Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angsten har tatt helt over

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angsten har tatt helt over

mars 25 2021 - 09:27
Dette er skummelt. Jeg har alltid slitt med lav selvfølelse, tilbakevendende depresjon og angst. Men nå har den fullstendig tatt over. Jeg merker at kroppen gir tydelige signaler om at den trenger å slappe av, men jeg klarer bare ikke å hente meg inn. Sover veldig dårlig og har vondt overalt. Har tatt grep for selvhjelp med daglig meditasjon og fysisk aktivitet, og det hjelper til en viss grad der og da, men så fort jeg sitter stille så kommer den forbanna angsten og alle bekymringene tilbake.

Jeg har det egentlig bra sånn utad. Har fast jobb, en sønn som er alt for meg, kjæreste og familie. Men likevel så sliter jeg. Det har blitt mye verre pga pandemien og hjemmekontor, føler meg så veldig alene og at jeg holder på å bli fullstendig gal innimellom.

Vet ikke om jeg håper på noen svar her eller bare trenger å skrive det ut. Det er i alle fall godt å sette ord på det. Kanskje noen har erfaringer eller tips de vil dele som kan være til hjelp i en kaosfylt hverdag?
Avatar

Har du vært hos fastlege?

mars 25 2021 - 09:58
Har barn, hus og mann selv .
Har alt på stell sånn sett.

Men har hatt generaliserende angstlidelse flere Får , har økt på med tiden.
Burde spurt om medisiner vår det står på som verst, men har ikke ennå.
Kanskje det hadde vært noe for deg.?

Har gått hos både coach ( betalte selv) og psykolg ( etter 6 mnd ventetid)
De har ikke" fixa" noe sånn sett min fikk noen tips.

1. Lag nye gode minner/ følelser i kroppen .
( en tur , en dusj , trening , hva som helst)

2. Minn deg selv på at angsten ikke er farlig. Selv om den er fryktelig energitappende og brysom.

3. Angsten er ikke sånn. Den forteller mye løgner til hjernen din. Prøv å gjenkjenne angsten. Tar du trollet ut i sola så sprekker det .
Avatar

Takk for svar :)

mars 25 2021 - 10:38
Ja, jeg har vært hos lege mange ganger i løpet av livet, heller aldri fått ordentlig hjelp føler jeg. Vært hos ulike psykologer, men det er vanskelig å få et godt tillitsforhold, det tar vel tid. Jeg har snakket litt med min fastlege om søvnproblemene og fått utskrevet sovemedisiner. De fungerer stort sett, men det er jo selvfølgelig ikke noe en ønsker å være avhengig av over lengre tid. Tenker som så at jeg må få orden på søvnen, så kommer kanskje mer på plass.

Det som er det rare er at jeg vet jo at det ikke er farlig. Jeg vet jo at dette kun sitter i hodet og tankene mine og jeg vet sånn sett utenfra hva jeg skal gjøre. Men så får jeg det ikke til i praksis.

Det blir en sånn ond sirkel med bekymringer - har mye dødsangst/helseangst og har ofte i det siste tenkt at nå klikker det, nå dør jeg. Må nok øve meg på at det jeg bekymrer meg for, det skjer jo ikke. Men den er vanskelig!

Tusen takk igjen for at du svarer :)
Avatar

Re: Angsten har tatt helt over

mars 25 2021 - 17:11
Det du skriver høres akkurat ut sånn som jeg har det nå. Har alltid hatt dårlig selvfølelse, og diagnose med kompleks ptsd etter en utrygg barndom, kom i kontakt med hjelpeapparatet etter en traumatisk opplevelse for ett par år siden. Har liksom klart å holde meg flytende inntill nå nylig, da jeg begynte å få tegn fra kroppen om at det ikke gikk så bra. Utvendig virker jeg velfungerende, med jobb og barn, men usikkerheten knyttet til situasjonen nå og ekstra belastninger gjør at det bare ikke går lenger. Prøver som deg å trene og å meditere, men som du sier hjelper det på det beste bare der og da, så er uroen og spenningene tilbake. Behandleren min har foreslått innleggelse, men jeg synes det virker skummelt, blir en slags innrømmelse av at jeg er syk. Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, føles ut som om jeg prøver å bare holde ut og holde ut, mens angsten bare vokser og vokser.
Avatar

Kjenner meg igjen

mars 27 2021 - 01:07
Huff, så slitsomt. Jeg kjenner meg igjen i det du sier. Den følelsen av at angsten tar over livet er ikke en god følelse. Men jeg føler at det hjelper å snakke om det med noen man er trygge på. Det å gå å holde det inni seg gjør det egentlig bare verre. Pandemien gjør det ikke noe lettere. Helt enig!
Jeg tror det er viktig at vi prøver å minne oss på at angst er fryktelig ubehagelig å kjenne på, men ikke farlig og kan ved riktig hjelp bli bedre. Jeg har tidligere snakket med psykolog og føler at det hjalp meg veldig.

Har du prøvd ut melatonin? Det kan fås kjøpt på sunnkost og hjelper med å korte ned innsovingstiden. Selv foretrekker jeg melatonin i flytende form. Blir trøtt av det. Alternativt til sovemedisiner.
Avatar

Re: Angsten har tatt helt over

mars 28 2021 - 20:29
Takk for svar! Det er godt å vite at en ikke er alene om å føle det sånn, samtidig er det vondt å høre at dere også sliter med angsten.

De siste dagene har jeg vært alene og virkelig brukt tiden til å ta vare på meg selv. Jeg var hos legen på torsdag og fikk sykmelding til etter påske. Det tror jeg gjør godt. Jeg har også time til oppfølging og da kommer jeg til å be om henvisning til psykolog igjen. Merker at det ble nok nå når kroppen så tydelig sa ifra om at den trenger hjelp nå.

Det er skummelt og veldig godt på samme tid. Det er vanskelig å klare å åpne seg nok til at en får tillit til et ukjent menneske. Men jeg skal prøve!

Melatonin fungerer ikke noe særlig, Amalie, har prøvd det en stund før jeg fikk sovepiller.

Skjønner innleggelse er et stort skritt, Roseknoppen. Jeg håper du får hjelp, for det er så vondt å ha det sånn.

Klem til dere! I dag er i alle fall en god dag :)
Avatar

Hei igjen!

mars 28 2021 - 21:07
En sykemelding kan være godt ja, slik at du kan få en liten pause og fokusere på deg selv. Fint at du tar tak i helsen din!

Så bra at du føler at i dag er en god dag!
Til forsiden