Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst, våkner etter 3-4 timer søvn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst, våkner etter 3-4 timer søvn

april 27 2019 - 09:08
Hei. Jeg er ny i forumet her og ser at mange sliter med mange forskjellige ting. Jeg er en mann på 23 år som i flere PR har slitt veldig med angst. Har nok de fleste type angstformer, men det hele toppet seg da jeg mest sannsynligvis fikk et kraftig panikkanfall helt ut av det blå i skisenteret. Ble plutselig svimmel, sliten, følte jeg ikke fikk puste. Kom hjem og skalv/kramper, var varm og kald. Følte at hjertet dunket hit og dit. Ringte legevakten og fikk beskjed om p ta det med ro. Det roet seg ned og gikk fint på natten. Etter 2-3 uker senere kom «symptomene» mere tilbake. Gruet meg til å gå tur, da jeg var redd for å svime av og rett og slett dø. Når jeg gikk tur, så kunne jeg kjenne etter og da fikk jeg skyhøy puls og ble svimmel. Følte også at hjertet dunket hit og dit. De siste ukene har det blitt mere og mere. Har angst stort sett hele dagen utenom noen timer her og der. Er som sagt veldig redd for at det er noe med hjertet mitt. Har tatt to EKG, vært innlagt på sykehus og ligget i noen timer med overvåkning og tatt blodprøver. Alle sier at jeg har angst og at hjertet er friskt. Har den dumme egenskapen at jeg leser om alt. Det blir bare værre.
Lurer egentlig på om noen kan kjenne seg igjen noen av symptomene jeg har nå de dagene det står på som værst? Er det faktisk angsten som lager alle symptomene?

-Hjertebank til tider ved fokus
-Engstelse for å gå ut, turer, butikken(tenker på å svime av)
-Kalde hender/føtter
-Svetter mye
-Våkner etter 3-4 timer hver natt med høy puls og får ikke sove igjen.
-Urolig puls når jeg kjenner etter
-Når jeg sovner igjen så kan keg bråvåkne av at jeg ikke får puste, kroppen kjennes ut som den stopper helt opp (veldig ekkel følelse)
-Urolig hele tiden, føler jeg må bevege meg for å holde ting i gang
-Pustebesvær, føler at jeg ikke får nok luft
-Kvalm, spiser lite, kan få matlyst noen ganger.
-Kan få muskelspenninger, kramper i kroppen/rister
-Hører hjertet mitt dunke når jeg ligger på siden ned øret ned mot puten.

Som sagt så har jeg det sånn store deler av dagen og vil bare få en ordentlig natt søvn.
Har OCD/tvang, helseangst, dødsangst og meste sannsynligvis utviklet panikklidelse og panikkangst.
Håper på svar fra noen som kan kanskje hjelpe meg med å forstå at dette er angst.

Hilsen mann på 23 år som egentlig elsker friluft og turer i skog og fjell.
Avatar

Hei

april 27 2019 - 10:19
Kjenner meg godt igjen i det du beskriver både med symptomer og det å lese om alt som kan gå feil her i livet. Jeg er ekspert på å finne på ting som kan være feil, Google det jeg tror og gjerne finne bekreftelse på at det jeg tror er riktig, da kommer angsten for fullt.

Dessverre er det slik at hvis du prøver å finne feil blir hjernen veldig god på akkurat det. Hører mange si at man skal bare ha lov å kjenne etter om noe er feil en gitt tid på døgnet.

Jeg har ingen fasit svar, men du er ikke alene om å ha det slik.
Avatar

Re: Angst, våkner etter 3-4 timer søvn

april 27 2019 - 10:30
Takk for svar. Er ganske vanskelig og aksepterer at det mest sannsynligvis er angsten. Det jeg håper mest på er å få en god natt søvn for en gang skyld og ikke våkne opp etter 3-4 timer med svette og høy puls
Avatar

Kjenner meg igjen.

mai 4 2019 - 09:16
Kjenner meg også godt igjen i det du skriver.

Jeg får også uheldigvis slike anfall når jeg ligger i sengen, spesielt før jeg skal sove. Gjerne om jeg har vært urolig i kroppen tidligere på kvelden, så kan det komme. Pulsen øker brått og starter og svette i hendene og under føttene. Skjelvinger/muskelspenninger følger gjerne med hver gang samt høyere hvilepuls i flere timer etterpå.

Jeg også slet med matlyst i starten. Etter å ha hatt 3 anfall nå på ca en måned(senest i natt), blir jeg ganske sliten av dette siden jeg bruker et par dager på å hente meg inn igjen. Og kan bare tenke meg hvor sliten du er om dette skjer ofte.

Er den høye hvilepulsen etter anfallet som gjør at jeg ikke klarer å sove igjen. Sykt irriterende siden jeg da blir våken hele natten. Og når man er relativt bra trent kondisjonsmessig og har en hvilepuls på 50-60 til vanlig, så føles 90-100 når man ligger rolig sykt frustrerende i lengden.

Er som du sier, man hører godt pulsen når man ligger med øret ned mot puta.

Men, dette er ikke farlig. Det er noe jeg har måtte omstille meg med hver gang de kommer. Kroppen er i en prosess som gjerne tar litt tid å komme ut av for noen. Hadde for eksempel mitt første anfall for 3 år siden, og det ble med det ene, før jeg nå fikk 3 på rappen den siste måneden. Frykten har jeg klart å fjerne ganske greit, og det har resultert i at den ekstrem høye pulsen faller fortere for hver gang, siden jeg ikke er med aktivt å girer opp kroppen.

Beste er å ikke fjerne seg fra situasjonene man får de i. Som for meg, sengen. Får man et dårlig forhold til å sove, så er det bare med på å gire opp kroppen mer enn nødvendig. Jo fortere man klarer å omstille seg å jobbe aktivt med anfallene, ikke mot, jo bedre.

Jeg prøver å grue meg minst mulig til å legge meg, selv om jeg VET det er der det har skjedd hittil. Det er ufattelig ubehagelig å møte disse anfallene, men jo mer man jobber med de, jo mildere kommer de til og bli. Selv om det til tider kan virke håpløst, så fortsett.

Har tatt 2 EKG selv, én hos legevakt og fastlege. Jeg var ganske sikker på at noe var galt med hjertet, men slik blir det fort da man havner i full panikk. Man tror jo det verste. Kroppen er jo i full alarm.

Håper på bedre søvn for oss begge fremover. Lykke til!

Hilsen mann 33.

Til forsiden