Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Asperger

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Asperger

mars 1 2022 - 23:03
Hei <3
Noen med asperger her? Noen som vil dele fra hverdagen osv..
Avatar

Asberger

mars 1 2022 - 23:29
Jeg har asberger. Noe spesielt du vil vite? :)
Avatar

Re: Asperger

mars 3 2022 - 20:53
Holder på å bli utredet for det. Og er veldig nytt for meg. Er det noe i hverdagen som du synes er vanskelig eller utfordrende?Jeg føler alt jeg har lyst til. Som å kunne være sosial med andre, klare å ha blikkontakt, ikke gjemme meg bak håret, takle avslutninger osv…er ting som er umulig. Og jeg føler om jeg da får den diagnosen så er det mer medført og slik jeg er. Og da håpløst å skulle klare å endre det. Jeg sliter også mye psykisk med ulike ting. Så har begge deler. Føler bare alt er vanskelig og jøvlig. Og føler ingen forstår meg. Ville du ha deler litt hvordan det er for deg? Sånn noe du føler andre ikke forstår? Jeg eksempel noen ganger lager lyder, vugger frem og tilbake, har veldig vondt inni meg. Og da får jeg ikke til å prate. Men alle synes jeg er respektløs eller forstår ikke at jeg ikke klarer det. Fordi der går liksom ikke. Samme med blikkontakt. Går ikke. Prøver av og til. Har veldig lyst til å kunne vises. Eller tørre å gå uten at der kjennes så sinnsykt vondt og skummelt ut. Jeg vil klare å kunne sette opp håret. Jeg klarer det bare ikke. Og forstår ikke hvorfor det er slik. Også tolker jeg slt feil hele tiden. Tolker alt til fer negative. Blir overveldet av alt. Spessigjelt om jeg har en samtale og man skal avslutte den. Da raser hele verden. Og er så sykt skummelt og vondt
Avatar

Asperger

mars 20 2022 - 18:44
Hei!

Fint at du skriver hvordan du opplever dette. Jeg har en niese 30) som nettopp har fått den diagnosen, og ADD i tillegg.

Når vi "friske" skal kommunisere med personer som vi vet har diagnoser lurer sikkert mange av oss på om det er spesielle ting vi må være obs på. Vi ønsker jo å hjelpe dersom det er mulig. Men blir det vi tror kan hjelpe oppfattet som hjelp?

For mange år siden hadde jeg kontakt og forsøkte å være forståelsesfull med en ung kvinne som hadde vært utsatt for overgrep. Hun hadde post traumatisk stress og forsøkte å begå selvmord ved et par anledninger. Men den beste hjelpen sa hun er hvis du bare glemmer dette med overgrepene og snakker om helt normale ting på en normal måte. Hun var lei av at "alle" skulle ta masse hensyn og forsøke å hjelpe.

Ofte vil usikkerheten medføre at vi uten diagnoser blir unnvikende og snakker minst mulig i redsel for å si noe galt.

Hvordan vil du at dine medmennesker uten den diagnosen du har skal være overfor deg?
Avatar

Re: Asperger

mai 12 2022 - 20:38
Jeg fikk diagnosen for et halvt år siden da jeg fortsatt var 29 år. Fikk og Bipolar 2 + et par andre da jeg var 23.

Trodde ikke helt på at jeg faktisk hadde fått diagnosen, men når jeg tenker på barndommen (90-tallet da asperger såvidt var en diagnose og kunnskapen var laber) så har jeg fått mange "Aha" øyeblikk der den manglende blikkontakten og problemer med å lese andre mennesker/rommet var ganske tydelig.

Har aldri følt noe særlig på tilhørighet og følt meg som en slags alien som streifer igjennom forskjellige kretser men som aldri finner noen plass å kaste anker not sted.

Å bli misforstått er veldig vanlig med denne diagnosen. Det er også veldig slitsomt å bære på normie-masken mye av tiden og måtte prøve å ha mest mulig blikkontakt selv om blikket på død og liv vil se andre steder.

Hører bedre hva folk sier når jeg ikke ser på dem, feks.

Edit: Det er en svært nyttig diagnose å ha i arbeidslivet og, forresten! Du kan faktisk få retten til varig lønnstilskudd og NAV kan kjøpe deg inn i arbeidslivet dersom det er nødvendig.
Avatar

Hei

mai 13 2022 - 16:26
Jeg tok en test for asperger. Synes mange av spørsmålene var helt håpløse å svare på. Men jeg har vel mest sannsynlig unnvikende og ikke asperger.
Avatar

Hei

mai 13 2022 - 16:27
Jeg forstår i hvert fall ironi.
Til forsiden