Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angsten tar over? Nummenhet/Rar hals følelse og Pust

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angsten tar over? Nummenhet/Rar hals følelse og Pust

mars 3 2020 - 14:28
Hei, jeg har i over 1 år nå slitt med angst. Det hele begynte med at i en tre uker periode så følte jeg en slags spenning i venstre side i brystet (jeg var ikke klar over hva angst var før etter denne perioden). Det endte opp med at jeg fikk symptomene som legevakten sa via telefonen som var hjerteinfrakt symptomer. På vegen inn så hyperventilerte jeg og trodde jeg skulle dø basert på at jeg trodde at jeg hadde et infarkt.

Etter det så tok det litt tid og godta at dette bare var angst, men til slutt ga jeg inn og godtok det. 2-3 uker på Cipralex så var jeg tilbake til normal tilstand.. Det var en uke i oktober jeg kuttet medisinene for jeg var ute og reiste, og da fikk jeg et nytt stort anfall. Men så var det tiblake til normal tilstand når jeg startet opp igjen. (Ikke lurt og brått kutte medisinering).

I Januar nå i 2020, så ble alt snudd på hodet, medisinene hadde jeg tatt rutinemessig siden oktober hver dag funket ikke? Vi valgte deretter og dobble Cipralexen. Angsten ble verre, og jeg fikk nye symptomer, jeg tenkte mye på blodpropp, selv om ingen i familien min har hatt det eller noen nære generelt.

Jeg begynte og få mye Leamus i bein (spesielt på venstre siden), det kunne skyte opp fra bein til hode, og av og til fra arm til hode, noe som satt i gang "overlev" instinktet mitt, og jeg ringte 113 eller Legevakt mye i denne perioden.

Jeg og Legen tok i februar og bestemte at kanskje dette er full bivirkning av Cipralex? Det er egentlig ikke noe måte vi kan finne det ut på 100%, tror jeg? Men uansett jeg sluttet gradvis ned en uke og byttet over til Zoloft og fikk Sobril som en nødkrise medisin (siden jeg følte effekten av Vival hadde avtatt). Det 2-3 første ukene var det ganske bra, lite anfall og det begynte og bli bedre.

Men nå i slutten av februar og i Mars så har jeg hatt litt problemer med pusten (tror jeg, om jeg ikke fokuserer meget på den)? Jeg har hatt en slags kald følelse i midten av halsen som er rar og uvanlig for meg-. Mye fokus går på den og da tenker jeg med engang at pusten ikke er normal, føler det er litt vanskelig og forklare, men tankene på at det er noe akutt som gjør at jeg dør er der alltid nå og føler at jeg skal dø nesten hver dag på grunn av at jeg føler noe er galt med meg.

I skrivende stund så hadde jeg i natt 2 stikk i hodet (som jeg syns var litt rart, ikke noe vondt), og pusten om morningen etter at dagen hadde startet ble litt verre og jeg begynte og bli nummen i ansiktet noe jeg bare har opplevd når jeg har hyperventilert. Jeg har fortsatt litt numment ansikt og syns dette er rart og uvanlig.

Jeg har tatt Røngten av lungene (det var fine), jeg har tatt blodtrykk som var normalt, og jeg har nå fått bestilling av MR av hodet (for og prøve og roe ned tankene om noe).

Jeg lurer på om noen andre har opplevd dette med Halsen/pust og nummenhet? Jeg tenker litt på det to stikkene som kom om natten som et lite slag ellernoe (sikkert helt absurd), jeg finner meg selv veldig urasjonel når jeg er i et stadie som dette som er en grunn til at jeg skriver her.

Håper på et par svar, føler meg til dels litt alene om angsten etter jeg flyttet til nytt fylke.

Mvh GUTS
Avatar

Hei

mars 4 2020 - 11:22
Høres veldig ut som stress og angstsymptoner ja.

Har det der med nummenhet og stikk rundt omkring selv. Hoven hals-følelse.
Avatar

Variende symptomer

mars 4 2020 - 12:39
Takk for svar Flippasol,

Føler ofte jeg ubevisst stresser.

I dag så har jeg hatt litt svimmelhet etter at jeg var nummen i går, føler meg til dels veldig sliten..

Lurer på om det er noe galt, men prøver og slå meg til ro at det er angst (selv om det er veldig vanskelig).

Føler at mye av symptomene mine sitter på venstre side av kroppen som jeg også syns er litt rart.

