Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angsten vil styre meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angsten vil styre meg

april 12 2014 - 00:05
Hei! Jeg er en ung kvinne på 22 år. Jeg har hatt en veldig traumatisk oppvekst.

Jeg har så mye angst. Jeg klarer ikke å jobbe og jeg klarer nesten ikke å gå ut. Jeg har veldig sosial angst. Bare tanken på at jeg kanskje møter på naboen om jeg går ut en tur blir en alt for stor utfordring for meg. Men det er grusomt å se alle jeg kjenner få lappen eller tar utdanning eller klarer å oppnå noe i livet. Jeg har ingen utdanning, aldri kjørt bil, utrolig få venner, liten familie og jeg klarer ingenting. Leiligheten er rotete hele tiden for jeg orker ikke å rydde. Angsten tar knekken på meg. Jeg har ingen glede lengre.

Jeg barer lurer på noen som har angst eller har vært så langt nede og kan gi noen tips på hvordan jeg kan... Jeg vet ikke. Bare gå ut en tur eller hvordan bygge seg opp selvtillit til å gå ut eller hva som helst. Håper noen er våken :)
Avatar

Det er vondt jeg vet det.....

april 12 2014 - 02:21
Jeg har hatt ett helvette i 17 aar og det er bare litt av historien.Den alvorlige sykdommen har styrt livet mitt og jeg har ikke faatt lov til og leve.Mange ganger har beg tenkt kunne jeg ikke faatt kreft i stedet der er hvertfall det sjanse for og bli frisk.Jeg vet hvordan det er aa føle at den psykiske sykdommen styrer livet 24/7 og det eneste jeg kan si er SØK HJELP OG ALDRI GI OPP.Jeg søkte aldri hjelp for jeg skulle være den sterkeste, tappresteog mest tøffe gutten som skulle staa i mot all....ikke gjør som meg det ender bare med ett kraftig smell....jeg pleide og si naar jeg var yngre at jeg var "fucked at birth"......jeg har opplevd alt du beskriver og derfor sier jeg til deg: Du er syk....det er ikke din feil og du fortjener aa faa hjelp.Du vil faa ett godt liv du ogsaa....ta kontakt med psykriatisk team og psykriatisk sykepleier.Om nødvendig fa støttekontakt....la helsevesenet hjelpe deg det er det de er til for.Naar du faar oversikt i livet ditt uannsett hvor lang tid det tar saa begynner du og strukturere livet ditt, jobb med rutiner og begynn aa tren.Steg for steg skal du klare dette.....vær tolmodig.Drit i jva vennene dine gjør og hva du tror er forventet av deg.....du er syk og det er som sagt ikke din feil.Ha gode mennesker rundt og vær sta .....det er mine raad langt ute i natten.Du vil lykkes!!!!
Avatar

Vondt

april 12 2014 - 10:41
Takk for svar! Er godt å ikke føle seg alene om dette. Angst skulle ikke vært noe i det hele tatt. Og eg har tenkt som deg. Skulle heller ønske eg hadde fått kreft eller noe annet fysisk isteden for denne angsten. Angsten hemmer jo meg i å gjøre alt!
Jeg går til psykolog. Som liten og frem til jeg ble 19 år har jeg blitt misbrukt seksuelt, incest, vold, overgrep og veldig overgrep på det psykiske. Min far er psykopat og levde med han i litt over 17 år. Han har ødelagt meg helt. Og jeg har gått til psykolog innimellom men flere har avvist meg og sakt at jeg ikke trenger hjelp og at jeg er helt fin. Men det er ikk sant. Nå har jeg fått en skikkelig psykolog men føler ikke det hjelper noe særlig. Jeg er helt åpen for hjelp og vil ha så mye hjelp jeg kan få men dey eneste jeg får er psykolog en gang i uken som jeg føler ikke hjelper :s jeg synes alt er så slitsomt.
Men må si du e flink som hadde det slik i 17 år også klarte du å gjøre noe med det. Det er ikke så lett. Og har hørt det er vanskeligere fot menn å få hjelp. Jeg vet ikke er jo dame hehe.
Nesten ingen vet at jeg har angst jeg fortalte det først i sommer til familien. Den lille familien jeg har. Har bare mor og søsken her jeg bor i Bergen men jeg bor et stykke unnav og det går nesten ikke buss. Så føler meg fanget her.
Hvor lenge tok det for deg før du ble bedre?
Til forsiden