Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Antidepressiva mot angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Antidepressiva mot angst?

nov 6 2022 - 12:44
Hei. Noen som har erfaringer (positive og negative) med bruk av antidepressiva mot angst (generalisert og sosial)?
Jeg har slitt med angst og i perioder depresjoner mer eller mindre siden jeg var 13 år (er 23 nå). Jeg går til psykolog, og hun har flere ganger foreslått at jeg kan prøve medisiner, men siden jeg har klart meg uten vil jeg helst slippe.

Nå har jeg nettop flyttet hjemmefra til storbyen etter å ha bodd isolert hjemme hos foreldrene mine ett år, og sliter mye med angst. Klarer ikke å finne roen, mye indre uro og stress. Psykologen min mener at medisiner kan hjelpe meg over den verste perioden. Jeg klarer jo å komme meg ut døra, og er litt sosial innimellom, men er utrolig slitsomt når alt koster meg så mye. Psykologen mener jeg skal prøve Cipralex eller Sertralin/Zoloft i så fall.
Jeg tenker at det er naturlig å oppleve en periode med mer angst etter å ha vært "isolert", mye nytt å forholde seg til. Men jeg vet ikke om jeg derfor bør unngå medisiner, eller prøve det ut. Er litt skeptisk til å prøve ut medisiner, så tar gjerne imot tips og erfaringer.
Avatar

Re: Antidepressiva mot angst?

nov 8 2022 - 19:16
Hei. Jeg slet veldig med helseangst når korona kom. Tok meg 7-8 mnd før jeg tillot meg selv å motta medisiner, men escitaloprám (cipralex) og psykologtimer ga meg ett nytt liv på noen uker. Gikk fra 50% i jobb til 100% pr dags dato :) Jeg var selv veldig skeptisk, men fant fort ut at jeg trengte noe til å bare komme meg over den verste kneika. For meg hjalp det, og tipper det har hjulpet mange andre og.
Avatar

Re: Antidepressiva mot angst?

nov 9 2022 - 12:08
Takk for svar
Til forsiden