Vurderer og høre med legen om jeg bør trappe ned på Zoloften og prøve og kutte den ut. Når jeg sluttet med Cipralex og gikk sakte over til Zoloft så hadde jeg 1-2 fine uker, men etterhvert nå så jeg trappet opp på Zoloft så føler jeg kanskje det er samme problemet som cipralexen har at den hadde motsatt effekt.

SSRI medisiner pleier jo kanskje og ha likheter i seg til en viss grad? Ikke vet jeg, problemet mitt nå er økende symptomer.

Jeg hadde det ganske fint helt fram til Januar som sagt, så jeg syns jo det er rart at det har blitt verre til disse grader. Men angst kan vell være litt berg og dalbane.

Tenker jeg skal oppdatere her etterhvert som ting forandrer seg/skjer :)
Avatar

Venstre side

mars 4 2020 - 19:33
Verst her også. Anbefaler psykomorisk fysio om du ikke har forsøkt. Har lest at effekten av angstmedisiner kan avta etterhvert. Kom over et annet innlegg her inne med link til en god side om angst. Send meg pm om du ønsker info hvilken link. Fåe tydeligvis ikke lov til å legge ut link her. Lykke til med alt:)
Avatar

Oppdatering

mars 6 2020 - 17:25
Tror jeg hadde mitt verste Anfall i går nå.. Hadde sagt til sjefen at jeg ikke kom på jobb, og kjente på Leamus og skjelvinger i hele kroppen. Har en tedens når jeg kjenner angsten på generell basis og ligge i sengen og prøve og sove den vekk. Samtidig som timen min på DPS ikke skjedde pga at behandler hadde sykt barn, men det er ting som kan skje.

Så da lå jeg der i 18 timer og hadde ikke spist på 24 ca.. (er jo litt tullete jeg vet jo dette er min feil, men hele situasjonen har gjort meg ekstrem deppa til tider). Jeg våknet med veldig vondt i ribben på venstre bryst når jeg gikk opp og ned som fikk urasjonelle tanker til og skje. Ringte Legevakten for og bekrefte at det ikke var noe farlig.

2 Minutter etterpå og ha snakket med legevakten skøyt det opp i hodet (var veldig rart i forhold til hvordan det har ellers vært, rekner med at det var pga lite mat over lang tid). Jeg ringte instinktivt til 113 da jeg begynte og se svarte prikker overalt og alt jeg så ble "blurry" eller uklart. Hun på 113 sa at jeg måtte sitte meg ned eller legge meg ned, jeg gjorde deretter det og fikk da litt oppkast og synet kom tilbake.

Hadde da et mentalt sammenbrud at jeg orker ikke mer av dette (har lenge tenkt på og bli innlagt med tanke på at det har blitt verre og verre). Teorien min er jo at Zoloften har økt på med symptomer som muskelsammenrykninger/skjelving osv.. Det kan ta tid før symptomer av sånne medisiner går vekk og det blir bedre, men jeg tror det er opp til en hver enkelt og veie det opp selv.

Jeg endte opp meg og ta en taxi til legevakten, knakk sammen, fikk en time etter 20 minutter og fikk Legen til og kontakte akutt team. Jeg prødve og få meg selv innlagt, men det var uaktuelt fordi angst ikke var grunnlag nok til det. (Jeg tror det kan være grunnlag til det i visse situasjoner..). Jeg hadde roet meg ned etterhvert som jeg kom på Legevakten, så når jeg tilslutt fikk møte akutt teamet så var jeg jo rolig nok til og virke noe-lunde oppgegående.

I dag har gått bra så langt, jeg har gått på jobb som normalt, tok meg 2 15mg Sobril på starten av dagen, deretter en ekstra til Lunsj. Ene legen jeg snakket med via en telefon på DPS sa jeg burde begynne og ta dem oftere i forhold til situasjonene min nå. (anbefalt er 3 ganger til dagen).

Jeg har nå bevvist starter og kutte ned på Zoloften fra 50mg til 25 (legen ville jeg skulle trappe opp). Skal snakke med han på Mandag om dette. Tenker det ikke skader og trappe ned på egenhånd når jeg føler medisinen skaper mer problem enn løsninger.

Jeg har nå fått meg to allierte på jobb som skal prøve og hjelpe meg og stå i anfallene om det skulle skje. Isteden for og ringe legevakt/ andre plasser siden det blir mer en "escape" taktikk, og gjør det trolig verre i lengden.

