Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Antidepressiva og seponering?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Antidepressiva og seponering?

april 9 2021 - 19:15
Lurer på om det er noen som kan hjelpe meg litt. Har de siste 4mnd. gått på cipralex. Først 5 mg, så 10 og deretter 20mg. Økte siste gang for ca. 4uker siden. Jeg har hatt konstante selvmordstanker etter jeg begynte, og mye angst, svimmelhet, søvnvansker og skjelvinger. Disse kom når jeg startet med medisinen fra første tablett, og har vedvart siden. Dette er utrolig slitsomt, og jeg kjenner det er utrolig trist. I tillegg har jeg et helt flatt humør, uten mye glede, med perioder med mer angst.. Jeg begynner å tenke at jeg ikke ønsker å gå på denne medisinen, og er redd hver dag for å få nye tanker. Legen forteller meg den samme frasen om og om igjen om at tanker ikke er farlige (noe jeg vet, men angsten er sterk innimellom som gjør meg redd), og at jeg bare kan ta sobril litt oftere og stå i det.. Fikk etterhvert overbevist legen min motvillig om nedtrapping av denne, og fikk en nedtrappingsplan.. Hva kan jeg forvente av dette? Har ikke hatt terapi i perioden jeg har gått på medisinen og fikk ikke tilbud om å bytte da legen bestemt mente at jeg ikke hadde oppnådd virkning og at jeg ikke kunne vite om dette var medisinen sin feil.. Det eneste jeg vet er at dette ikke var et problem før jeg startet på medisinen..
Avatar

Ulike bivirkninger

april 9 2021 - 20:00
Hei, du beskriver en del effekter som ikke er uvanlige i økningsfasen. Søk på medisinen og «Felleskatalogen» så står det litt.

Jeg ble apatisk og følelsesløs i opptrappingen, og besluttet å seponere. Ble sinnsvakt svimmel et par ganger og hadde sting av en slags hodepine som var ubehagelig. Jeg kutta ut greiene. Og startet å behandle tankene rasjonelt. Steg for steg.
Avatar

Nidelven, var det ok...?

april 13 2021 - 15:04
å slutte med medisinene? Hvor lang tid tok det før du eventuelt følte deg som deg selv igjen? Og hva er dine beste tips?


Flere med erfaring om seponering eller bytte av antidepressiva?
Avatar

Jente - 25

april 13 2021 - 15:32
Min erfaring (vi er alle ulike og i duaøig med fastlege), så valgte jeg å heller ha følelser i berg og dalbane enn å være «zombie». Jeg følte meg enda mere fjern/utavmegselv når jeg ble følelsesløs. Dog er jeg normalt rimelig uten filter og åpen om følelser også, og jeg måtte forklare folk at jeg evt. ikke reagerte i medisinperioden. Så ja, for meg var det positivt. Da hadde jeg mer kontroll, det var jeg, ekte følelser og hjernen som var spillere. Ikke en medisinball i tillegg.

Jeg vil anslå omtrent 3-4 uker fra seponering til jeg «var meg selv» igjen, nærmere iallfall.

Tips: jeg jobbet mye med aksept av angst/tanker, og å utfordre den totale livslange tilliten til egen hjerne. Det å se tanken utenifra, og vurdere de rolig og rasjonelt, ble en god start. Og mindfullness.

Jeg startet med å koke ett bløtkokt egg, og brukte lang tid på å spise/smake/salte. Og andre slike små banale ting, bruk 30 min på tekoppen istedenfor 7 minutter osv. Drikk bare te og spis bare egg osv. Alt annet sperres ute. Tren på å glede seg over nåtidsopplevelser, og med det få mange små bedre øyeblikk som trener opp hjernen til å tenke alternativt (gradvis mer positivt).
Til forsiden