Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angstbølge?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angstbølge?

aug 4 2020 - 20:39
Hei! Håper det er der noen som kan hjelpe meg og komme med sine gode erfaringer og forhåpentligvis noen tips.
Som sikkert mange her inne også erfarer så er det ofte sånn at angstanfall kan føles forskjellig ut fra gang til gang. Noen ganger blir du svimmel, andre ganger har du bare forhøyet puls, noen ganger uregelmessig puls, ustøhet, hetetokter OSV.
Jeg har jo lenge kjent igjen veldig mine angst og panikkanfall og hvordan de utarter seg. Sånn har jo jeg også følt at jeg har hatt en slags kontroll for jeg veit også at når jeg kjenner angsten stige så klarer jeg å stå i det såpass lenge at om jeg er i en situasjon så kan jeg komme meg ut av den.
MEN selvfølgelig, når du begynner å få kontroll finner angsten smutthull slik at du igjen føler ting er ustabilt.
Det jeg har opplevd et par ganger nå er at jeg får et slags angstanfall helt ut av det blå. Det kommer som en slags bølge av svimmelhet, ustøhet og hetetokter som kommer i bølger også i ansiktet. Det føles SKIKKELIG ut som jeg er i ferd med å svime av. De to gangene jeg har hatt disse type angstanfallene har jeg kommer meg kjapt vekk fra situasjonen, fordi jeg trodde jeg skulle svime av, og da har det gått fort over.
Er dette en type angstanfall noen her har opplevd før? Og er det noen som har "stått i det" og ikke forlatt situasjonen?
Jeg har jo en enorm angst for å svime av. Jeg er rett og slett livredd for det men har jo blitt fortalt at du besvimer ikke av angst. Jeg har jo også sett meg i speilet rimelig fort begge gangene dette har skjedd og da er jeg ikke spesielt blek eller noe, Er det noen som har noe tips eller har opplevd samme type angstanfall?
PS!!!! Om det nå er noen der som har opplevd noen slags form for besvimelse så VIL JEG IKKE høre historier om det da dette gir meg en ENORM angst.
Avatar

yepp

aug 5 2020 - 01:46
ville bare si
har opplevd - og gjør enda
sterk angst
i alle former - også som du sier
jeg er heldig
så behandler gir meg sobril
tar det ved behov
og det er enorm hjelp
muligens aller best
bare at jeg vet jeg har dem liksom ;)
Avatar

Re: Angstbølge?

aug 7 2020 - 16:08
Jeg har opplevd liknende, men til forskjell er jeg ikke like redd for å besvime. De symptomene du beskriver høres ut som angst, og som du sier er der mer en følelse av at man besvimer, enn at mam faktisk besvimer. Jeg ville ha forsøkt å stå i situsjonen selv om det er skremmende - jeg har aldri hørt om tilfeller der man har besvimt. Og stort sett er besvimelser ufarlige, men forstår du er redd hvor dette er et tap av kontroll.
Du beskriver at du bruker å ha kontroll på angsten, hvor du kjenner igjen tegnene. Hva med å forsøke å slippe den kontrollen litt? Det er vel først da du gjenfinner kontrollen?
Masse lykke til - du er sterk.
Avatar

Re: Angstbølge?

aug 25 2020 - 22:19
Et av mine hovedsymptomer tidligere. Min bror slet så mye med dette at han stadig måtte sette seg ned på gaten, og han er en stor og sterk mann som var overbevist om at det var noe fysisk feil med han. 10 år senere og han er kvitt angsten og svimmelheten og har upåklagelig helse. Jeg er til dels kvitt det men det hender det kommer og overrasker meg. Senest idag. Var 99 % sikker på at jeg skulle svime av og klarte så vidt å gå over stuegulvet.

Å svime av grunnet angst skjer så og si aldri. Blodtrykket blir høyere, ikke lavere.
Til forsiden