Og stå i angstanfall/panikkanfall er det som mest sannsynlig gjør det bedre etterhvert (en kommer jo ikke til og dø, men urasjoneliteten tar det flest vil jeg tro). For min del så har det blitt vanskelig og stå i anfallene siden fysiske/kroppslige symptomer har hatt en tendens til og forandre seg uke for uke (og av og til dag for dag). Jeg er jo sikkert i en fase hvor jeg er veldig overfølsom i forhold til kroppen. Og om da Zoloft som et eksempel gir bivirkninger i forhold til muskelspasmer så hjelper jo ikke det. (Det er jo ikke sikkert alle får bivirkninger, så jeg prøver ikke og skremme dere som leser dette og har begynt eller går på Zoloft - Og uansett så er jo det ikke farlig :) ).

Følte bare for og gi en oppdatering siden denne uken har vært noelunde galskap for meg. Kunne skrevet mye mer men tenker dette holder for nå.

Keep on fighting for alle dere andre som sliter med lignende ting, og håper dagen deres er bra om ikke at den blir bedre etter hvert.

-GUTS

Avatar

Hei

mars 23 2020 - 21:51
Forstår deg utrolig godt.
Jeg har slitet med det samme i 2 år nå og begynner å bli rimelig lei.

Tenker over pusten min konstant, kan kjenne pulsen, får noen ganger ordentlig panikk og tror jeg skal dø.
Har ringt 113 to ganger og viste seg begge gangene at jeg var helt frisk.

Får aldri ro i sjelen og stresser ubevisst.
Får bare alle symptomene på stress uten å på en måte stresse.

Idag begynte jeg å få leamus i ryggen, jippi.
Aldri hatt dette før og føler det bare er starten på noe som kommer til å være med meg resten av "angstperioden".

Satser på å bli kvitt angsten snart, men vet ikke hvordan.

- "Sunn" ung mann 23år
Avatar

Re: Angsten tar over? Nummenhet/Rar hals følelse og Pust

mars 24 2020 - 17:03
Hei,

Det må være veldig slitsomt å ha dette i så lang tid.

Jeg fikk ordentlig hjertebank for 1,5 uke siden, og har hatt flere symptomer siden den gang.

Det verste er typisk kaldsvette hele dagen, økt puls, indre uro og dårlig søvn.

Flere som har dette?

Har vært hos lege, og alt skal være i orden.

Desidert verste dagen idag, så jeg tok en 1/2 Valium(2,5mg) for første gang i mitt liv for en halvtime siden.
Håper den har effekt og at jeg får litt ro fremover.

Har time hos Terapeut for første gang i morgen.

Jeg forsøker å trene, yoga, meditasjon....og følte det ble litt bedre, men utrolig kjedelig med tilbakeslag idag.

Noen som har gode tips på hva som fungerer?

Håper du får en fin kveld!
Avatar

Ingen Varsler -

mai 21 2020 - 09:39
Hei, såg litt tilbake på denne tråden nå.

Gøy og se at vi ikke er helt alene i denne båten "TadedmedRo"


Pauline, eneste jeg kan si er at jeg har funnet ut at medisiner som legene skriver ut ofte kan gi oss mer bivirkninger enn det tror. Ofte skriver det ut medisiner med tanke på effekt versus ikke effekt, så kanskje angsten roer seg, men at du får andre bivirkninger som hjertebank (som ikke er farlig) - Sliter du med dette periodevis så kan det være lurt og snakke med legen og veie opp hva som er best osv.

For min del så har jeg gått mye tur den siste måneden og det har gitt meg en god effekt.

Hele angst greia blussa opp for meg i Januar igjen etter og gått på medisiner som hjalp i 7 måneder. Vi bytta om på medisiner og ingenting hjalp like mye som cipralexen hadde gjort før den mistet effekt. Alt dette med medisiner er veldig individuelt. Men etter og ha prøvd 3 forskjellige SSRI - så sluttet jeg for 2 uker siden, og har ikke hatt noen store anfall siden den gangen - og mesteparten av bivirkninger jeg hadde har gått vekk. (inkludert leamus)

Men det er best og ta de i samråd med lege og spesialister. Jeg har fått en god del oppfølging fra der, og vært med på og ta litt av det valgene som passet meg best. Nå er jo denne posten gammel, men håper det går fint med dere. :)

Guts

Til forsiden