Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst

okt 1 2018 - 13:59
noen som har lyst å prate litt? :)

Plages med paranoia og angst som følge av det. Har hatt angst i noen dager nå og vurderer medisiner. Noen med erfaringer på hva som kan hjelpe?
Blir bare til jeg sitter hjemme og er redd folk skal hate meg, isolasjon.
Avatar

Re: Angst

okt 1 2018 - 15:01
Angst er i seg selv et tanke-basert problem; ikke et kjemisk problem.

Dermed: Hvis du tar medisiner mot angst, så kan det i beste fall redusere det emosjonelle symptomet (altså redusere FØLELSEN av angsten) - som i så fall indirekte også kan redusere selve årsaken til angsten (altså redusere de negative TANKENE dine).

Men hvis du tar medisiner mot angst, så er også sjansen stor for at det i verste fall kan forverre det emosjonelle symptomet (altså øke FØLELSEN av angsten) - som i så fall indirekte også kan oppmuntre selve årsaken til angsten (altså oppmuntre de negative TANKENE dine).

Og siden psykiske medikamenter er et sjansespill, og verken legene eller legemiddelindustrien egentlig har peiling på hva medikamentene egentlig gjør med hjernen, er risikoen derfor også stor for alvorlige, permanente bivirkninger - som mange mennesker får. (Dette gjelder også anti-depressiva og anti-psykotika.)

Konklusjon: Siden angst i seg selv er et tanke-basert problem, er det derfor best å benytte seg av metoder som løser dette tanke-messige problemet, framfor å bedrive symptom-behandling med medikamenter.

Kognitiv terapi er en ypperlig metode for å oppnå dette - og det er antageligvis den aller beste metoden (siden kognitiv psykologi dreier seg om å angripe det tanke-messige problemet direkte, på et bevisst nivå). Men jeg kan også tenke meg at andre metoder, som f.eks. (riktig) hypnose eller meditasjon, også kan fungere bra.
Til forsiden