Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Antipsykotika

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Antipsykotika

feb 27 2023 - 15:45
Har i 3 år gått på antipsykotika 100mg serquel depot. Det har fungert i de værste episodene i livet mitt. Jeg har hatt mye angst og depresjon. Så de pillene skulle visst «booste» antidepresiva. Da jeg gikk på full dose antidepressiva. Så måtte jeg gå på antipsykotika når det ikke hjalp.
3 år etter føler jeg meg mye bedre.
Men Jeg føler meg slapp og energiløs hver dag. Som om jeg er fyllesyk hver dag. Og vil da trappe ned på antipsykotika. Er på vei. Brukte 14 dager på å trappe ned 10% av antipsykotika. Jeg har ikke fått time til psykiater ennå. Men nå følte jeg meg så energiløs og trøtt hver dag. At jeg begynte å trappe ned forsiktig uten lege. Er det noen som har erfaring med det jeg har opplevd å bli helt utmatta på disse antipsykotika? Jeg vil tro det er pga at jeg ikke trenger de lenger. For jeg følte meg ikke sånn når jeg var syk.

Det går ut over jobb og sosialt at jeg er så energiløs. Jeg jobber bare 50% og det er smertegrensa mi.
Sorry langt innlegg:)
Avatar

Re: Antipsykotika

feb 27 2023 - 17:19
Jeg har vært innom seroquel ved en rekke forsøk, og jeg misliker de sterkt. Jeg personlig synes det der er ren gift, og burde aldri blitt utskrevet til mennesker. Greit nok at den har en sedativ effekt og at den er veldig effektiv for å få sove, men det øker også sjansen for mareritt sånn at på andre enden av det så våkner man mer sliten enn om man ikke tok medisinene. Vektøkning og økning av selvmordsfaren var det vel også. Og jeg for min del får helt fnatt av at kroppen blir så sløv og treig, for jeg føler at jeg ikke har kontroll lengre og det er ett behov som er veldig viktig for meg. Og det var heller ingen merkbar effekt mot angsten når jeg prøvde å ta mindre doser for den. Nei vettu, den der medisinen hadde bare ulemper sånn som jeg ser det...

Sist så gikk jeg på 75mg i litt over en måned, så når vi seponerte den (pga mareritt osv) så bare kuttet vi den ut på dagen, så gikk jeg over på apodorm og stilnoct i noen dager, før det så ble kun apodorm. Jeg merka det litt på kvelden at jeg ikke følte meg så sløv som seroquel brukte å gjøre meg, så selv med apodorm og stilnoct så ble jeg litt rastløs rundt sengetid men heldigvis så varte det bare noen få dager.
Avatar

Re: Antipsykotika

feb 27 2023 - 17:39
Med mindre det kan vises til et gyldig tvangsmedisineringsvedtak, trenger man ikke ta medisiner man ikke ønsker. Man kan også kreve medisinfri behandling.
Til forsiden