Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst

aug 23 2019 - 22:42
hei, jeg fikk panikkanfall for over 3 mnd siden og etter det har jeg hatt angst og smerter i brystet, tatt ekg og alt mulig men finner ikkeno feil. er dette vanlig? får smertene kun når jeg tenker eller ikke fokuserer på ting. er jeg i aktivitet eller fokuserer på noe kjenner jeg sjeldent til smertene, føles også ut som hjertet skal hoppe ut av brystkassa noen ganger etter jeg har løpt osv, akkurat som om jeg har blitt supersensitive på hjerteområdet. noen tips eller noen som har det samme?
Avatar

Hei

aug 23 2019 - 23:02
Dette er typisk med panikkangst.sliter mye med det selv.har det daglig spesielt i det siste.det er veldig skremmende for man tror man får hjerteinfarkt det gjør så vondt.det kommer brått og plutselig blir det så skremmende man føler man blir kvalt.det knyter seg og man blir så redd for det er fysisk vondt.når jeg får det prøver jeg å tenke det går over det går over og jeg bruker stesolid.
Avatar

Veldig vanlig og ikke farlig

aug 24 2019 - 10:53
Hei 17anonym17. Angst for angsten er det du opplever - uten tvil.

Veldig mange er redde for hjertet sitt, som egentlig er veldig rart på èn måte, men samtidig ikke. Hjertet slår automatisk, og det er et forferdelig bråkete organ:) Det er ikke farlig med hjertebank, rare fornemmelser og lignende som foreksempel følelsen at det hopper ut eller slår dobbelt. Helt normalt.

Pangst (min forkortelse på panikkangst(har selv opplevd det flere ganger) som jeg har hentet fra noen som brukte det) har den leie konsekvensen av å skape angst for angsten. Dette har jeg opplevd likeledes, og i noen perioder har jeg det i større eller mindre grad. Det er da man rett og slett kan benytte sjansen til å teste ut om det er sannhet i det angsten "forteller". For angst er bare fjas uten rot i virkeligheten med noen svært "overbevisende" fysiske symptomer.
Med mindre du faktisk står i et lyskryss under rushtiden- da skal du være aktivert og konsentrert.

Tipset: observer deg selv når du får disse fornemmelsene. Ikke flykt fra det, og kommenter det med, for eksempel, "jaja, der var hjertet" også gjør du noe annet. For det går over etterhvert. Forsøk også å aksepter at sånn har du det akkurat nå, også kan du fokuserer på noe utover. Telle for eksempel eller, ja, noe som kan få deg videre, da.
Avatar

Mandeltre

aug 24 2019 - 12:51
Det er det med angsten når den kaster seg over en føles det ille som fjas uten rot i virkeligheten.Det eg jo ikke slltid logikk i angsten.Er man i fare så må msn ha den for å overleve men når den kommer og det ikke er ytre fare så er det kjempe sliktsomt.Jeg prøver å tenke det går over når jeg får det selv im det føles umulig å tenke slik når det knyter seg rundt og man er sikker på hjerteinfarkt.Angst sliter mennesker ut for den er så fysisk også.den er skikkelig fysisk og.
Avatar

17anonym17

aug 24 2019 - 16:31
Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din hvor du kan fortelle h*n om denne opplevelsen. Vedkommende kan hjelpe deg om du har behov for det. Om du har andre rundt deg som du føler du kan snakke med, kan det ofte hjelpe å snakke om dette til dem.

Avatar

Re: Angst

aug 24 2019 - 19:28
Hei igjen. Jeg har kontaktet lege og snakket om dette. De sier det kan være bekhterev sykdom som jeg har. Har veldig mye «muskelsmerter» i venstre side av bryst, tenker slltid hjerteinfarkt. Noen gang sitter jeg bare stille og kjennes ut som jeg detter ut av meg selv og ikke får puste så må sette meg på en spessiell måte for å få puste. Jeg har blitt redd for å trene pga jeg kjenner hjerte dunker. Har alltid trent ofte men nå har jeg holdt meg unna. Enten så er jeg sensitiv som faen rundt hjerte området dller så er det at hjerte dunker hardt etter litt løping. Forferdelig å leve med å vær gang jeg får det er jeg redd for å dø. Har ikke hatt noen anfall etter første gangen jeg fikk det
Avatar

Hei

aug 24 2019 - 22:40
Syns det er bra at du prøver å finne ut av dette hos fastlege.slik vet du og slipper å stresse.de utreder deg sikkert videre dette med bekhterev så må du ta det som det kommer ikke annet du får gjort.du må bare stole på lege men husk selv om folk ofte er redd for hjerte så fins det i dag mye behandling selv med hjerte men helt klart skjønner bekymringene dine.krysser fingre at alt går bra og at du får mer informasjon så dette kan roe deg ned.
Avatar

