Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angsten er tilbake igjen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angsten er tilbake igjen

april 17 2020 - 00:01
Jeg hadde sist en dårlig periode med angst for ca 2 år tilbake og siden det har den vært der men vært veldig enkel å ha under kontroll så jeg har fungert fint, jobbet og trent og hatt det flott. I desember 2019 følte jeg at jeg kanskje begynte å få det tilbake, men det var under en viss kontroll. På jobb i januar ble jeg plutselig ganske dårlig på jobb- angsten for å dra på jobb har bygget seg opp gradvis. Og jeg så meg nødt til å slutte fordi jeg rett og slett ikke kom meg på jobb. Jeg flyttet ut med kjæresten mini januar og det gikk fint, jeg kunne dra rundt alene og fikse ting som jeg vanligvis pleier. Nå er det april og for ca 1,5 mnd siden fikk faren min hjernekreft-dødelig type. Og jeg fikk vite at jeg hadde et arvelig kreftgen. Jeg har alltid vært ganske redd for dette da fler i familien min har gått bort pga dette. Nå kom jo corona greiene oppå det hele. Jeg begynte å føle meg tung i brystet og at jeg måtte fokusere på å puste. Nå har angsten blitt veldig aggressiv og jeg er ganske deppa grunnet dette. Jeg opplever å bli svimmel hvis jeg står i kø på butikken og må gå ut fordi jeg føler jeg skal besvime. Jeg svetter MYE i henda og opplever nummenhet i armer og bein, nummenhet i ansiktet, prikking i hodet, trykk i hodet, svimmelhet, synsforstyrrelser, hodepine, følelse av utmattelse, kalde hender og føtter, «lightheaded» i kroppen osv. Jeg føler jeg er alvorlig syk selvom legen min vet at jeg har hatt angst før og mener det er dette som skjer igjen. Har fått mange nye symptomer siden sist periode jeg hadde angst. Jeg greier ikke gå tur alene, jeg greier ikke dra på butikken alene, jeg blir ekstra dårlig på kvelden, jeg blir også ganske dårlig når jeg er alene i leiligheten. ALT som skjer med kroppen min får meg til å føle at jeg f.eks har kreft eller noe alvorlig. Kan ikke få sagt nok hvor hemmende dette er for hverdagen/humøret og livsgleden. Jeg er virkelig helt på bunnen- selvom jeg føler jeg greier å holde meg unna «deprimert» gropa, enn så lenge. Jeg gikk til psykolog for 2 år siden og da fikk jeg diagnose generalisert angst. Stemmer dette med dere andre som har generalisert angst- del gjerne! Jeg er desperat????
Avatar

hallo

april 18 2020 - 03:54
jeg sliter med generell angst
det kan plutselig komme
uten at jeg vet hvorfor
det blir som en usynlig fiende
det er helt jævlig asså
men prøv å plukke ting fra hverandre
å nøste det hele opp liksom
så kan du koble inn fornuften
og bruke den i krigen
det er nemlig det våpenet du har ;)
Avatar

Re: Angsten er tilbake igjen

april 18 2020 - 16:53
Fler som har problemer med at man føler seg unormalt lett og rar i kroppen.. litt som om kroppen sover og at man føler man har lavt blodsukker- skal til å besvime?
Avatar

Re: Angsten er tilbake igjen

april 21 2020 - 03:01
Kjenner meg igjen i dette!
Har vært så og si frisk fra angsten i 2 år nå, men nå blusser det opp og jeg har det akkurat likens når jeg er på butikken osv.

I tillegg hopper hjertet over flere slag så.jeg får denne "lighthead" - følelsen i noen sekunder som jeg tenker på lenge etterpå "åh, det var ekkelt. Enn om det kommer igjen".. Da gjør det jo det.
Idiotiske hodet..

Jeg må på utredning mtp hjerte og lunger før jeg kan slappe av mer føler jeg. Skal mase om det.
Til forsiden