Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst. Vær så snill og les

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst. Vær så snill og les

juni 27 2019 - 14:07
Hei

Jeg har nå begynt å engste meg over å bli blind. Jeg er fantisk livredd. Det hele startet med at dey begynte å klø i øynene, dette er trolig pollenallergi da det også klør i nese og gane. Men jeg klarte ikke slippe tanken likevel. Når jeg har fokusert så mye på synet de siste dagene nå har jeg begynt æ se uklart.
Mitt spørsmål er om angst kan få meg til å se uklart?
Avatar

Re: Angst. Vær så snill og les

juni 27 2019 - 20:42
Jeg vet ikke om angst kan få deg til å se uklart, men om man er på vakt etter det hele tiden gjør at du kan innbille deg det. Det du kan gjøre er å ta en synstest hos optiker. De sjekker bl.a. trykket på øyet ditt. Også kan du selv sjekke sidesynet ditt.
Avatar

Re: Angst. Vær så snill og les

juni 27 2019 - 22:59
Vi har begrepet tunnellsyn, som beskriver at vi får innskrenket sidesyn når vi er redde. Vi har muskler rundt/ i øynene og strammer disse som vi strammer andre muskler ved anspenthet og dette påvirker natuligvis funksjonen på øyet.

Pollenallergi i øynene er plagsomt og en kan klø seg helt tullete. Gå på apoteket og kjøp saltvannsoppløsning og skyll øynene slik at du får av pollenet, så er det stor sjanse for at du får det bedre. Det er i pipetter som gjør at du kan dryppe det inn på det åpne øyet så det renner ut igjen og tar med seg pollenet. Det kan være litt ubehagelig inntil du venner deg til det og lærer teknikken, men det gjør det veldig godt etterpå.
Avatar

Jepp

juni 27 2019 - 23:49
Jeg sliter også med angst og allergi, jeg har faktisk dårlig syn og bruker kontaktlinser i riktig styrke men når angsten blir ille kan synet endre seg/bli verre på mange måter.
Hvis jeg blir reddere når det skjer så blir synet verre og så blir jeg reddere og så har jeg en ond spiral på gang der.. Men heldigvis er det alltid midlertidig. Når det er bedre luft og/eller jeg har fått i meg medisiner mot det, skylt øynene som nevnt av noen andre og fått roet angsten ned så blir synet "vanlig" igjen :)
Hvis det er like dårlig hele tiden og ingenting gjør det bedre hjemme anbefaler jeg å få det sjekket av en profesjonell person. Det første jeg ville gjort hadde vært å prøve å legge merke til om det blir verre desto mer angst og bedre desto mindre angst.
Til forsiden