Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst

mai 13 2020 - 21:11
Hei! Jeg har vært innom her tidligere, angående angst og svelging. Har siden 2017 slitt med varierende angst, men det verste er min angst i forhold til svelgeprossesen..Jeg er livredd for å sette i halsen og bli kvelt. Dette har igjen ført til at svelgeprossesen som skjer av seg selv, har jeg nå begynt å kontrollere. Jeg kan putte mat i munn, uansett hva og få helt panikk. Enten får jeg virkelig ikke svelget det ned, eller så har jeg en følelse av at noe sitter fast etter jeg har svelget.

Den generelle angsten i seg selv er fæl, men når det igjen skal gå utover spisingen min er det et mye større problem..

Ønsker gjerne komme i kontakt med noen som har erfaring fra dette, evt kjenner seg igjen. Hører fra deg❤️
Avatar

Re: Angst

mai 14 2020 - 11:37
Hei@Henriette.b!

Jeg kan lett forstå at dette har blitt et stort problem for deg og jeg håper at du får profesjonell hjelp?
Når det er sagt så lurer jeg på når dette startet og hvordan? Mange kan oppleve noe lignende når de f.eks har en eller annen form for halsinfeksjon. Det er også sånn at vi mennesker har forskjellige anatomi og følsomhet i blant annet slimhinnen.
Hvor lang tid har det tatt for deg å utvikle det du omtaler som ''kontroll'' over det å kunne svelge ? Fungerer du normalt ute blant folk - tenker kaffe på jobben, lunsj /middag? Dette må jo være forferdelig vanskelig og vondt.
Mange opplever et mer bevisst forhold til det å svelge når de er tørre i munnen - det er heller ikke unormalt at man tror at tungen har blitt større? Dette er igjen symptomer som har direkte bånd til angst. Det at du nå har blitt så bevisst på ''alt'' dette, vil jo ikke gjøre ting enklere for deg. Har du vært hos en øre-nese-hals spesialist å fått sjekket anatomien mellom svelg og øsofagus? Når du er i den situasjonen du er nå, så er det utrolig viktig at du sjekket om det er fysiologisk eller psykisk - eller en kombinasjon av dette. Om du ikke har gjennomført denne type undersøkelse, så send meg en privat melding, så kan jeg tipse deg om hvor du bør gå.

Ønsker deg lykke til videre - er sikker på at dette vil normalisere seg igjen!
Avatar

Har hatt det samme

mai 14 2020 - 12:04
Hei!
Ååå det var litt greit å se at andre også har det slik som jeg hadde! Trodde jeg var den eneste i verden!
Har også hatt det helt likt i forhold til redsel for å få i halsen og det å bli kvelt... hvert måltid gruet jeg meg til og spesielt om jeg skulle spise med andre.. grunnen til jeg fikk denne angsten var egentlig flere opplevelser jeg hadde med å faktisk få i halsen når jeg var liten. Jeg fikk det en gang selv og så så jeg noen andre som fikk det..
Det er helt forferdelig å ha det sånn! Jeg hadde det også sånn at når jeg ikke spiste kunne jeg føle det var en «klump» i halsen som ikke ville ned. Liiiivredd for å bli kvalt! MEN den klumpen en kan føle i halsen er sånn «psykisk klump» eller kommer pga stress åsånn. Det sa legen min.
I tillegg var jeg veldig redd for pusten min etter dette, og følte jeg måtte kontrollere den det meste av tiden! Og det var det aller verste med det hele tror jeg.
Nå har jeg ikke lenger angst for å spise! Det gikk faktisk over helt av seg selv! Men jeg har vel jobbet endel med meg selv for å få det bort da. I tillegg tok jeg sånn «selvhjelps kurs» på nettet som hjalp meg veldig.
Håper det snart går over for deg også❤️
Avatar

Hei du!

mai 14 2020 - 14:38
Leit å høre at du også har slitt med dette en periode, men godt å ikke føle seg så alene. Hvordan gikk det med deg i forhold til måltider, fikk du i deg næringen du trengte? For meg er det helt uaktuelt til tider, orker rett og slett ikke eksponere meg for det og stå i det. Lite næring igjen føler til helseangst rundt blant annet hjerteinnfarkt, får jeg i meg så lite næring at det fører til hjertestans blir min tanke..

Sliter mye med høy puls før måltid, og blir igjen enda vanskeligere og i det hele tatt få i seg mat. Kjenner stadig på denne klumpen i svelget, og en slags nummenhet i munnen, som forflytter seg..

Hvordan har du jobbet med deg selv? Og har du noen gang gått til undersøkelse u form av øre-nese-hals eller noe annet??
Til forsiden