Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angstmedisin

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angstmedisin

juni 12 2013 - 10:59
Har et lite inntrykk av at alle som bruker medisin feks ssri eller noe lignende
Fortsatt har angst etter å ha brukt medisin i kort eller langperiode, stemmer dette ??

Selv så tror jeg at for min del så må jeg starte på ssri eller noe lignende for og prøve og dempe angsten, for slitsomt psykisk og gå slikt, spesielt når man må vente så lenge på time oss en psykiatriker :(

Er vell ikke like skeptisk som sist jeg prøvde disse medisinene, gikk kun i 5 mnd på dem.
Nå har jeg cipralex og tror jeg starter på dem :/
Noen som har formeiniger om dette ? angsten styrer mitt liv nå :((
Avatar

Hei!

juni 12 2013 - 12:14
Hei. Jeg selv gikk på ecitalopram, som tilsvarer cipralex (Samme virkninger, bare et annet merke.) Den var med på å dempe panikk-anfallene når de kom, noe som var veldig deilig. Ikke alle bekymringene mine forsvant og jeg slet fortsatt med noe uro. Men jeg valgte å slutte på dem ettersom at jeg følte meg veldig likgyldig og nesten litt kald. Greit nok at de hjalp på bekymringene, men samtidig tok dem fra meg mange følelser. Jeg klarte ikke være ordentlig glad eller le når noe faktisk var morsomt. Og når jeg var lei meg, klarte jeg ikke gråte. Det bare lå som et trykk i brystet. Jeg fikk det ikke ut. Og noen ganger trenger man å gråte for å få vekk de vonde følelsene. Så ja, de fjernet mye av de teite bekymringene, men det tok vekk mye av de gode følelsene også. For å bli kvitt resten av bekymringene mine, så gikk jeg på noen andre medisiner ved siden av. Men de gjorde meg så trøtt at jeg sov hele tiden i 3 måneder, og man vil jo ikke sove bort hele livet heller. Så man må nesten ta et valg. Enten kjenne at man er glad eller lei seg, noe som også betyr at man må kjenne på angsten. Eller finne seg i at man blir likgyldig og kald. Jeg valgte å slutte, og angsten er tilbake verre enn noen gang. Men jeg fikk ingen hjelp ved siden at. Så jeg tror at terapi og samtale er vesentlig viktig. Jeg har valgt å satse på det. Om jeg vil prøve medisiner igjen, det er jeg veldig skeptisk til. Men hvis det fungerer med en kombo av terapi ved siden av, så er jeg åpen for det. I bunn og grunn tror jeg at man bare må prøve seg litt frem (med profesjonell hjelp.) for å finne ut hva som passer for deg og hva du synes hjelper. Lykke til og stå på! Det finnes en løsning :)
Avatar

Cipralex

juni 12 2013 - 13:09
Hei på deg, forstår godt du er sliten. Prøvde lenge uten medisin eg og, men måtte til slutt begynne på medisin for å ikkje slite ut meg sjøl og dei rundt meg.
Begynte på cipralex i august i fjor og gjekk etter 2 veker opp til 10 mg, kjente eg vart roligere men angsten slapp ikkje taket, var veldig sta og ville ikkje auke dosen men i desember auka eg i samråd med psykolog og lege opp til 15, fekk beskjed at dette ofte var vanlig dose ved angst. I januar kjente eg at angsten begynte å avta, men eg må jo sei at da først var i beg av Mars eg verkelig følte at eg hadde da veldig bra igjen. Så tolmodighet må til , men da er viktig å følge legen sine råd om dose, og ikkje være like sta som meg :-)
Ser mange skriver om å miste seg sjøl, følelsesløs, men eg må sei at da kjenne ikkje eg på. Kan både le og gråte , og kjenne på både glede og sorg. Gjekk på seroxsat for 25 år siden og da hadde eg dei bivirkningene, men ikkje med cipralex .
Men terapi utenom er veldig viktig. Eg har tett oppfølging hos lege, er no begynt hos psykomotorisk fysioterapaut og har veldig stor tru på at da vil hjelpe meg. skal ikkje stresse med å trappe ner på medisinen enno seie legen min, og denne gangen skal eg følge hans råd ;-).
Så lykke til , der er lys i tunnellen. Håpe du har ein dyktig og forståelsesfull lege :-)
Avatar

Alternativet

juni 12 2013 - 17:29
Tror jeg skjønner hvordan du har det. Begynte på Ecitalopram (Cipralex) for 5 uker siden. Første uka følte jeg meg helt tom, men angsten var borte. Så begynte jeg å komme tilbake tlil det gamle igjen, uten den store angsten. Nå føler jeg at alt er stillestående, men jeg har det bedre.

