan ofte være annerledes enn gutter/menn. Det ses lettere på dem, og jeg kjenner meg ikke igjen på ALT det står, men mye :) husk at du er et unikt menneske, og ikke stammer fra en tekstbok. Så du vil nok ikke finne en bok/tekst/beskrivelse som stemmer 100%

Du må gjerne ta kontakt om du ønsker og har flere spm :)
Avatar

Re: Asperger Syndrom

okt 15 2020 - 17:58
Aspergers syndrom, (eller "høytfungerende autisme" som det heter nå) er en omstridt diagnose, med god grunn. I en utredning er det derfor viktig at andre mulige årsakssammenhenger undersøkes grundig, som f.eks. miljøpåvirkning og kulturforskjeller. Min erfaring er at helsepersonell har skremmende lite kunnskap om det kulturelle mangfoldet i Norge, spesielt når det gjelder måten man kommuniserer på i forskjellige subkulturer.
Til forsiden