Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angsten tar overhånd over livet mitt..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angsten tar overhånd over livet mitt..

mars 28 2011 - 17:01
Søker noen å dele erfaringer med og støtte. Er en gutt på 26 og har slitt med angst i 7-8 år nå. Blitt værre den siste tiden så prøver meg her på forumet for første gang. Ta gjerne kontakt :)
Avatar

Re: Angsten tar overhånd over livet mitt..

mars 28 2011 - 23:22
Er du i behandling?
Avatar

Re: Angsten tar overhånd over livet mitt..

mars 29 2011 - 14:06
Prøvde psykolog for ett par år siden og det hjalp men går dårligere nå igjen. Har prøvd såkalt banking også men det funket bare en kort stund. Vil ordne opp selv men har vel innsett at det ikke går så bra :(
Avatar

Re: Angsten tar overhånd over livet mitt..

mars 30 2011 - 17:04
Greit at du vil ordne opp selv men nå er det en gang slik at dersom du hadde hatt resursene på plass til å klare det så hadde du ikke vært der du er nå. En må innse at det er lov å spørre etter hjelp innimellom og legge bort stoltheten sin til man kommer i orden.
En vil være en mye bedre utgave av seg selv om man la bort en del av forventningene som en tror at andre har.
Avatar

Re: Angsten tar overhånd over livet mitt..

april 1 2011 - 18:54
im here :) ta gjerne kontakt :) fra elisabeth
Avatar

Re: Angsten tar overhånd over livet mitt..

april 10 2011 - 21:11
Hei!

Ja angsten kan fylle våre liv. Mange "nybegynnere" flykter fra angsten sin. Man opplever angsten som en fiende. Med øvelse kan man snu på det. Du oppsøker angsten. Bli kjent med den. Dette kan hjelpe. Angst kan også reduseres ved å selv forestille seg det værst tenkelige som angsten kan gi deg. Da vil ofte den værste virkningen av angsten gi seg. Skriv om din egen angst. Et viktig stikkord er å bli kjent med din angst. Beskriv en situasjon som du frykter. Hva er du redd for? Hvor sannsynlig er disse negative tankene?

Deretter lager du alternative forklaringer på situasjonen du er i. Da skal du forklare situasjonen med positive termer. Eksempel: Automatisk tanke - Hun hilste ikke på meg. Kanskje hun synes jeg er dum. Alternativ tanke: Hun hilste ikke på meg fordi hun hadde mye å tenke på, hun så meg ikke, kanskje hun ikke ville bli sett, fordi hun var redd for noe. Dette var bare eksempler. Du har sikkert hørt mye av dette før.
Avatar

Re: Angsten tar overhånd over livet mitt..

april 17 2011 - 23:12
hei,jeg er en jente på22 jeg fant til denne siden og jeg takker gud(ikke at jeg er kristen!) men takk for at dene siden finnes,jeg sliter også med angst, kjemper hver dag!, og har mange dårlige dager og perioder,den har tatt overhånd i livet og hverdagen,så nå går jeg ikke på skole eller har noen ordnlit" jobb...:(((
skulle ønske det fantes en mirakelkur,for den ødelegger hele livet mitt.. klarer ikke leve det livet jeg vil leve, ødelegger alt! livskvaliteten.
jeg gruer for å gå ut av dørstokken og hele tatt se folk. blir stresset og får panikk,hjertebank osv.men jeg besvimer ikke...
men angst kan være så mye. om det er sosial angst eller andre angst.
finnes flere typer,
men når det hindrer deg i så stor grad at du ikke klarer skole eller jobb og hverdagen, sosial nettverk er det alvorlig.
men jeg gikk på sosial angst kurs, var to godt voksne personer der.. jeg lærte på kurset at mange rømmer fra angsten og heller holder seg hjeme eller der det er trygt noe som ikke er bra.
det eneste man må gjøre er å søke opp angsten og være der i 30 min, og øve og øve og løve flere ganger.
en angst kan sammenlignes med en trapp, der man føler minst ubeghalig begynner man å trene så øker man på og trener seg opp, til det verre.
men jeg sliter den dag i dag..og jeg har vnakeligheter på å se om den vil noen gang slippe..

føler jeg har tapt ansikt og stoltheten min er borte for lengst!
enda dårligere selvbilde og selvtillit er borte.
Avatar

Re: Angsten tar overhånd over livet mitt..

mai 14 2011 - 18:14
Denne tilstanden er ganske unik, ettersom den er komplett umulig å forklare. Hvordan kan man fortelle noen at man er redd? For hva? Vel, man er redd for sosiale sammenhenger, fulle mennesker, intimitet, å måtte improvisere, å skuffe noen, å ikke bli likt, å dumme seg ut, å ta seg selv for alvorlig, osv osv osv.

Men det verste er ikke disse situasjonene man blir stilt overfor som man umiddelbart kjenner igjen som en farlig situasjon; nei det verste er denne krypende uroen som rammer deg midt på natten, når det plutselig slår deg at du har vært singel i elleve år. Eller at du kommer til å leve alene til du dør. Eller at ingen av vennene dine liker deg, sånn egentlig. For saken er den, at du står barbeint i et rom, omringet av glasskår, med bind for øynene, og det er ingenting i hele verden du vil mer enn å komme deg ut derifra
Til forsiden