Så, som jeg har skrevet tidligere, har jeg valgt å gjøre dette: Bare ta de, hver dag, og ikke tenke på å slutte, redusere dosen eller noe annet. Skal gi dette et år nå, altså fram til neste sommer.

Fordi: Alternativet er å sitte der jeg var før, noe jeg ikke klarer. Så da har jeg valgt å ikke bekymre megt for medisinene i tillegg.
Avatar

Angstmedisin

juni 12 2013 - 22:53
Takk så langt for deres innlegg :)

Noen av dere som opplevde hjertebank, ekstraslag osv når dere startet opp på medisin, cipralex eller noe annen medisin.

Jeg opplever det daglig, hjertebank, ekstraslag og lett urytme av og til :(
Er så slitsomt og ha det sånt :(
Avatar

svar

juni 12 2013 - 23:34
Ja kjente på alle dei tinga i starten , men no er alle bivirkningene borte, kan avogte være litt småkvalm etter å ha tatt tbl enno, men trur da er magen og ikkje bivirkning direkte :-)
Avatar

Hei!

juli 23 2013 - 23:04
Har det på helt samme måte som deg, begynte på Venlafaxin for 11 dager siden, hjertet hopper og danser rett som det er (men dette har jeg hatt i mange år, og etter et tøft svangerskap med maaasse angst regnte jeg med at dette skulle komme). Men det er grusomt når det står på, blir redd og føler at en mister kontroll over kroppen :/ Hadde du forverring av angsten når du startet med medisinene?
Avatar

:)

juli 25 2013 - 16:42
Jeg hadde ikke noe bivirkninger som at hjertet hoppet eller noe. Jeg var bare veldig trøtt og sov mye. Kunne sove hele tiden. Også var jeg svimmel, men jeg sliter med svimmelhet fra før av, så jeg var litt sårbar for å få den bivirkningen. Jeg fikk også noe mer panikkanfall den første uka. Kunne våkne opp midt på natt av at jeg spratt opp av senga, hyperventilerte og skalv. Så jeg måtte sove med en venninne noen dager også ble det mye bedre. Jeg fikk færre panikkanfall og når jeg fikk det, var symptomene kraftig redusert, vil si de var mye mildere og lettere å kontrollere. Og det var færre symptomer. Jeg kunne liksom kjenne på kroppen at nå tok medisinen kontroll. Men jeg fikk også beskjed av legen og det står i vedlegget at det er helt normalt at angsten kan bli forverret i starten, men så går det over. Man må liksom prøve å komme seg igjennom bivirkninger for å se effekten av medisinen. Men ikke alle medisiner er for alle, og gir dem deg mer vanskeligheter enn dem hjelper, så bør man kanskje snakke med legen sin om å bytte. Men ihvertfall gi det en sjans først :) lykke til!
Avatar

Angstmedisin

aug 1 2013 - 15:48
Jeg bruker Zoloft. For meg hjelper Zoloft ikke på angsten direkte, men om jeg er deprimert så får jeg enda mer angst. Har prøvd forskjellige typer antideppresiva, men de hjelper ikke noe særlig mot angst.
Avatar

fontex

aug 2 2013 - 09:31
Jeg gikk på fontex et år mot depresjon. Slet også mye med sosial og generell angst, og fungerte DÅRLIG i jobb. Fontex tok bort angsten og roet de depressive tankene mine. Fungerte godt i jobb igjen, veldig deilig. Etter en stund ble jeg sliten av at følelsene var helt flate. Var liksom så likegyldig. Sluttet på medisinene, og angsten, depresjonen, og samvittigheten kom tilbake for fullt!! Panikk på jobb og en konstant gnagende klump i magen. Helt jævlig. Skyhøyt blodtrykk, hjertebank, diare.. huff.. ikke godt.. har en jobb som innebærer nær kontakt med mennesker absolutt hele dagen, og et høyt stressnivå.. hadde igjen noen tabletter.. så.. etter noen måneder med helvete begynte jeg på dem igjen.. uten å snakke med legen..:/ har ringt for få meg en time nå. håper han går med på at jeg får fortsette med fontex.. angst er jævlig....!!!
Til forsiden