Hei

aug 25 2019 - 12:16
De utreder meg for bekhterev men ikke no for angsten. Snakker med psykolog men sliter veldig med å stole på det. Tror alltid det er hjerteinfarkt eller hjertekrampe selvom jeg vet helt sikkert at det ikke er det fordi hjertekramper kommer av stress, løping og en intens smerte mens jeg får bare smerter over hjerte og i brystmusklene på venstre side uten å stresse, uten å løpe osv men så fort jeg løper eller gjør andre ting fokuserer jeg å merker ingen ting men så fort jeg ikke fokuserer kommer det å da blir jeg redd også får jeg flere symptomer
Avatar

17anonym17

aug 25 2019 - 22:13
Kan du kanskje be legen ta en EKG? Du får ikke hjerteinfarkt sånn. Selv om det _føles_ slik. Det manifesterer seg på en annen måte enn det du tror.

Hva tenker du om utredningen for Bekhterevs? Er det noe du engster deg for?
Avatar

Mandeltre

aug 26 2019 - 00:36
Det som skjedde var at jeg ble henta av ambulanse når jeg fikk anfallet så de tok EKG 3 ganger, urinprøve og blodprøver. Fant ut at det bare var hvite blodlegemer de fant og det tydet på stress, har vært hos legen i etterkant og da ble det tatt blodprøver mot masse greier og EKG på nytt. Alt normalt. Eneste var bektherev noe jeg også har testa positiv mot i 2016. Jeg skal til CT scann 29 august og tenker egentlig ikke noe over sykdommen ellernoe som helst. Sliter bare med å overbevise meg om at det faktisk ikke er noe galt og at angsten kødder med meg, sliter litt med søvnen eller å få sove fordi jegnkjenner hjertet dunker (helt normalt) men alikevell så er det noe som sitter i meg at det er noe galt med meg og at jeg evt dør snart. Men merkerlig nok hadde jeg ikke noe angst problemer før jeg fikk anfallet
Avatar

Re: Angst

aug 26 2019 - 08:35
Jeg er veldig glad for at du har blitt testa på "på hau og ræv", og syns selvfølgelig det er kjipt du utredes for Bekhterevs (har selv en kronisk sykdom).

Jeg skal bare fortelle deg med en gang, for det kan ikke sies nok: angst er ikke farlig. Hjertet ditt kommer ikke til å slutte å slå, og hjertet er kjempebråkete. En siste ting: ikke Google. Uansett om angsten skulle prøve å tvinge deg.

Kvelden er, for de fleste med angst og dep., den kjipeste tida fordi det er da det er stille. Da tenderer vi til å bli ekstra oppmerksomme på prosesser i kroppen som er der kontinuerlig.

Så, du som er fysisk aktiv - prøv å fortsett med det. Om du blir redd for hjertet ditt så kan det å løpe ekstra fort eller løfte ekstra tungt bli en utfordring, men gjør det. Vis kroppen din igjen at det er faktisk ikke farlig. Jobben nå er å trene hjernen og kroppen opp til igjen å ikke reagere med angst. Det er veldig utfordrende, vanskelig og slitsomt. Det å tvinge seg til noe som før var helt vanskelig kan føles teit og kjipt og trist, kanskje til og med flaut, men det er nødvendig. Og tillat deg selv å ha de følelsene du har.

Men nok snakk: Kast deg ut i det igjen. Fortsett med å trene og det du ellers bedriver med. Når det blir stille og du kjenner angsten og hjertet, si det til deg selv at dette er hjertet og dette er angsten, og legg til "det er ikke farlig." Når angsten river litt ekstra da, prøv i ikke reagere på det. Det vil gå over. Selv når det ikke føles sånn. Jeg bruker en pusteteknikk: 4-4-4-4. Pust inn mens du teller til 4 sek, hold pusten i 4 sek, slipp pusten i 4 sek og hold i 4 sek. Gjør det 3-4 ganger, eller til du kjenner det roer seg litt. Det kan føles litt rart de første gangene, men den er effektiv.
Avatar

PS

aug 26 2019 - 08:40
Jeg glemte å si: panikkanfall er som oftest en reaksjon på "noe" - stressreaksjon- på et eller annet i ditt liv. Det er kanskje ikke tydelig med en gang hva dette kan være med det første. For mange kan det være hjelpsomt å få tak på hva dette kan være.
Til forsiden